chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Sexul frumos cu sange rece: Top asasini si spioni la feminin

De în Cariera 27 mai 2013
De profesie, asasin sau spion - prea mult pentru o femeie? Iata cateva nume care au dovedit ca pot avea succes in domenii impanzite de barbati.

Stephanie von Hohenlohe - "Printesa" lui Adolf Hitler

Cunoscuta ca si printesa spion a lui Hitler, austriaca de origini evreiesti, Stephanie a ramas la varsta de numai 22 de ani insarcinata cu un arhiduce, iar greseala a fost reparata printr-o  casatorie rapida cu printul german Friedrich Franz von Hohenlohe-Waldenburg-Schillingsfurst.

Divorteaza in 1920, dar isi pastreaza titlul de printesa,  facandu-si de cap prin Europa, implicata fiind in relatii cu tot soiul de barbati, de la magnati britanici pana la diplomati nazisti.  In acea perioada a inceput asocierea cu Adolf Hitler, care i-a dat porecla “Draga mea printesa”. Stephanie avea relatii apropiate cu elita nazista, primind astfel titlul de “Arian de onoare”, nume important judecand dupa atitudinea nazistilor fata de cei care aveau chiar si un strop de sange de evreu curgandu-le prin vene. In anii ‘30 se muta la Londra si se foloseste de farmecele ei pentru a spiona si pentru a face propaganda pentru cauza nazista, ducand corespondenta si aranjand intrevederi intre britanici importanti si nazisti sus-pusi. Astfel, Stephanie a reusit sa puna la cale chiar si controversata intalnire dintre King Edward al VIII-lea si dotia lui, Wallis Simpson, cu Fuhrerul in 1937.

Cu toate acestea,  ca majoritatea celor care stiu prea multe, Stephanie a fost arestata de FBI si trimisa in Texas. A folosit timpul petrecut in inchisoare pentru a ajuta OSS sa dezvolte profilul psihologic al lui Adolf Hitler, avand o contributie importanta in raportul “Analysis of the Personality of Adolf Hitler”. Dupa razboi, Stephanie si-a reluat activitatea in Germania, tintind barbati care puteau sa ii ofere un stil de viata adecvat.  A trait pana la varsta de 81 de ani, stingandu-se din viata la Geneva. 

Melita Norwood 

Functionar birtanic cu inclinatii comuniste, Melita Norwood lucra intr-o institutie secreta de cercetare nucleara, ceea ce i-a permis accesul la informatii sensibile.  Desi inclinatiile ei n-au deranjat serviciile secrete britanice, sovieticii au fost destul de inteligenti incat sa o recruteze ca spion in 1940.  A lucrat timp de 40 de ani ca spion pentru sovietici, iar contul din banca dovedea acest lucru, insa Melita sustinea ca lucra pentru ideologie si nu pentru recompensa financiara.  Sotul Melitei, alaturi de care a avut o casnicie fericita timp de 50 de ani, pana la decesul acestuia, nu era de acord cu activitatea ei, insa nici nu a incercat sa o opreasca. Secretul ei? Si-a pastrat secrete abilitatile intelectuale si nu a iesit cu nimic in evidenta, reusind astfel sa obtina recompense considerabile pentru discretia de care dadea dovada. 

Brita Tott 

Cunoscuta drept Lady of Hammersta, Brita Tott a fost femeia care urma sa devina unul dintre cei mai eficienti spioni din istoria Danemarcei. Nascuta intr-o familie nobiliara, Tott avea sa ajunga in topul celor mai puternice femei din Scandinavia si unul dintre cei mai potenti proprietari din tinut. S-a nascut in Danemarca si s-a maritat cu un nobil suedez influent, reusind timp de aproape 10 ani sa isi foloseasca abilitatile de spion pentru a manipula relatiile politice dintre Suedia si Danemarca. Cand cele doua tari intrau in razboi, insa, ramanea fidela statului natal.  In cele din urma, a fost descoperita si judecata pentru inalta tradare, pedeapsa fiind moarte prin ardere pe rug.  Ulterior, pedeapsa a fost “diminuata”, fiind condamnata la a fi zidita intr-o incapere unde i se permitea sa isi traiasca restul zilelor izolata, in intuneric. A reusit, insa, sa scape nepedepsita, intorcandu-se in Danemarca pentru a-si cheltui averea adunata. 

Violette Szabo 

Curajul, frumusetea si tragicul destin al agentului Violette Szabo au contribuit la dezvoltarea unei legende in jurul numelui ei, fapt ce a dus in cele din urma chiar si la crearea unui joc video pentru Xbox 360, numit “Velvet Assasin”. Misiunile ei in Franta, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, variau de la adunare de informatii pana la sabotaj. 

Pe 6 iunie 1944, cunoscuta drept cea mai lunga zi din istorie, a avut loc debarcarea aliatilor in Normandia, Violette Szabo a fost capturata de trupele Germane in urma unui schimb de foruci intens, in care spionul si-a epuizat toata munitia disponibila. Trimisa in lagarul de concentrare Ravensbruck, Violette i-a sfidat pe toti, fiind o inspiratie pentru colegii prizonieri, insa atitudinea ei a impins-o spre executie la varsta de doar 23 de ani. 

Virginia Hall 

Ca agent al Britain’s Special Operations Executive, si-a castigat renumele reusind sa eludeze chiar si cele mai stranse plase naziste. Povestea spionului este cu atat mai impresionata cu cat si-a pierdut o parte din picior in anii ‘30 si a reusit sa supravietuiasca in situatii dintre cele mai riscante bazandu-se pe o proteza de lemn. 

Nancy Wake 

Lucra ca jurnalist in Franta cand a izbucnit cel de-al doilea Razboi Mondial.  S-a oferit voluntar pentru postul de curier al Rezistentei Franceze, reusind sa dezvolte o retea de spioni atat de eficienta si extinsa incat Gestapoul a promis o recompensa de milioane celor care reuseau sa o elimine.  Abilitatile ei de spion erau intrecute doar de dexteritatea si forta fizica, intrucat se crede ca ar fi ucis un soldat german cu mainile goale.  Nu mai putin de cinci state i-au acordat premii pentru activitatea depusa, devenind astfel cea mai decorata femeie spion din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. 

Mata Hari 

Un nume atat de controversat nu putea lipsi din acest top. Nascuta intr-o familie olandeza instarita, Margaretha Geertruida Zelle a ajuns la Paris proaspat divortata si a inceput sa joace rolul stripteuzei Mata Hari. Spectacolul ei a devenit cunoscut in scurt timp in intreaga Europa, Mata Hari avand la degetul mic pe unii dintre cei mai puternici barbati ai vremii. Cand a izbucnit Primul Razboi Mondial, francezii au suspectat-o ca spioneaza pentru germani, cu toate ca facea, cel mai probabil, acelasi lucru si pentru ei. In ciuda faptului ca era agent dublu loial francezilor, a fost arestata in 1917 si executata opt luni mai tarziu. 

Mary Surrat 

Mary Surratt a fost prima femeie executata de guvernul  federal al Statelor Unite pentru rolul in cadrul primului asasinat prezidential din istoria tarii, acela al lui Abraham Lincoln in 1865. Pe langa faptul ca i-a pus la dispozitie lui John Wilkes Booth armele necesare, Mary a fost acuzata ca l-a ascuns si a tainuit locatia acestuia dupa incident, cand acesta se ferea de autoritati. Presedintele Andrew Johnson a ignorat declaratiile potrivit carora ar fi fost nevinovata si a ordonat spanzurarea acesteia in luna iulie a anului 1865. 

Fanny Kaplan si Violet Gibson 

Cu toate ca fara succes, Fanny Kaplan se incadreaza in lista asasinilor cu doua impuscaturi in directia lui Vladimir Lenin, fara a-l nimeri insa, impreuna cu Violet Gibson, care a ratat din trei incercari asasinarea lui Benito Mussolini. Daca Gibson a avut circumstante atenuante, scapand sub pretextul ca ar fi suferit de probleme psihice, Kaplan a fost executata la doar cateva zile de la incident.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Cariera
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar