chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Pusculita de criza: Pe ce sa dam banii inteligent!

De în Monden 23 iul 2009
Casco gratuit, avans zero, preturi promotionale, dobanda zero, discounturi ametitoare! Sau mai bine o casa? Prima ta casa? Fie ca apelezi la programul destul de incurcat propus de Guvern, sau nu, preturile locuintelor au scazut si cu 40 % fata de anul trecut. Casa sau masina sunt prea mult pentru tine? Atunci macar o plasma, un LCD sau o vacanta! Feminis.ro a gasit pentru tine cateva dintre cele mai tentante oferte pentru care merita sa spargem pusculita pe timp de criza.

E timpul sa-ti iei o masina!

Criza prin care trece sectorul auto face ca aceasta perioada sa fie cea mai buna pentru achizitionarea unei masini. Astfel, daca aveti ceva bani pusi de-o parte, sau daca nu va simtiti amenintat locul de munca este momentul ca dorinta voastra sa devina realitate. N-ar fi rau sa pleci in concediul cu noul Ford Focus, sa faci o plimbare cu o Skoda Fabia un Lacetti, de la Chevrolet, sau un model Audi. Preturile sunt mai mult decat tentante!


Ford, campionul reducerilor promotionale


Potrivit dailybusiness.ro, Romcar, importatorul marcii Ford pentru Romania propune discounturi de la 2.023 euro pentru noul Ford Focus la 7.300 euro in cazul SUV-ul Kuga. Preturile pentru S-MAX si Galaxy pornesc de la 5.593 euro, respectiv 6.783 euro din pretul de lista cu TVA inclus si 5.355 euro pentru modele Mondeo.

Pretul pentru un  Renault Symbol porneste de la 6500 de euro si incude prima de casare, 3 ani garantie, un an Casco si finantare cu dobanda 0%. Skoda propune pentru doua dintre cele mai vandute modele, Fabia si Octavia preturi promotionale de la 8.090 euro si 13.382 euro.

Modelul Spark, de la Chevrolet, este disponibil cu o reducere de 17% pana la 30 septembrie, Aveo Sedan se vinde cu un discount de pana la 25,8%, pana la 31 iulie, iar modelul Lacetti beneficiaza de reduceri de 39% pana la 31 august.

Nu doar preturile sunt promotionale ci si modalitatile prin care pot fi achizitonate masini noi. Autoitalia a lansat si o campanie de vanzari in leasing in care se poate inscrie oricine are salariul legal si un avans de 2009 euro. Peugeot propune sistemul MyDeal, prin care garanteaza finantarea pentru orice model comercializat indiferent de venitul cumparatorului pe o durata de finantare cuprinsa intre 12 si 60 de luni, fara comision, iar Volkswagen ofera prin Porsche Bank, reduceri promotionale pe toata gama de modele si conditii de credit relaxate. Totodata, Audi ofera, cu ocazia centenarului, mai multe oferte speciale pentru toata gama sa de modele, potrivit dailybusiness.ro.

Casa ta- un vis care poate deveni realitate!

Dupa sectorul auto, piata imobiliara este urmatoarea care a avut de suferit din cauza crizei economice. Multe proiecte imobiliare au ramas pe hartie, blocate de lipsa banilor, unele au fost abandonate pana se redreseaza piata, iar altele, finalizate sau in curs de finalizare asteapta sa-si gaseasca clienti, care nu prea se inghesuie saa cumpere din cauza conditiilor restrictive de accesare a creditelor.

Cu toate acestea, preturile apartamentelor, atat cand vine vorba de cele noi cat si de cele vechi au scazut vizibil. De exemplu, preturile de pornire a apartamentelor din complexul imobiliar din Rasarit de Soare au scazut cu 15%, la 39.000 euro plus TVA.

"Chiar daca in ultima perioada ne-am confruntat cu un context economic mai putin favorabil, persoanele interesate de achizitia unei locuinte se pot bucura de o serie de oferte existente pe piata, care acopera o plaja larga de preferinte. Daca acum un an, clientii erau nevoiti sa accepte compromisuri in privinta locuintei pe care urmau sa o achizitioneze, intrucat preturile nu ajungeau la acelasi numitor cu posibilitatile lor financiare, astazi, persoanele intersate de achizitia unui apartament, pot alege dintr-o oferta bogata, fie intre apartamente nou construite, fie apartamente din blocurile vechi", au declarat pentru Feminis.ro consultantii companiei imobiliare EuroMetropola.

Potrivit acestora este dificil sa se faca o ierarhie a celor mai accesibile oferte, insa se poate spune ca exista pe piata oferte atractive ca pret daca ne raportam la anul precedent. " In zonele semicentrale, bucurestenii isi pot achizitiona o garsoniera intr-un bloc vechi, cu preturi incepand de la 42.000 euro si in functie de dotarile de care dispune, precum si de locatie, preturile pot oscila pana la 70.000 de euro, in zone precum Iancului sau Tineretului spre exemplu. Apartamentele cu 2 camere din blocurile vechi pot fi achizitionate cu preturi pornind de la 55.000 euro, in timp ce apartamentele cu 3 camere din cartiere se vand cu preturi de la 65.000 euro si pot ajunge cu usurinta la valoarea de 100.000", ne mai spun reprezentantii EuroMetropola cu mentiunea ca cel mai important aspect este ca puterea de cumparare a clientilor sa coincida cu pretentiile proprietarilor.

Pretul pentru o locuinta in Pallady - Beauty Residence, complex ce urmeaza sa fie finalizat in trimestrul trei al anului 2009,  porneste de la 48.500 euro + TVA, modalitatile de plata fiind 25% avans, si 75 % la finalizare, sau rate lunare. Se percepe un avans de 25%, iar dupa finalizare, clientul se muta in apartament si timp de 3 ani se percep rate lunare in valoare de 0,5% din valoarea apartamentului, cu obligatia ca din 3 in 3 luni, clientul sa se duca la banca si sa vada daca poate obtine creditul, potrivit imobiliare.ro.


In ansamblul New Residence din Berceni, preturile pentru o garsoniera pornesc de la 50.400 euro + tva, un apartament cu 2 camere costa 71.400 euro + tva, iar un apartament cu 3 camere ajunge la 101.000 euro + tva. Modalitatile de plata pot fi  total in avans: 900 euro/mp cu TVA inclus, sau 1200 euro/mp cu tva inclus si un antrecontract in care achiti 25 % din valoarea imobilului.

Potrivit consultantilor EuroMetropola este dificil sa se faca o estimare despre momentul cel mai potrivit pentru achizitionarea unei case, intrucat piata imobiliara in general este raportata in mod direct de o serie de factori independenti care ii determina evolutia. "Ceea ce putem preciza, este ca in acest moment exista interes din partea clientilor pentru achizitionarea unei locuinte, intrucat preturile practicate sunt atractive. Nu trebuie ignorat nici programul "Prima Casa" care a adus un suflu nou si acorda atat proprietarilor de locuinte, cat si clientilor un optimism de care era nevoie", mai precizeaza acestia.

Chirii tot mai ieftine

Totodata, criza a dus si la scaderea chiriilor. In Bucuresti, de la sfarsitul anului trecut si pana acum, chiriile cerute de proprietari pentru toate tipurile de locuinte au scazut in medie cu 30%, iar in celelalte orase mari ale tarii, scaderile chiriilor variaza intre 10% si 30%.

Criza a ieftinit vacantele

Pentru ca tot suntem in plin sezon estival, este timpul de o vacanta. Daca pana acum operatorii turistici afisau preturi exorbitante pentru sezonul de varf, vara anului 2009 a adus cu sine primele scaderi de preturi din ultimii ani. Hotelierii romani spun ca preturile sunt similare cu cele de anul trecut, ba in unele locuri acestea au avut o evolutie descendeta.

Astfel, daca pana acum destinatii precum Tunisia, Bulgaria, Spania sau Portugalia erau doar un vis, criza a inceput sa le faca din ce in ce mai accesibile. Unele agentii au facut reduceri de pana la 30%, chiar si 40 % pentru diferite pachete turistice externe. De exemplu, pentru un sejur in celebra Costa Brava poti sa platesti chiar si 350 de euro daca nu esti foarte pretentios in ceea ce priveste conditiile de cazare.

Plasma la care ai tot visat!


LCD sau o plasme, electronice si electrocasnice de ultima generatie. Cate dintre noi n-am visat sa ne cumparam cel mai hot telefon mobil, sau sa avem pe peretele din living o plasma de ultima generatie? Si in acest caz este timpul sa treceti la fapte in cazul in care bugetul vostru nu a fost serios afectat de criza.  Cei care au asteptat acest an sa cumpere un LCD sau o plasma s-au dovedit intelepti. Televizoarele LCD si plasmele au inregistrat ieftiniri de pana la 40%.

Daca in schimb vrei sa schimbi look-ul bucatariei  tale, afla ca si frigiderele sau aragazele au inregistrat o scadere de pret de pana la 20-30 %. La fel si masinile de spalat.

Tag-uri: , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar