Rosul unghiilor nu e un DEFECT - Inseamna ca esti...

De în Sanatate 17 mar 2015
Cand erai copil, parintii tai si adultii din jurul tau te certau pentru ca iti rodeai unghiile. Ei bine, se pare ca rosul unghiilor nu este un prost obicei, ci mai degraba este un semn ce indica o calitate.

Potrivit unui nou studiu, rosul unghiilor nu poate fi un semn exterior de anxietate, pana la urma. In schimb, cercetarea sugereaza ca acest asa-zis prost obicei este cel mai probabil legat de perfectionism.

Studiul, condus de profesorul Kieron O'Connor de la Universitatea din Montreal, a examinat comportamentul a 48 de persoane - dintre care jumatate sufereau de "comportamente repetitive" - dupa expunerea la diferiti stimuli, conceputi astfel pentru a provoca si declansa sentimente de stres, relaxare, frustrare sau plictiseala.

Rezultatele testului, publicate in "Journal of Behaviour Therapy and Experimental Psychiatry", au aratat ca acele persoane cu antecedente de comportamente compulsive au fost cele mai predispuse sa se angajeze in aceste comportamente atunci cand au fost expuse la stimuli care provocau plictiseala si stimuli care provocau frustrare. Indivizii nu au participat la aceste comportamente in timpul segmentului de relaxare al testului in cauza.

Sarah Roberts, autoarea studiului, a presupus: "Aceste rezultate sustin partial ipoteza noastra in privinta faptului ca participantii au fost mai predispusi sa se angajeze in comportamente repetitive atunci cand s-au simtit plictisiti, frustrati si nemultumiti decat atunci cand s-au simtit relaxati."

Aceste concluzii se coreleaza cu raspunsurile date de perfectionisti care, potrivit lui Kieron O'Connor, "sunt predispusi la frustrare, nerabdare si nemultumire atunci cand nu isi ating obiectivele stabilite"; cercetatorul adauga ca "acesti oameni, de asemenea, se confrunta cu niveluri mari de plictiseala".

Comportamentele repetitive in care participantii la studiu s-au angajat "par sa satisfaca o nevoie sau sa le ofere un fel de recompensa", a concluzionat Kieron O'Connor.

Potrivit autoarei Sarah Roberts, rezultatele studiului sugereaza ca implicarea si angajearea in comportamente repetitive, cum ar fi rosul unghiilor, "nu se datoreaza pur si simplu unor 'obiceiuri nervoase'." Mai mult, Sarah Roberts insista ca "aceste concluzii sugereaza faptul ca indivizii care sufera de aceste comportamente ar putea beneficia de tratamente menite sa reduca frustrarea si plictiseala pentru a modifica convingerile perfectioniste". Sursa.

Citeste si: 6 lucruri pe care le dezvaluie unghiile despre tine

Unghiile te tradeaza: Ce spun despre sanatatea ta

Iti place sa-ti rozi unghiile? Acest obicei poate fi benefic

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 noi