smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»

Tratamentul ridurilor

De în Carezone 10 iul 2008

Metodele de prevenire ale aparitiei ridurilor (prea timpuriu) au ca numitor comun pastrarea calitatii pielii. Mostenirea genetica are un rol important dar nu definitoriu. Factorii de mediu si modul de viata sunt determinanti in aparitia ridurilor.

Pielea este cel mai voluminos organ al corpului uman.
Ridurile reprezinta pliuri ale pielii care se formeaza datorita actiunii musculaturii situate imediat sub aceasta. Ridurile se formeaza atat la nivelul fetei cat si in alte zone cum ar fi brate, gat, decolteu, inter si inframamar, etc, de departe cele mai suparatoare fiind cele cu localizare faciala.Este de la sine inteles ca orice stare patologica care afecteaza organismul in totalitate, va lasa urme si la nivelul pielii. Rolul esential al acestui organ este de protectie fata de factorii agresivi din exterior (frig, caldura, radiatii, umiditate, substante toxice, etc). Tegumentul este oglinda intregului organism. Pielea sanatoasa reflecta o stare generala de sanatate. Expunerea indelungata si necontrolata la oricare dintre factorii de mediu mai sus mentionati deterioreaza calitatea pielii. Urmatorii factori sunt implicati direct in accelerarea formarii ridurilor:

- expunerea indelungata la radiatii solare produce deterioarea colagenului din piele si ridarea pronuntata, caracteristica, mai frecventa la persoanele cu tenul foarte deschis la culoare.

- frigul determina scaderea circulatiei la nivelul tegumentului facial cu inchiderea temporara a vaselor periferice, productie scazuta de sebum, eliminarea toxinelor este incetinita iar pielea se degradeaza.

- temperaturile crescute cu umiditate scazuta determina deshidratarea organismului si implicit a pielii, productie mai scazuta la nivelul glandelor sudoripare si ridare precoce.

- curentii de aer afecteaza pielea pentru ca produc practic “uscarea” acesteia. Daca sunt asociate si temperaturile joase efectul negativ este potentat.

Prevenirea aparitiei ridurilor presupune inlaturarea sau diminuarea expunerii la factorii mai sus mentionati, aplicarea de crème cu factor de protectie solara cat mai ridicat, folosirea unor crème grase in perioadele reci si a unor crème superhidratante in perioadele calde stiut fiind ca in tara noastra clima este uscata, evitarea expunerii la curenti de aer puternici, fie vara, fie iarna. O metoda pe care bunicii nostri o cunosc foarte bine este , cu efect antirid garantat. Sauna umeda este foarte buna pentru mentinerea gradului de hidratare al pielii.

Regimul de viata si alimentatie este foarte important. Somnul suficient si de calitate, lipsa stresului de orice fel, alimentatie bogata in lichide si fibre, si lipsita in grasimi de origine animala, lipsa fumatului, administrarea in cure de cate 2 saptamani, de 2 ori pe an, de vitamine antioxidante (vit C, vit E), toate acestea vor intarzia aparitia ridurilor.

Metodele de tratament sunt nechirurgicale si chirurgicale.
Cele nechirurgicale:

- tratamentul facial lunar sau cel mult la doua luni: este reprezentat de o suita de manevre si aplicatii de diverse produse cosmetice, potrivite tenului dvs pentru a produce o curatire profunda, hidratarea si hranire. Stabilirea tipului de ten trebuie sa fie corecta si produsele folosite alese in cunostiinta de cauza, pentru ca aplicarea empirica de produse care nu sunt adecvate tenului dvs pot produce efecte adverse. Iata cateva secrete la indemana dvs acasa, in cazul in care nu doriti sa folositi produsele din comert sau sunteti alergica la acestea: cele mai bune masti pentru tenul uscat si lipsit de sebum sunt cele pe baza de galbenus de ou la care se poate adauga o lingurita de branza de vaci, cateva picaturi de ulei de masline sau de vitamina A+E uleioasa. Tot iarna este recomandata si masca cu lapte integral, cald; se imbiba mai multe bucati de vata in lapte si se aplica pe fata ca o masca. In sezonul cald cele mai bune masti pentru acelasi tip de ten sunt cele pe baza de fructe (caise, piersici, pepene rosu, etc) sau legume (castravete, rosie, morcovi). Pentru tenurile grase acneice utilizati albusul de ou cu adaos de zeama de lamaie. Masca cu drojdie de bere si miere de albine este indicata tuturor tipurilor de piele, mai ales in timpul sezonului rece. Aplicatii de infuzie concentrata, calda, din plante medicinale (musetel, salvie, rozmarin, levantica, galbenele, flori de tei, menta) la nivelul fetei va avea un efect de hidratare maxima atat vara cat si iarna. Toate aceste masti trebuie precedate de o curatire profunda prin folosirea produselor de gomaj ( malai sau tarate), o masare sustinuta pentru a stimula circulatia la acest nivel si a accelera detoxifierea, precum si o hidratare prealabila a tenului prin sauna umeda.

- Peelingul chimic consta in aplicarea unor produse cu proprietati acide pe piele, acestea vor determina indepartarea straturilor superficiale si vor stimula producerea de piele “tanara”. In functie de produsele folosite, de concentratia lor si de timpul de actiune a acestora la nivelul pielii vom putea practica un peeling superficial, mediu sau profund. Dupa acest tip de tratament pielea are nevoie de ingrijiri speciale pe perioade care se pot intinde pana la 2 luni.

- Microdermabraziunea este o metoda mecanica de indepartarea a straturilor superficiale ale pielii. Dispozitivele de dermabraziune sunt variate, efectul fiind in principal acelasi: curatire profunda.

- BioSkinJetting sau subscizia este o metoda prin care se determina stimularea producerii de colagen la nivelul fiecarui rid in parte. Imediat dupa tratament la nivelul ridurilor tratate vor ramane niste linii rosii fine care se acopera foate usor cu make-up si care dispar in 2-4 zile, fiind inlocuite de colagen tanar. La fel ca si in cazul peelingurilor chimice, tesutul tanar are nevoie de ingrijiri speciale. Uneori este nevoie de mai mult de un tratament pentru acelasi rid pentru obtinerea de rezultate favorabile.

- Reintinerirea prin folosirea luminii intens pulsate (Intensive Puls Light). Aplicarea la nivelul pielii a unor radiatii cu o anumita lungime de unda, nu numai ca nu produce leziuni de hiperpigmentare la nivelul pielii, ci le decoloreaza pe cele deja existente. Ca efect colateral s-a observat o imbunatatire a aspectului colagenului din piele per total si atenuarea ridurilor fine.

- Peelingul prin laser terapie. Aceasta metoda indeparteaza un strat mai substantial din grosimea pielii, producand “o curatare” intense atat a elementelor pigmentare cat si a ridurilor. Perioada de refacere este de cateva saptamani. Se aplica de obicei persoanelor cu ten deschis la culoare pentru ca riscul de hiperpigmentare patologica post laserterapie este mare la persoanele cu ten mai inchis.

- Alte tipuri de laser determina stimularea producerii de colagen cu efect de inchiedere a porilor si intinerire marcata. Sunt necesare mai multe sedinte de tratament la interval de 2-3 saptamani intre ele.

- Gelurile injectabile pot fi folosite pentru atenuarea aspectului ridurilor profunde mai ales, si a santurilor nazolabiale (dintre nas si gura). Acestea sunt produse cu mai multe densitati, cele mai putin dense fiind ideale pentru “umplerea” ridurilor. Gelurile pot fi cu efect temporar, de cateva luni sau cu efect de lunga durata, cativa ani, cele din urma avand un usor risc de efecte adverse locale (iritatii, neuniformitati, inflamatii).

- Toxina botulinica este un produs care se injecteaza la nivelul musculaturii faciale si determina o relaxare a acesteia pentru o perioada cuprinsa intre 4 si 6 luni. Efectul este temporar, musculatura isi reia treptat activitatea revenind exact la stadiul initial. Este important momentul inceperii acestui tip de tratament. Momentul in care apar primele riduri, care nu mai dispar la aplicarea metodelor nemedicale de tratament, este oportun pentru a incepe aceasta terapie. Metoda este practic lipsita de riscuri, cantitatea de toxina botulinica continuta in acest ser fiind extrem de mica.
Cele chirurgicale:

- Transferul autolog este o metoda de mica chirurgie si consta in recoltarea de grasime proprie de la nivelul ombilicului cel mai frecvent, prelucrarea acesteia si injectarea la nivelul ridurilor nazogeniene cel mai adesea. Interventia se poate face cu anestezie locala, in ambele zone operatorii, iar efectele se mentin doar dupa cel putin trei astfel de “umpleri” la interval de 6 luni intre ele. Jumatate din cantitatea de grasime se resoarbe de aceea la fiecare interventie este necesara o “supraumplere” astfel ca volumul obtinut initial per interventie, va fi mai mare decat cel dorit.

- Liftingul facial total sau partial, liftingul de frunte, de sprancene, reprezinta procedee chirurgicale prin care se indeparteaza pielea in exces, fata recapatandu-si aspectul tonic si proaspat. De obicei aceasta interventie este asociata cu una dintre metodele nechirurgicale mentionate mai sus. Reprezinta cea mai radicala metoda de tratament, cu efect de lunga durata, ani sau zeci de ani. Chiar si dupa aceasta interventie metodele de ingrijire si de prevenire a degradarii pielii trebuie sa continuie.

Cea mai noua metoda de abordare a terapiei ridurilor este combinatia de tratamente. Aplicarea simultana a doua tipuri de terapii va duce la obtinerea de rezulatate net superioare decat in cazul aplicarii uneia singure. Combinarea a trei metode poate aduce rezultate de-a dreptul spectaculoase. Cateva exemple de asocieri:

- BioSkinJetting cu toxina botulinica, serul botulinic relaxeaza mulsculatura faciala pe o perioada de cateva luni, suficient timp pentru colagenul tanar obtinut prin BioSkinJetting sa se matureze. Ulterior acestei combinatii, de cele mai multe ori nu mai este nevoie nici de ser botulinic si nici de BioSkinJettig pe o perioada profitabil de lunga de timp.

- Peeling chimic si toxina botulinica, combinatie aplicabila in cazul ridurilor mai adanci la varste mai inaintate. Prin relaxarea musculara se atenueaza un procent semnificativ din riduri, restul raspunzand la terapia prin peeling chimic.

- Combinatia toxina botulinica- geluri injectabile este utilizata foarte frecvent. Terapia cu toxina botulinica este aplicabila doar ridurilor din jumatatea superioara a fetei iar cea prin geluri injectabile ridurilor din jumatatea inferioara a fetei. Triada toxina botulinica-geluri injectabile-peeling ( sau IPL) este suverana in medicina estetica actuala, eficienta fiind maxima comparativ cu gradul de invazivitate al metodei si deci preferata metodelor chirurgicale.

Asocierea oricarei tehnici chirurgicale cu una sau mai multe metode de medicina estetica nechirurgicala este regula actualmente. Chirurgia estetica isi are rolul ei bine stabilit in tratamentul ridurilor si a ptozei tegumentare faciale. Rezultatele sunt net superioare medicinii estetice atunci cand sunt respectate cu strictete indicatiile metodelor chirurgicale. 

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 5

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Adina Alberts (26.08.2008, 17:27)
pt evia
multumesc si eu pt apreciari. va astept cu o programare la tel 021 316 1213 sau 0744 338 757
Răspunde-i
Adina Alberts (26.08.2008, 17:25)
pt dna starfirst angela
din fericire in clinica noastra puteti gasi cele mai noi tratamente pentru problemele dvs. pentru laxitatea pielii va putem recomanda laser terapia in combinatie cu injectabilele de volu. Sau daca doriti si sunteti pregatita psihic, chiar un lifting facial. Va asteptam dupa 1 septembrie cu un telefon la 021 3161213 sau 0744 338 757
Răspunde-i
(16.08.2008, 19:36)
M-ar fi interesat mai mult metode naturale de ingrijire a tenului. Ceva bazat pe plante, fructe, legume, lactate. Daca stiti vreo metoda, poate ne-o impartasiti si noua. Multumim!
Răspunde-i
angela eu (13.07.2008, 22:43)
Am slabit zece kg intr-o luna si as dori pt ridurile faciale un tratament cu ser sau ?(si)laser si pt pielea laxa de pe abdomen un tratament.Daca stiti unde as putea sa ma adresez pt asa ceva as dori daca se poate niste informatii.Va multumesc.Locuiesc in Cluj dar nu conteaza de unde pot lua informatiile si sa obtin tratamentele dorite.
Răspunde-i
(10.07.2008, 23:12)
Sunt pasionata de tot ce inseamna cosmetica. Citesc mult in acest domeniu. Chiar imi doresc sa apelez la microdermabraziune sau intensive pulse light.
Tin sa va multumesc pentru materialul atit de detaliat. Imi este de mare ajutor.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Carezone
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr