Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»

Taur (21 Aprilie - 21 Mai)

De în Monden 15 ian 2010
Incapatanat, neinduplecat, pragmatic si foarte inteligent, Taurul traieste sub semnul stabilitatii si al confortului.

Calitate: fix
Element: pamant
Guvernator: Venus
Anotimp: primavara
Metal: cupru
Pietre: smarald
Culoare: verde
Anatomie: gat

Caracteristici generale ale zodiei

Una dintre principalele calitati ale nativului este senzualitatea si nu doar atunci cand vine vorba de latura sa sexuala, ci in legatura cu toate micile placeri care ii condimenteaza viata: eleganta tinutelor cu care se afiseaza, confortul caminului sau, finetea mancarurilor pe care le consuma. Este asadar un rob al simturilor. Este un semn negativ si totodata cel mai introvertit din aceasta categorie. Taurul guverneaza cea de-a doua casa a zodiacului, "Casa posesiunilor", prin urmare isi va canaliza toata energia spre acumularea de bunuri materiale.

Le place luxul si pentru a-si permite un astfel de stil de viata, vor munci din greu, fara sa-si menajeze fortele. Alaturi de lux, Taurul va pune mare accent pe siguranta personala. Dupa ce reusesc sa atinga pragul de confort dorit, devin ceva mai lenesi pentru simplul motiv ca isi acorda in cele din urma timp sa se bucure de realizarile lor. Sunt fideli principiilor si mediului in care traiesc: odata fixati pe o idee sau stabiliti intr-un anumit loc, devin de neclintit. Sunt incapatanati si uneori conservatori.

Verbul care il caracterizeaza pe nativul Taur este "a avea". Tine foarte mult la posesiunile sale, fie ca este vorba de bunuri materiale sau de...cuceriri amoroase. Pe plan sentimental, posesivitatea lui este confundata de multe ori cu gelozia, insa taurul nu este capabil de acest sentiment. El crede doar ca tot ce a castigat prin efort ii apartine.

Puncte forte: ambitios, perfectionist, practic, de incredere, afectuos, senzual, prosper. Iubeste: luxul, siguranta, stabilitatea, confortul, mancarurile rafinate

Puncte slabe: incapatanat, posesiv, lacom, lenes, uneori lispit de originalitate, greu de convins.Uraste: viteza, schimbarile neasteptate, provocarile, neprevazutul.

Copilul Taur

In primii ani de viata este pesimist si introvertit, evitand pe cat posibil compania altor copii sau a adultilor. Pune pasiune in tot ce face, iar actiunile sale au de fiecare data o latura practica. Trateaza cu seriozitate sarcinile care ii sunt incredintate, trasatura care se va pastra si la maturitate, recomandandu-l ca pe un angajat de incredere. Incapatanat pana peste poate, va refuza sa faca un lucru impotriva vointei sale. Pentru a-l convinge sa faca un compromis trebuie neaparat sa discuti calm cu el deoarece amenintarile si pedepsele nu-l sperie. Daca se simte neglijat sau nedreptatit poate deveni foarte irascibil. In schimb, o vorba buna sau un gest afectuos dau mai multe rezultate decat o confruntare si asta pentru ca Taurul este un sentimental din fire.

Din punct de vedere fizic este bine proportionat si puternic. Rareori are probleme de sanatate. Singurul lucru care poate da bataie de cap parintilor este predispozitia acestuia spre excese: este un copil pofticios si cu greu se va abtine sa nu manance dulciurile preferate. Pentru a nu se ajunge la excese de greutate, este bine ca parintii sa-i impuna un program regulat de exercitii fizice. Posesivitatea se va manifesta si in relatie cu ceilalti copii, prin urmare copilul Taur trebuie educat de mic sa dariuasca si sa faca mici acte de caritate, potrivite varstei lui.

Copilul Taur va pune un accent deosebit pe invatatura, prin urmare rezultatele sale vor fi bune. Acest copil va invata insa progresiv, fara salturi bruste, din simplul motiv ca prefera sa faca un lucru cu responsabilitate, in acest caz fiind vorba de insusirea temeinica a unor cunostinte. Preocupat mai mult de sine, va evita compania altor copii, prin urmare parintii trebuie sa-l ajute sa devina sociabil si sa comunice cu cei din jur. Daca simte ca proprietatea i-a fost cumva incalcata,  tinde sa devina irascibil si chiar bataus, iar conditia sa fizica ii ofera un real avantaj asupra adversarilor sai. La polul opus se afla Taurasii care nu au incredere in ei, prin urmare vor evita pe cat le va sta in puteri altrecatiile cu colegii de joaca.

Cand sunt mici, copiii din zodia Taur nu suporta sa fie supravegheati non-stop, iar daca li se repta cu insistenta un lucru sau sunt supusi unui interogatoriu prea lung, ajung sa se inchida in sine, sa nege sau sa minta. O abordare indicata intr-o astfel de situatie se bazeaza pe dimplomatie si pe comunicare de ambele parti.

Claculat si atent la detalii inca din copilarie, isi va planifica atent actiunile dintr-o teama de necunoscut specifica zodiei. Va prefera sa aiba un program clar de joaca, de somn si de masa, iar daca parintii nu s-au gandit inca la asta, isi va impune singur sa "bifeze" anumite puncte din program la ore fixe.

Inca din copilarie va fi pasionat de haine, pe care le va prefera de regula jucariilor. Nu suporta sa-si imparta jucariile sau lucrurile cu alti copii, chiar daca stie ca acestea ii vor fi restituite. Inca din copilarie se dovedeste a fi un colectionar patimas si consecvent.

Desi are cateva trasaturi care se cer educate, copilul Taur poate fi un sprijin de nadejde pentru familia sa atunci cand vine vorba de micile treburi casnice. De cate ori se confrunta cu o problema apeleaza la logica, iar solutiile sale nu sunt neaparat ingenioase cat practice. Niciodata nu-si va abandona  micile proiecte cu care a fost insarcinat, insa latura practica il face sa astepte o rasplata cat de mica pentru realizarile sale.

Echilibrul emotional si stabilitatea sunt foarte importante pentru el iar schimbarile repetate de domiciliu nu fac decat sa-l debusoleze si sa-l aplece si mai mult spre sine si spre universul sau interior. Echilibrul emotional este extrem de important pentru acest copil si orice forma de schimbare pe care el nu se simte stapan, il sperie. Bunul simt este, probabil, cea mai mare calitate a sa. In raport cu fratii si surorile sale este destul de egoist, mai ales atunci cand vine vorba de micile sale posesiuni, insa aceasta trasatura putin exagerata nu-l face mai putin afectuos sau sensibil. Farmecul lui natural, blandetea de care da dovada in cele mai multe cazuri, il fac sa fie indragit de copiii din anturajul sau. Are aura unui copil fericit si multumit, mai mereu cu zambetul pe buze. Sunt destul de comozi inca din copilarie, prin urmare vor prefera sa stea in fata televizorului decat sa urce pe munte, cu rucsacul in spate. Tocmai din aceasta cauza trebuie incurajati sa practice sportul de la varste mici, pentru a evita mai tarziu surplusul de kilograme.

Inca din copilarie stie in linii mari spre ce cariera urmeaza sa se indrepte si isi va planifica parcursul profesional in detaliu, de-a lungul mai multor ani. Se indreapta catre succes cu pasi mici dar siguri, iar reusita lui este garantata de perseverenta si fidelitatea cu care isi urmareste obiectivele.Este genul de functionar public pe care te poti baza, insa poate sa imbrace cu succes si meseriile de inginer, jurnalist sau asistent social.

Barbatul Taur

Este incapatanat si unoeri egoist, insa isi pierde destul de greu controlul, chiar si atunci cand este provocat. Atunci cand simte insa ca increderea i-a fost inselata, poate deveni irascibil si chiar violent. In relatie este extrem de posesiv, ajungand sa-si neglijeze grupul de prieteni pentru a petrece cat mai mult timp impreuna cu iubita sa, lucru pe care i-l va pretinde si ei. Intr-o relatie de durata este statornic si iubitor, insa devine foarte usor suspicios.

Ca fizic, este unul dintre cei mai atractivi barbati ai zodiacului, asadar este de asteptat sa faca o multime de cuceriri pana isi gaseste partenera potrivita. Intr-o relatie nu-si dezvaluie total sentimentele pana nu are confirmarea ca si parenera lui isi doreste o relatie de durata, cladita pe incredere si onestitate. Desi pare timid si rezervat in reactii, reuseste sa-i transmita partenerei un sentiment de incredere si de siguranta. Ii place ca femeia de langa el sa fie naturala, nu neaparat in pas cu moda cat mai ales ingrijita si bine imbracata, asa cum la randul sau isi impune sa fie.

Desi isi trateaza partenera cu respect si delicatete, nerefuzandu-i nicio placere, va prefera sa se ocupe el personal de partea financiara. Sotia lui trebuie sa fie sincera, afectuoasa si nu in ultimul rand o gospodina desavarsita. O cina delicioasa il incanta mai mult decat un cadou-surpriza, stiut fiind faptul ca necunoscutul si provocarile ii induc o stare de nesiguranta. Ii place sa fie solicitat in problemele casnice si sa aiba ultimul cuvant, chiar daca uneori sotia este cea care decide cu privire la o anumita problema. In cele mai multe dintre cazuri este rabdator si saritor. Este comod  dar asta nu inseamna ca este genul de barbat care sa se sustraga de la treburile casnice. Vrea sa fie mereu pe aceeasi lungime cu partenera sa si nu-i va displacea sa o insoteasca la cumparaturi, ba chiar se va considera indreptatit sa o ajute cu cateva sfaturi practice in legatura cu hainele care i s-ar putea potrivi acesteia.

Pe plan sexual nu este un Don Juan, insa farmecul inexplicabil al zodiei il face irezistibil.In dormitor este tandru si senzual, punand mare accent pe simturi.

Pe plan profesional se va orienta catre meseriile care presupun beneficii concrete sau scopuri precise. Nu-i place sa se piarda in detalii iar partenerilor sai de afaceri le pretinde sa fie directi, concisi si onesti. Desi nu este zgarcit, isi tine strict evidenta cheltuielilor si nu se va arunca niciodata in afaceri incerte. Stie unde si cum sa-si investeasca banii ceea ce-l reomanda ca pe un afacerist priceput. Cu toate acestea nu este pretentios, iar daca ajunge in top nu uita de unde a plecat si cat de mult a muncit pentru a reusi. Poate fi un politician abil sau un consultant financiar priceput. Mai poate profesa in domeniul cosntructiilor sau al comertului. La fel de bine poate sa se dedice cercetarilor academice din domeniul stiintelor exacte, care implica memorie, exercitiu si mai putina creativitate. In timpul liber se va dedica unuia dintre cele mai mari hobby-uri ale sale, cel de colectionar.

Femeia Taur


Ii place sa se simta pe deplin stapana micului imperiu reprezentat de caminul sau. Casa in care locuieste este oglinda personalitatii sale, luxul si confortul fiind doua deziderate pentru care va lupta intreaga viata. Ii place viata mondena, restaurantele elegante si mancarea fina, insa nu este genul de femeie care sa parvina prin mijloace obscure ci va prefera sa faca totul prin forte proprii. Este atragatoare si pune mare accent pe felul in care arata. Cu toate acestea nu va ezita sa-si eteleze calitatile de gospodina, mai ales atunci cand trebuie sa joace si rolul de gazda. Va prefera sa contabilizeze singura cheltuielile familiei, iar sotul ei poate sa stea linistit in ceea ce priveste chibzuinta cu care repartizeaza banii in functie de prioritati si de necesitatile fiecarui membru in parte.

Intr-o relatie este fidela si devotata, gata sa faca o serie de compromisuri pentru ca relatia sa mearga. Cu toate acestea, nu va accepta jigniri si sacrificii mai mari decat cele pe care le presupune o iubire sincera si impartasita de ambele parti. Fata de partenerul sau va evita sa fie superficiala, iar lingusirile si aprecierile nefondate nu se numara printre declaratiile de dragoste pe care ar vrea sa le auda de la un barbat

Pe plan sentimental va prefera relatiile de lunga durata pentru simplul motiv ca uraste imprevizibilul si nesiguranta. Se dedica trup si suflet relatiei si este deosebit de tandra si de rabdatoare insa poate sari usor dintr-o extrema in alta atunci cand este provocata sau cand partenerul nu se ridica la inaltimea asteptarilor sale. Prefera alaturi de ea un barbat calculat, echilibrat si serios cu care sa impartaseasca principii de viata asemanatoare si care sa-i fie la randul sau fidel. Desi are tendinta de a domina, ii place sa stie ca se poate baza pe sotul sau atunci cand se afla in impas. Are nevoie de liberate si de spatiu, dar nu poate concepe viata fara familie si fara copii. Are tendinta de a-si tine copiii sub control si de a le impune punctul ei de vedere, insa este o mama iubitoare si apropiata de copiii sai.

Pe plan profesional, are toate atuu-rile pentru a reusi sa ajunga in top: ambitie, incredere in fortele proprii, capacitatea de a se mobiliza chiar si pe termen lung la care se adauga perseverenta si capacitatea de a planifica lucrurile in detaliu. In colectivul din care face parte este apreciata iar colegele de birou nu ezita sa-i ceara ajutorul ori de cate ori se confrunta cu o problema de serviciu. Poate imbratisa cu succes o profesie care are lagatura cu finantele sau cu designul si arhitectura.

Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr