Pot creşte într-un pahar cu apă - 19 plante accesibile

De în Casa & Gradina 13 noi 2018

Plantele de apartament fac casa să fie mai călduroasă și mai plăcută, dar nu toată lumea are răbdare sau timp să aibă grijă de aceste decorațiuni verzi.

Aceste plante se cresc foarte ușor chiar și fără pământ și iată o listă cu care sigur te vei descurca.

1. Usturoi - dacă pui o căpățână de usturoi într-un pahar cu apă, la un moment dat va începe să încolțească, iar aceste tulpini verzi sunt comestibile și pot fi adăugate în salate.

2. Varză chinezească - poți crește frunze noi chiar dacă ai doar partea de jos a unei verze. Trebuie doar să pui cotorul într-un bol cu apă și să aștepți să crească frunze din centru.

3. Ceapă verde - ai nevoie de un pahar, apă și câțiva bulbi de ceapă verde, apoi vei avea ceapă verde tot timpul anului.

4. Morcovi - morcovilor le cresc frunze imediat dacă pui partea cu cotor în apă. Aceste frunze noi sunt comestibile și pot fi adăugate în salate sau amestecate cu miere.

5. Praz - pentru a crește o rezervă de praz acasă ai nevoie totuși de partea albă de jos a acestuia, care să fie de cel puțin 5 cm și pe care s-o ții în apă, iar această operațiune poate fi făcută la infinit cu aceleași tulpini.

6. Mentă - menta este un adaos foarte bun în ceai, dulciuri și diverse sosuri și este destul de ușor de crescut, pentru că tot ceea ce trebuie să faci este să-i pui rădăcinile în apă.

7. Busuioc - nu trebuie să te mai duci la magazin de fiecare dată, deoarece poți pune frunze de busuioc în apă și acestea vor prinde rădăcini.

8. Rozmarin - dacă vrei să crești rozmarin în bucătărie, vei avea nevoie de câteva fire proaspete mai întâi. Pe acestea trebuie să le ții într-un pahar de apă până fac rădăcini, apoi să le plantezi într-un ghiveci mic.

9. Lalele - mulți oameni cred că lalele se pot crește doar în grădină, dar ca să te bucuri de această floare frumoasă este suficient să pui bulbii în puțină apă și din ei va crește floarea.

10. Zambilă de apă - această floare crește ușor și fără sol, deoarece plutește în apă și înflorește delicat, deci poți să o plantezi într-un acvariu.

11. Zambile - această floare delicată și frumos mirositoare poate fi crescută cu ușurință în casă. Pune bulbii de zambilă într-un vas plin cu pietre și puțină apă, iar magia se va face singură.

12. Amaryllis - aceasta este o plantă ornamentală care nu are nevoie de pământ pentru a înflori ci doar de o vază, pietre pentru a ține bulbul într-o poziție stabilă și apă.

13. Papyrus - această plantă arată ca un palmier fragil și nu are nevoie de pământ pentru a se dezvolta ci doar de multă apă și o vază înaltă, dar spațioasă.

14. Iarbă de fibră optică - acesta este un nume mai puțin folosit pentru iarba cu fir lung, ce seamănă cu fibra optică, crește frumos într-o vază și are nevoie doar de apă și pietre decorative pentru a arăta bine.

15. Bambus - bambusul ajunge repede la maturitate într-o simplă vază cu apă și există mai multe tipuri de bambus pe care le poți crește în apartament.

16. Aureum - de obicei, aceasta se cultivă în ghivece cu pământ, dar poate crește bine mersi și doar în apă. Un alt nume sub care este cunoscută e Iarba Dracului, deoarece este aproape imposibil de omorât și rămâne verde chiar și când o ții la umbră, deci este planta ideală pentru un apartament mic.

17. Aglaonema - aceasta este o plantă ce iubește apa, drept pentru care deși, de obicei, crește în ghivece cu sol umed, se dezvoltă foarte bine și doar în apă, deși un pic mai lent.

18. Cactuși - nu au nevoie de udare frecventă sau ghivece mari în care să crească.

19. Tillandsia - această plantă exotică se dezvoltă fără pământ și crește chiar și fără apă, deoarece își extrage apa din aer.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 aug