Sir David Attenborough militează pentru salvarea albinelor

De în Casa & Gradina 9 iul 2018

Sir David Attenborough a scris recent pe Facebook că în ultimii 5 ani, populația de albine a scăzut cu o treime și dacă acestea dispar de tot, oamenii vor mai trăi doar 4 ani după ele. Situația este critică, deoarece albinele, care ne influențează atât de mult viața, sunt într-un pericol real.

Vestitul realizator de documentare are acum 92 de ani și și-a dedicat viața explorării și salvării naturii. In una dintre postările sale recente, și-a avertizat fanii că în această perioadă a anului au apărut extrem de multe albine care par a fi moarte, dar de fapt sunt extrem de obosite, deoarece nu mai primesc suficientă energie de a se întoarce la stup și mor fără mâncare.

Există însă un truc simplu ce poate fi urmat pentru a salva aceste creaturi și anume să amesteci 2 linguri de zahăr alb cu 1 lingură de apă și să pui o lingură din această soluție dulce undeva la îndemâna albinelor. Acest cocktail simplu va aproviziona micile creaturi cu necesarul de energie. Mii de oameni din toată lumea au realizat acest remediu și au pus linguri cu zahăr în curte, pe balcon sau la pervaz.

China, Brazilia, Statele Unite ale Americii și câteva țări din Europa au raportat deja o scădere îngrijorătoare a numărului de albine în ultimii ani, iar cercetătorii estimează că populația acestora a scăzut vertiginos, cu o treime. Motivul unui asemenea declin drastic este o ecologie precară, folosirea la scală largă a pesticidelor și nutriția proastă, care favorizează dezvoltarea virușilor și a paraziții ce atacă albinele, dar acestea sunt doar câteva dintre motive. Din păcate, dacă albinele ajung să fie pe cale de dispariție, aceasta va reprezenta o mare problemă și pentru omenire, deoarece ele polenizează 90% dintre plante, printre care floarea soarelui și alte culturi agricole. Dacă albinele dispar, oamenii vor mai trăi doar câțiva ani, deoarece numărul recoltelor va scădea și cererea de alimente va crește considerabil.

În concluzie, abinele și oamenii, împreună, se confruntă cu o criză iminentă, iar cele dintâi au intrat deja pe lista de observație a ecologiștilor preocupați de conservarea speciei.

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 sep