Trucuri utile dacă masca te împiedică să citeşti expresiile faciale

De în Lifestyle 17 noi 2020

Experţii în materie de limbaj al corpului îţi arată cum să comunici eficient pe timpul pandemiei, când masca de protecţie te împiedică să îţi dai seama ce doreşte să transmită interlocutorul, dar şi să transmiţi eficient mesajul pe care vrei să îl primească cei din jur.

Dacă ţi-e greu să citeşti expresiile faciale din cauza măştii de protecţie împotriva coronavirusului, există o serie de trucuri la care poţi apela pentru a interpreta mai bine limbajul nonverbal al celor cu care interacţionezi, atunci când nu vezi zâmbetele şi grimasele celor din jur.

Pentru a-ţi exprima entuziasmul sau interesul faţă de cei din jur, poţi înlocui tradiţionalul zâmbet asociat cu întâlnirea unor persoane noi sau a unor cunoscuţi cu ridicarea sprâncenelor, datul din cap sau poţi pur şi simplu să faci cu mâna pentru a le transmite celor din jur că eşti încântată să îi vezi şi dornică de interacţiune.

Având în vedere că nu numai buzele şi partea inferioară a feţei ne spun ce vrea să transmită interlocutorul, atunci când vrei să citeşti intenţiile cuiva care poartă mască, concentrează-te asupra altor aspecte, precum orientarea generală a corpului şi a picioarelor, care pot transmite o dorinţă de apropiere şi atenţie faţă de tine (picioarele şi corpul orientate în direcţia interlocutorului) sau o dorinţă de distanţare, de a se îndepărta (picioarele şi corpul orientate lateral, într-o altă direcţie faţă de cea în care se află interlocutorul).

Gesturile repetitive, pe fond nervos, care au scopul de a-l linişti pe interlocutor în timpul interacţiunii, pot, la rândul lor, să transmită că persoana nu se simte confortabil în prezenţa ta sau că o nelinişteşte ceva.

Indiferent de natura gesturilor şi posturii interlocutorului, este important să fii atent la schimbări de orice natură. Când observi că gesturile sau postura pe care interlocutorul le-a adoptat iniţial se schimbă, atunci poţi intui că şi ceea ce gândeşte persoana trece printr-o schimbare.

Foto: Wikimedia Commons, Autor: www.vperemen.com

 

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 noi