Ştiai că laptele NU se ţine pe uşa frigiderului? TOP cele mai mari greşeli de depozitare

Dacă te consideri un "as" în materie de cunoştinţe despre depozitarea şi păstrarea alimentelor, ei bine, astăzi îţi vom prezenta câteva reguli pe care cu siguranţă nu le ştiai. Vei descoperi că ai depozitat alimentele într-un mod total necorespunzător. Află în continuare cum trebuie să păstrezi la frigider fructele, legumele, carnea şi produsele lactate pentru ca acestea să fie proaspete pentru un timp îndelungat.

frigider

Ai observat că bananele tale devin maronii mult prea repede? Iar legumele şi verdeţurile tale preferate se ofilesc în frigider? Dacă simţi mereu că arunci prea multă mâncare, află cele mai bune reguli de depozitare şi păstrare a alimentelor, pentru a economisi timp şi bani.

1. Fructele de pădure

Fructele de pădure (zmeură, mure, afine) se clătesc într-o soluţie din oţet şi apă (1 parte de oţet din vin şi 10 părţi din apă). Clăteşte-le bine înainte de a le pune în frigider, pentru a distruge orice spori ce pot provoca mucegaiul.

2. Bananele

Înveleşte cotoarele bananelor în plastic, deoarece acestea produc etilenă (este un gaz pe care multe fructe şi legume îl produc în mod natural), iar acest gaz face ca fructele să se coacă mai repede. Pentru a le menţine în stare proaspătă chiar mai mult timp, separă bananele şi înveleşte-le fiecare cotor în mod individual.

3. Fructe, legume sau carne

Nu toca şi nu tăia fructele, legumele sau carnea până când nu eşti pregătită să le foloseşti la gătit, deoarece expunerea la aer le va face să se usuce sau să se strice mai repede.

4. Cartofii

Depozitează cartofii împreună cu merele, pentru a-i împiedica să încolţească. Nu îi depozita împreună cu ceapa, deoarece ambele legume eliberează gaze şi umezeală, iar aceşti factori vor face ca cealaltă legumă să se strice mai repede.

5. Laptele

Nu depozita cutia de lapte pe uşa de la frigider, acolo unde temperaturile oscilează şi unde laptele se poate acri mai repede. În loc de uşa frigiderului, păstrează laptele cât mai aproape de centrul frigiderului.

6. Ouăle

Depozitează ouăle cât mai aproape de spatele frigiderului, acolo unde temperatura este mai scăzută. De asemenea, poţi congela ouăle până la 1 an dacă separi gălbenuşurile şi albuşurile şi adaugi zare sau zahăr la gălbenuşuri.

7. Salata verde

Păstrează salata verde într-o pungă cu un prosop de hârtie, pentru ca acesta să absoarbă umezeala în exces. Apoi depozitează salata într-o pungă etanş, în frigider, pentru a o împiedica să se usuce. Sursa.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...umezeala în exces. Apoi depozitează salata într-o pungă etanş, în frigider, pentru a o împiedica să se usuce. Sursa:www.feminis.ro
...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
15 ian