chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Gemeni (22 Mai - 21 Iunie)

De în Monden 15 ian 2010
Despre Gemeni s-a spus pe drept cuvant ca se numara printre semnele zodiacale care fac o pasiune si un cult din a comunica. Acesta trasatura explica faptul ca majoritatea povestitorilor de marca din lume sunt nascuti sub acest semn zodiacal.

Calitate: variabil
Element: aer
Guvernator: Mercur
Anotimp: primavara
Metal: mercur
Pietre: agata
Culoare: galben
Anatomie: bratele si palmele, plamanii

Caracteristici generale ale zodiei

Gemenii iubesc cuvintele, cartile, poezia. Ca si Varsatorii pun foarte mare accent pe intelect care ii ajuta sa-si atinga obiectivele pe care si le-au propus fara prea mult efort. In tot ceea ce fac ei incearca sa gaseasca un sens si o finalitate, prin urmare judeca lucrurile mult mai profund decat multe dintre celelalte semne ale zodiacului.Cu toate acestea, arta ocupa unul din primele locuri in topul lucrurilor pe care le indragesc si pe care pot sa le realizeze la nivel de performanta fara prea multa greutate. Acest semn zodiacal are o polaritate pozitiva si mai este cunoscut si sub numele de "semnul artistului sau al inventatorului". Este un semn diurn guvernat de discul solar. Despre acest semn mai trebuie spus ca se afla in casa III, care marcheaza prietenia, caminul si familia.

Puncte forte: profund in gandire si in sentimente, comunicativ, curios, adaptabil, coerent, optimist. Iubeste compania prietenilor, noutatea, activitatile intelectuale, ii place sa fie in centrul atentiei

Puncte slabe: agitat, superficial uneori, schimbator, ezitant. Uraste: monotonia, rutina, lipsa de activitate fizica si mai ales intelectuala, singuratatea

Copilul Gemeni

Inca de mic va indragi jocurile de logica si provocarile intelectuale. Este varsta la care traieste mai mult in lumea simturilor si emotiilor decat in viata reala, prin urmare in primii ani va evita contactele sociale. Poate lucra concomitent la mai multe proiecte fara sa abandoneze vreunul, calitate care ii va fi de mare folos la maturitate, ca angajat. Pentru a nu-l solicita prea mult din punct de vedere intelectual, programul lui trebuie sa fie flexibil si deloc monoton, fara a omite activitatile fizice pe care acest copil tinde sa le neglijeze.

Inca de mic va putea sa se exprime corect si nu va intampina nicio dificultate in a comunica atat cu cei de o varsta cu el cat si cu adultii. Traind mai mult in lumea lui imaginara, va trebui de multe ori sa fie adus cu picioarele pe pamant si convins ca temerile lui sunt de cele mai multe ori nefondate. Desi este mereu ocupat, va cauta in permanenta noul, prilej de a-si imbogati bagajul de cunostinte mult mai repede decat ceilalti copii. Dornic sa afle mereu lucruri noi isi va surprinde parintii prin numarul mare de intrebari, unele dintre acestea destul de incomode.

Excesiv de senibil in copilarie, nativului Gemeni trebuie sa i se asigure o atmosfera de liniste si de siguranta. Chiar si dupa ce se va maturiza, nativul va simti nevoia de afectiune. Parintii trebuie sa-l incurajeze atunci cand intreprinde ceva constructiv si sa-i acorde atentia cuvenita. Daca din contra va fi determinat sa-si ascunda trairile, risca sa aiba iesiri nervoase sau sa se orienteze spre alte lucruri care ii ofera placeri de moment cum ar fi mancatul excesiv.

Imaginatia bogata il va face sa exegereze in multe privinte, iar daca i se refuza ceva in mod repetat sau este obligat sa faca ceva impotriva vointei sale, va ajunge sa minta intr-un mod foarte convingator. In schimb, atunci cand parintii dialogheaza deschis cu el sau ii cer parerea, este deschis sa coopereze. In cercul sau de prieteni este o prezenta agreabila deoarece da dovada de un simt al umorului mai dezvoltat decat la ceilalti copii de varsta lui. La scoala va avea rezultate bune, datorita mintii lui agere insa va detesta activitatile de rutina. Din acest motiv atat parintii cat si educatorii/invatatorii vor trebui sa-l antreneze in activitati educationale extracurriculare, care sa-i tina interesul mereu treaz. Vorbim despre un semn dual, iar aceasta polaritate dintre laturile sale se va manifesta si in actiunile si trairile sale. Un copil din aceasta zodie trebuie educat cu grija, astfel incat sa-si dezvolte calitatile pozitive (inteligenta, talentul de a comunica) si sa-si tina sub control trasaturile negative care ii pot afecta mai tarziu viata de adult (superficialitatea, tensiunea nervoasa, inclinatia spre misticism). Uneori indecis, va trebui sa fie invatat inca din copilarie sa ia decizii si sa-si asume consecintele faptelor sale.

Ar putea activa intr-unul din urmatoarele domenii: educatie, turism, servicii sociale sau civile sau in domenii ce tin de cultura sau de frumos.

Barbatul Gemeni

Fiind deosebit de inteligent si dotat cu abilitate de a comunica excelent, risca sa monopolizeze discutia, in defavoarea partenerei sale. Cu toate acestea isi va dori sa aiba alaturi o femeie care sa-l stimuleze din punct de vedere intelectual. Ii plac deopotriva prietenii si excursiile.

Pe plan sentimental isi va cauta sotia cu multa atentie pentru a nu regreta mai tarziu alegerea facuta. Datorita dualitatii sale, risca de multe ori sa treaca dintr-o stare in alta insa autocontrolul de care da dovada il va ajuta sa-si tina in frau pornirile razboinice. Avantajul este ca niciodata nu vei avea un schimb de replici foarte dur cu barbatul Gemeni pentru ca acesta va prefera sa paraseasca "terenul de lupta" pentru a-si lasa "adversarul" sa se calmeze.

Fiind un orator neintrecut va reusi sa-si cucereasca partenera doar prin cuvinte. In orie caz, femeile il vor gasi mereu atragator datorita spiritului mereu tanar si sarmului innascut. Partenera sa trebuie sa se inscrie in prototipul "femeii complete" care sa aiba un fizic atragator dar si un spirit inalt. Daca gaseste persoana ideala este gata sa dedice trup si suflet partenerei sale, pe care o trateaza cu foarte mult respect fara a fi insa dominator. Pentru el o relatie nu este plictisitoare atata timp cat femeia de langa el il surprinde mereu cu ceva nou si ii impartaseste in linii mari ideile. In schimb, atunci cand constata ca rutina s-a instalat in relatia sa, nu va ezita sa puna punct sau plece in cautarea unor noi cuceriri.

Ii place sa fie alintat de partenera sa si din multe puncte de vedere poate fi considerat un copil mai mare care are nevoie de afectiune. Desi divortul il marcheaza, va gasi puterea sa depaseasca situatia si sa-si reia viata de burlac pana cand va gasi din nou pe cineva pe placul sau.

In societate este o prezenta agreabila: cultivat si foarte bine documentat, isi va surprinde intr-un mod extrem de placut interlocutorii. Atunci cand nu este morocanos din cauza oboselii, nu va refuza invitatia de a merge la petreceri, la conferinte sau la evenimente mondene.

Pe plan profesional uraste programul fix si sarcinile pe care trebuie sa le indeplineasca rapid, contra-cronometru. Este genul de angajat care isi va planifica dinainte actiunile pentru a nu intra in criza de timp. Unul dintre domeniile spre care se poate orienta cu succes este cel al afacerilor deoarece stie sa negocieze cu diplomatie, fiind deopotriva foarte bine informat si increzator in capacitatile sale intelectuale. Chiar daca va reusi sa scoata bani frumosi din afaceri, ii va cheltui foarte repede si abia la maturitate sau dupa ce se va aseza la casa lui va incepe sa economiseasca. In schimb pe plan profesional va avea mai mult succes decat pe plan material si va pune accent mai mult pe faima si pe putere decat pe bunuri materiale. Poate imbratisa de asemenea un domeniu din sfera artelor: musician, scriitor, pictor, sculptor.

Femeia din zodia Gemeni

Trasatura-cheie care o defineste este inteligenta. Este totodata o femeie moderna, care pune mare accent pe vestimentatie si pe aspectul sau fizic. Atunci cand are ocazia, isi poate folosi sex-appeal-ul pentru a obtine ce-si doreste. Intr-o conversatie nu este deloc plictisitoare, putand aduce argumente solide dintr-o multitudine de domenii, insa viteza de gandire o face sa schimbe foarte repede subiectul.

Este usor de abordat insa barbatii nu trebuie sa-si faca iluzii ca este genul de femeie care se avanta intr-o relatie fara a-si lua masurile de precautie, in eventualitatea unei dezamagiri. Ii este teama sa se implice sentimental si considera dragostea ca fiind un drum plin de obstacole si de provocari. In sufletul ei insa va cauta mereu jumatatea perfecta cu care sa se potriveasca din toate punctele de vedere. Nu se vede prea de timpuriu in postrura de sotie, insa atunci cand isi gaseste partenerul de viata ideal isi asuma toate responsabilitatile pe care acest statut le presupune. Caminul ei va face intotdeauna o impresie placuta si chiar daca uneori nu va avea chef sa primeasca musafiri, va incerca sa pastreze aparentele riscand uneori sa devina superficiala. Nu este inclinata spre treburile casnice insa niciodata nu-i vei putea reprosa ca este o gospodina slaba sau o sotie neglijenta. In postura de mama se dedica trup si suflet educatiei copilului pe care o considera fundamentala. Atunci cand nu reuseste sa comunice total cu cel mic risca sa-si piarda rabdarea insa niciodata nu-l va brusca sau pedepsi fara sa analizeze in prealabil gravitatea faptelor lui. Desi ii place sa analizeze lucrurile in profunzimea lor, uneori are tendinta de a judeca oamenii din jur dupa propriile repere.

In grupul sau de cunostinte este foarte atenta la nevoile celor din jur si gata sa intervina oricand cu un sfat sau cu o mana de ajutor si asteapta sa i se raspunda la fel. Pe plan profesional este facuta pentru succes insa autocritica o face sa nu fie intotdeauna multumita de rezultatele sale si va incerca sa faca mereu mai multe lucruri in acelasi timp. Atunci cand este obosita apare riscul de a neglija unele proiecte pe care le considera mai putin importante sau de a le amana, in favoarea celor care conteaza cu adevarat. In primii ani va schimba destul de des joburile pana se va stabili pe domeniul care o avantajeaza cel mai mult.

Tag-uri: , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar