Simbolistica florilor - Cum să aduci noroc şi binecuvântare în casa ta

Limba universală a florilor trece dincolo de orice graniţă culturală, interpretare sau înţelesuri. Florile evocă în fiecare fiinţă umană un sentiment de frumuseţe, de graţie, delicateţe şi senzualitate.

simbolistica flori

Florile vii sunt cea mai bună alegere pentru casa ta, pentru că acestea aduc energie vindecătoare puternică. De asemenea, tablourile cu flori sunt folosite destul de des în feng shui.

Pe lângă energia frumuseţii şi graţie, florile aduc noroc şi binecuvântare în casa ta. Pentru un feng shui bun în căminul tău, trebuie să acorzi atenţie culorilor, numerelor, dar şi simbolisticii fiecărei flori în parte.

Iată ce simbolizează fiecare floare şi cum să le foloseşti în casa ta pentru noroc, dragoste, carieră şi binecuvântare:

Bujor

Este una dintre cele mai senzuale flori, cu un parfum delicios şi este folosit de multă vreme în feng shui ca leac pentru dragoste şi romantism. Aceste caracteristici se aplică în mod special bujorilor roz. Simbolul bujorului este de cele mai multe ori considerat o metaforă pentru frumuseţea feminină. Maieştrii feng shui recomandă ca un cuplu vechi să nu agaţe niciodată în dormitorul matrimonial un tablou cu un bujor, pentru a evita aventurile cu o femeie mai tânără.

Lotus

Floarea de lotus simbolizează perfecţiunea. Puritatea sa nu este legată de noroiul din care provine floarea. În medicina chineză, fiecare parte dintr-o floare de lotus, de la rădăcină la petale, are proprietăţi medicinale. Dacă vrei să ai parte de o casă sănătoasă şi armonioasă, ai putea să îţi aşezi flori de lotus în vaze sau să îţi achiziţionezi tablouri cu flori de lotus.

Floare de cireş

Floarea de cireş, împreună cu floarea de măr, de piersic sau de alţi copaci similari, au fost folosite întotdeauna pentru a aduce energie, prosperitate şi inocenţă în casele oamenilor. Cel mai des, imaginea florii de cireş este folosită ca leac pentru dragoste şi căsnicie, dar şi pentru sănătate.

Orhidee

Această floare minunată este un simbol feng shui al fertilităţii. Orhideea reprezintă energia noilor începuturi şi este, de asemenea, un simbol al perfecţiunii, demn de luat în calcul în anumite aspecte ale vieţii. Abundenţa, perfecţiunea, creşterea spirituală, frumuseţea şi puritatea, toate sunt simbluri universale puternice legate de orhidee. Nu este de mirare că orhideea a devenit cea mai întâlnită plantă în vest.

Narcisa

În cultura chineză, narcisa este reprezentativă persoanelor care vor să aibă o carieră înfloritoare, sunt talentate sau au anumite capacităţi. Narcisa este, de cele mai multe ori, folosită în feng shui ca leac pentru carieră şi se consideră că aceasta ar putea ajuta oamenii să obţină recompense pentru munca pe care o desfăşoară. Narcisa albă este folosită cel mai des în feng shui de persoanele care îşi depun candidatura pentru un loc de muncă.

Crizantema

Este floarea care asigură echilibru şi îţi face viaţa mai uşoară. În acelaşi timp, această floare se consideră că are o energie pozitivă nemaipomenită, menită să atragă norocul în casa ta.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 sep