Faci economii şi salvezi planeta - 11 soluţii prin care împuşti doi iepuri dintr-o lovitură

De în Casa & Gradina 10 iul 2018

Dacă nu ai timp să faci voluntariat în celălalt capăt al lumii este în regulă, poți face alte lucruri pentru a salva planeta, poți începe chiar de la tine de acasă, ca să dai un exemplu și celor din jur.

Iată cum poți face viața copiilor și nepoților tăi mai bună.

1. Nu mai bea apă îmbuteliată

Trebuie să te hidratezi, dar nu mai bea apă din sticle de plastic ci ia-ți una reutilizabilă. Acest lucru te va scuti de anumite cheltuieli și nu va mai încuraja producția de plastic, care poluează Pământul.

2. Spală-ți rufele mai rar

Nu trebuie să porți haine murdare, dar dacă pornești mașina de spălat când este plină, vei reduce atât consumul de energie cât și pe cel de apă. De asemenea, într-o zi însorită poți întinde rufele la uscat pe sârmă în loc să folosești programul de uscare.

3. Folosește mașina de spălat vase

Normal că-ți poți spăla singură câteva farfurii, dar ar fi mai bine să folosești mașina de spălat vase, deoarece dacă o umpli, speli mai multe odată, economisind apă și dacă este un model eco-friendly, nici măcar nu vei consuma prea mult curent.

4. Vizitează second-hand-urile

Un mod foarte ușor de a ajuta mediul înconjurător este evitarea producerii de articole noi. Nu este un lucru ușor, dar există șansa ca cineva să nu mai aibă nevoie de un obiect vestimentar care arată chiar foarte bine. Te poți duce la târguri, talciocuri și magazine second-hand sau de antichități, unde vei găsi lcrurui foarte frumoase.

5. Evită prosoapele de hârtie

Îți poți transforma tricourile și cearșafurile vechi în cârpe, ca să economisești bani și să reduci consumul de hârtie, deoarece există deja destule deșeuri și ar fi bine să produci cât mai puține.

6. Citește online

Aproape toate cărțile și revistele au versiuni digitale și pe toate le poți găsi online gratuit sau foarte ieftin. Astfel salvezi de la tăiere câțiva copaci și obiectele din hârtie sau carton pot fi reciclate, fără a mai distruge natura.

7. Susține producătorii locali

La transportarea fructelor și legumelor se folosește foarte multă energie deci este momentul să începi susținerea fermierilor locali. Cele mai multe produse vor fi mai ieftine și mai proaspete, iar micile afaceri vor prospera.

8. Închide electronicele

Calculatorul, televizorul și alte produse electrice, electrocasnice și electronice folosesc energie chiar și când sunt stinse, deci cel mai bine ar fi să le scoți de tot din priză și în orice caz, nu uita măcar să stingi calculatorul dacă nu îl folosești.

9. Folosește bicicleta, rolele și skateboard-ul

Mașinile, autobuzele, tramvaiele și trenul, toate acestea produc inevitabil poluare care afectează apa, solul și sănătatea oamenilor și provoacă încălzire globală. Încearcă să mergi mai mult pe jos sau cu bicicleta, ca în timp ce te duci undeva să faci și sport.

10. Reciclarea este amuzantă

Gunoiul cuiva este comoara altcuiva, deci poți face și tu lucruri interesante din propriile deșeuri. Uită-te bine la lucrurile tale vechi și mai dă-le o șansă, vezi ce poți face cu ele și lasă-te ghidată de creativitate.

11. Plantează-ți propria grădină

Fă-ți o mică grădină, chiar dacă este doar una pe pervaz. Plantează ridichii, spanac, roșii cherry, busuioc, usturoi și tot felul de plante aromatice, care îți vor oferi mai mult oxigen în casă și bani în portofel.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 ian