Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»

SUZUKI KIZASHI Sport - Un performer de talie mondiala

În Casa & Gradina 29 oct 2010
In limba japoneza, cuvantul "Kizashi" este folosit pentru a se anunta ca "un lucru maret va veni, sau urmeaza sa se intample". Este un cuvant care denota optimism, incredere si o mare incarcatura emotionala. De aceea reflecta exact caracterul noii berline Suzuki care poarta acest nume.

Kizashi este o masina menita sa stimuleze partea emotionala a oamenilor activi si reafirma statutul Suzuki de constructor de masini performante si abordabile ca pret. Toate modelele Suzuki sunt apreciate pentru dinamismul si valoarea lor, iar Kizashi este cea mai avansata transpunere a acestor calitati in gama Suzuki.

Mai mult, Kizashi intruneste standardele celor mai competitive piete auto de pe mapamond. Versiunea cu specificatii pentru Europa a fost prezentata in premiera in cadrul Salonului Auto de la Geneva din martie 2010, urmand ca din aceasta toamna sa debuteze si in showroom-urile de pe acest continent.

In Romania va fi disponibila (din a doua jumatate a lunii noiembrie) doar varianta Kizashi Sport, prezentata cu ocazia Salonului Auto de la Paris din octombrie 2010.

MOTOR PUTERNIC SI EFICIENT
Kizashi marcheaza si debutul unui nou propulsor, creat special de Suzuki in cadrul acestui proiect. Este un motor cu patru cilindri dispusi in linie si capacitate de 2,4 litri. Acesta dezvolta 178 CP si un cuplu de 230 Nm, deci putem spune ca este unul dintre cele mai puternice argument cu care Kizashi Sport se impune drept un sedan sportiv.

Cu acest nou motor Suzuki a reusit sa intruneasca pretentiile diferite de putere, capacitate si eficienta care definesc cele trei piete etalon in industria auto mondiala: SUA, Europa si Asia. Capacitatea generoasa, de 2,4 litri, nu inseamna o greutate si un consum de combustibil crescute.

Blocul motor, cilindrii si pistoanele turnate din aluminiu au permis pastrarea masei motorului la un nivel coborat.  Bielele si arborele cotit sunt fabricate din fier forjat pentru sporirea andurantei,  iar vibratiile si zgomotul motorului sunt amortizate si cu ajutorul unui brat de stabilizare.

Pentru obtinerea unui echilibru intre performanta si consum economic, motorul poate fi cuplat cu o cutie de viteze manuala cu sase trepte sau cu una automata, cu variatie continua. In cazul cutiei manuale, primele trepte sunt scurte, pentru a facilita demarajele, iar ultimele trepte au rapoarte mai lungi, pentru a permite rularea relaxata si economica. Si cutia cu variatie continua (CVT - Continuously Variable Transmission) ofera soferului posibilitatea de a controla raportul intre performante si economie. Volanul este prevazut cu clapete pentru schimbarea manuala a treptelor, independent de programul de functionare al CVT-ului.

SISTEM DE TRACTIUNE INTELIGENT

Kizashi Sport este disponibil atat cu tractiune pe puntea fata, cat si cu noua generatie a sistemului de tractiunea integrala i-AWD, dezvoltata de inginerii Suzuki. i-AWD este regasit si la modelul Suzuki SX4, insa pentru Kizashi a fost acum corelat cu sistemul electronic de control al stabilitatii (ESP) si cu sistemul de directie asistata electric (EPS). Acestea permit ca puterea motorului sa fie distribuita in masura necesara si la rotile posterioare, cu fiecare accelerare. Cuplul este dozat intre roti in functie de aderenta acestora si de intensitatea accelerarii.

Astfel, sedanul este usor manevrabil  si in situatii limita si pe suprafete de rulare care nu ofera o aderenta buna.  Totodata, soferul are optiunea de a cupla sau decupla sistemul de tractiune integrala prin simpla apasare a unui buton, putand alege sa ruleze cu tractiune doar pe puntea fata.    

DINAMISM SI ANDURANTA IN ORICE CONDITII
Un automobil cu reale valente sportive trebuie sa aiba o platforma tehnica configurata pentru a pune in valoare o motorizare puternica. Iar Kizashi Sport a fost conceput tocmai dupa aceasta regula.   

Caroseria sa este fabricata din otel si a fost proiectata pentru a oferi un nivel inalt de rigiditate si rezistenta la torsiune.  Iar suspensiile, de tip MacPherson pe puntea fata si multi-brat pe puntea spate, completeaza aceasta platforma vadit sportiva. Rigiditatea structurala si reglajele suspensiilor asigura impreuna manevrabilitate, stabilitate si vibratii reduse in timpul rularii.  

La acestea se adauga un sistem de franare performant, cu discuri pe ambele punti. Cele anterioare sunt si ventilate, indiferent de nivelul de echipare sau de tipul tractiunii.

Kizashi este un model international, care trebuie sa impuna marca Suzuki la nivel global. De aceea, avantajele conceptului tehnic au fost rafinate in urma unor teste de anduranta riguroase desfasurate pe trei continente. Pentru atingerea nivelului dorit de rezistenta si comportament dinamic inginerii Suzuki au supus modelul Kizashi la vremea extrem de rece din Minessota si la caldura torida din Death Valley, au reglat raspunsul  franelor pe serpentinele din Alpii elvetieni, au perfectionat manevrabilitatea pe drumurile rurale din Anglia, pe autobahn in Germania si pe circuitul Nurburgring, si au testat sistemul i-AWD in Noua Zeelanda.

SIGURANTA ACTIVA SI PASIVA DE TOP
Suzuki Kizashi a fost déjà cotat cu cinci stele la testele de siguranta organizate de Administratia Nationala pentru Siguranta in Trafic din SUA (NHTSA – National Highway Traffic Safety Administration). Atat in cazul impactului frontal, cat si al impactului din lateral, Kizashi a oferit pentru sofer si pasagerul din dreapta siguranta de cinci stele conform normelor NHTSA.  

Era de asteptat un asemenea rezultat, deoarece caroseria berlinei a fost prevazuta cu ramforsari si zone de deformare controlata. La acestea se adauga lista de dotari standard care tin de siguranta pasiva a lui Kizashi Sport. Aceasta include centuri de siguranta frontale cu pretensionare si limitatoare de sarcina si un set complet de airbag-uri (frontale, laterale, cortina si airbag pentru genunchii soferului).

La capitolul siguranta activa, Kizashi Sport dispune standard de ABS, EBD (sistem electronic de distribuire a fortei de franare intre roti), ESP-ul (sistem electronic de control al stabilitatii), atat pentru versiunile cu tractiune fata, cat si pentru cele cu tractiune integrala, si senzor de monitorizare a presiunii din pneuri.

DESIGN SI DOTARI MODERNE
Si in ceea ce priveste designul tema principala a fost caracterul sportiv. Astfel, caroseria se distinge prin contururi si profile puternic definite, o consola fata scurta si un calandru proeminent continuat cu prize de aer decupate in spoilerul frontal.

Modelul  Kizashi Sport accentueaza aceasta nota cu elemente de design distinct, cum este eleronul discret profilat din capacul portbagajului. Accente de sportivitate dar si eleganta sunt date si de elementele cromate ale caroseriei lui Kizashi Sport. Acestea sunt contururile prizelor de aer frontale, baghetele care traverseaza baza portierelor si gurile esapamentului incadrate in spoilerul posterior. Lor li se alatura jantele de 18 inci din aliaj usor, care personalizeaza echiparea Sport.

Caroseria lui Kizashi Sport a castigat un plus de prestanta si multumita spoilerelor si pragurilor laterale mai joase si garzii la sol coborata cu 10 mm, modificari cu aport si asupra aerodinamicii si stabilitatii masinii.  

Caroseria este impozanta si robusta si prin dimensiunile care in Europa o plaseaza intre segmentele berlinelor compacte si medii.  Avand 4.650 mm lungime, 1.820 mm latime si 1.470 mm inaltime, Kizashi devanseaza modele precum Skoda Octavia (4.569 mm lungime) si se apropie de Audi A4 (4.703 mm lungime). Drept urmare, si ampatamentul de 2.700 mm este mai generos decat standardele clasei compacte, Kizashi oferind un habitaclu spatios.  

In interior se regaseste aceeasi ambianta sportiva si eleganta. Scaunele cu profil sport si ceasurile de bord proeminente si desenate modern sunt completate de linii si materiale fine. Volanul imbracat in piele perforata si cusaturile de culoare contrastanta in cazul tapiteriei de piele neagra regasite pe volan si manetele schimbatorului de viteze si franei de mana, sunt detalii tipice versiunii Sport. De altfel, atat rafinamentul, cat si lista de dotari apropie Kizashi Sport de modele din clase superioare.

In echiparea Sport disponibila in Romania, scaunele sunt tapitate standard in piele si pot fi echipate cu sistem de incalzire in trei trepte si cu functia de memorare a trei reglaje diferite. Lista de dotari continua cu pornirea motorului fara cheie, de la buton, iar sistemul multimedia se poate conecta la iPod si poate reda muzica prin Bluetooth.

RECORDURI SI TITLURI
Eforturile inginerilor Suzuki de a crea o platforma tehnica cu potential ridicat au fost rasplatite cand Kizashi a stabilit noul record mondial de viteza pe celebrele platouri de sare din Bonneville. Prototipul denumit Kizashi Bonneville Special a inregistrat o viteza medie de 327,8 km/h, devenind cea mai rapida masina din categoria Blown Gas Coupe (F-BGC).

Propulsorul de 2,4 litri al modelului Kizashi de serie dezvolta 507 CP in urma modificarilor prin care a fost trecut pentru a se crea prototipul Bonneville Special. Propulsorului i-au fost adaptate o turbina Turbonetics si un intercooler, i-au fost forjate pistoanele si i-au fost schimbate admisia, amortizoarele suspensiilor si ambreiajul.

Pentru a respecta normele de siguranta impuse in cadrul acestor sesiuni de stabilire a recordurilor de viteza, Kizashi a fost dotat si cu o parasuta pentru oprire in cazuri de urgenta, i-a fost modificat spoilerul frontal pentru adaptarea aerodinamicii la vitezele de rulare, i-au fost schimbate rotile si anvelopele cu unele impuse de regulamentele acestor curse, iar habitaclul a fost securizat cu un cadrul de protectie si a fost golit de canapéa si scaunul pasagerului, in timp ce scaunul soferului a fost inlocuit cu unul de competitii.
 
America i-a recunoscut calitatile lui Kizashi si in versiunea sa de serie, berlinei Suzuki fiindu-i acordate in 2010 doua titluri importante de catre renumita firma americana de sondaje AutoPacific. Astfel, Kizashi a primit titlul pentru "Cel mai Satisfacator Automobil" al anului si titlul "Automobilul Ideal" al anului. 
Tag-uri: , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 5

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

valentina bloanta (07.08.2011, 19:53)
o masina superba pe care fiecare dintre noi si-ar dori-o
Răspunde-i
elena chirila (05.08.2011, 15:02)
Tot ce face Suzuki este superb si fiabil.Sunt fan Suzuki de ceva timp,iar Kizashi este masina pe care mi-o doresc.
Răspunde-i
Estera Flori (31.07.2011, 07:33)
o masina superba,foarte performanta din punct de vedere tehnic.
Răspunde-i
Cristina Victoria Tudor (28.07.2011, 21:20)
Mise pare foarte bine ales numele acestei masini, Kizashi...Un punct in plus pentru strategia de marketing in publicitate
Răspunde-i
Doina Micu (21.07.2011, 16:16)
o vreau si eu cateva ture
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 apr