Ştiai că arunci cea mai SĂNĂTOASĂ parte din avocado?

De în Sanatate 4 noi 2015

Chiar dacă ştiai deja că fructul de avocado conţine grăsimi "bune" şi că este recomandat să îl incluzi în alimentaţia ta, specialiştii ne atrag atenţia că, fără să ne dăm seama, am aruncat cea mai sănătoasă parte din avocado.

avocado

Fructele de avocado sunt, probabil, unele dintre cele mai ingredibile alimente din toate timpurile - şi nu doar pentru că au un gust atât de bun. Avocado este, în aceeaşi măsură, extrem de benefic pentru sănătatea ta şi remarcabil de util în bucătărie, atunci când vrei să obţii un preparat sănătos.

Având o paletă largă de proprietăţi medicinale, fructul de avocado este bogat în grăsimi sănătoase, luteină, vitamina K şi acid folic, printre alte vitamine şi alţi nutrienţi.

Dar ai realizat vreodată că poate, de fapt, tu arunci cea mai benefică parte din avocado, de fiecare dată când mănânci un astfel de fruct? Nu, nu este vorba de coajă... ci este vorba de sâmburele de avocado.

Sâmburii de avocado înglobează, de fapt, aproximativ 70% dintre beneficiile nutriţionale ale fructului. Iar dacă vei include sâmburii de avocado sau uleiul din sâmburi de avocado în dieta ta, vei găsi astfel o modalitate excelentă de a creşte aportul de antioxidanţi şi nutrienţi.

Alte beneficii ale sâmburelui de avocado

Potrivit "Encyclopedia of Common Naturals Used In Foods, Drugs and Cosmetics", testele realizate pe şoarecii de laborator au arătat că sâmburii de avocado au proprietăţi anti-tumorale, datorită unei cantităţi mari de flavonoide care sunt concentrate doar în sâmbure.

De asemenea, sâmburii de avocado sunt bogaţi în fibre solubile. De fapt, se spune despre sâmburii de avocado că se numără printre cele mai bogate surse naturale de fibre solubile. Fibrele solubile sunt extrem de importante pentru digestia ta, dar şi pentru tractul digestiv. Cu surse adecvate de fibre, tu poţi să îţi reduci drastic riscul de a dezvolta sindromul de colon iritabil, precum şi alte afecţiuni intestinale.

Datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi, sâmburii de avocado au potenţialul de a reduce nivelul colesterolului şi de a scade şansa de a dezvolta boli cardiovasculare sau de a face un accident vascular cerebral.

Cum poţi să mănânci un sâmbure de avocado

Poţi, de pildă, să amesteci sâmburele de avocado într-un blender de mare putere şi să îl adaugo apoi în smoothie-ul tău preferat. Sâmburele are o aromă puternică, aşa că este important să îl amesteci cu ceva care se poate ridica până la intensitatea acestui gust, cum ar fi un smoothie verde sau un suc verde. Sursa.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
03 dec