Salariul tău este PREDESTINAT - De asta depinde dacă eşti sărac sau bogat

De în Cariera 15 iun 2016

Copiii născuţi prematur au mai puţine şanse să manifeste o atitudine proactivă, comparativ cu aceia care se nasc la termen, iar acest aspect le afectează evoluţia profesională şi satisfacţia pe plan financiar, conform unor studii recente.

Când ajung la maturitate, indivizii născuţi prematur au şanse mai mici să fie angajaţi şi să aibă copii, iar studii recente arată că au şi venituri mai mici decât cei născuţi la termen, aspecte cărora li se adaugă o probabilitate mai mare ca aceştia să fie singuri şi să sufere de afecţiuni cronice.

Noul studiu a urmărit prima generaţie de copii născuţi prematur, cu o greutate extrem de mică la naştere, care au supravieţuit în epoca timpurie a îngrijirii neonatale avansate, potrivit autorului studiului, Dr. Saroj Saigal, de la Universitatea McMaster din Ontario.

"Am comparat rezultatele înregistrate cu un deceniu în urmă, pentru vârsta de 24 de ani, iar la acel moment erau comparabile cu cele ale copiilor născuţi la termen, în ciuda faptului că 28% aveau dizabilităţi", a declarat Saigal pentru Reuters Health. "Ocuparea forţei de muncă şi parametrii educaţionali au fost similare."

Însă după tranziţia la maturitate, s-au înregistrat diferenţe între cele două categorii de indivizi.

Între 20 şi 29 de ani, cele două grupuri prezentau circumstanţe similare şi realizări asemănătoare. Între 29 şi 36 de ani, existau încă aspecte similare în ceea ce priveşte relaţiile personale şi nivelul de educaţie, însă mai puţini indivizi născuţi prematur erau angajaţi cu normă întreagă. În plus, în medie, indivizii născuţi prematuri câştigau cu 20.000 de dolari mai puţin anual, comparativ cu cei născuţi la termen.

Dizabilităţile neurologice ar putea explica unele diferenţe, însă personalitatea este factorul cu cel mai mare impact în acest sens, a explicat Saigal.

"În general, majoritatea erau educaţi, independenţi, angajaţi şi contribuiau în cadrul societăţii", arată Saigal, însă cei născuţi prematur nu prezentau o atitudine proactivă, le lipsea spiritul întreprinzător.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...la termen, iar acest aspect le afectează evoluţia profesională şi satisfacţia pe plan financiar, conform unor studii recente. Citește mai departe… Sursa: feminis.ro ...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Cariera
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 oct