Plaje europene de luat în calcul în contextul distanţării sociale

De în Calatorii 28 mai 2020

Dacă criza COVID-19 va continua pe o pantă descendentă şi circumstanţele îţi vor permite în viitorul nu foarte îndepărtat să îţi programezi o vacanţă la mare, există unele plaje retrase, de mari dimensiuni, ceva mai puţin cunoscute şi populate, care îţi pot permite să respecţi distanţarea socială şi să îţi protejezi sănătatea.

 

Luând în calcul factori precum proximitatea faţă de spitale, dimensiunea plajei şi numărul mic de indivizi confirmaţi cu COVID-19 din zona respectivă, cei de la European Best Destinations au scos o listă a unor destinaţii de luat în calcul dacă vrei totuşi să simţi nisipul sub tălpi în contextul distanţării sociale.

Aceste plaje se bucură şi de vile private, care permit turiştilor să nu intre în contact cu alte persoane.

Monolithi, plaja principală din Preveza, Grecia, are o lungime de 22 de kilometri şi o lăţime de până la 80 de metri. Dimensiunile celei mai lungi plaje din Europa permit lejer distanţarea soacială, întrucât chiar şi atunci când unităţile de cazare sunt ocupate în proporţie de 100%, pe plajă tot poţi găsi loc departe de ceilalţi turişti.

Portugalia are şi ea sute de kilometri de plaje excelente pentru o vacanţă cu familia, iar la doar câţiva kilometri de Lisabona găseşti plaja Comporta, în regiunea Alentejo, unde s-au înregistrat cele mai puţine cazuri de coronavirus din Europa. Este o plajă cu o lungime de 20 de kilometri, unde chiar şi în vârf de sezon poţi petrece chiar şi câteva ore în linişte, fără să întâlneşti alţi turişti.

Dacă vrei să te îndepărtezi şi mai mult de criza COVID-19, poţi alege Madeira, o regiune şi mai puţin afectată din Portugalia, unde insula Porto Santo te invită să te bucuri de o şedinţă de psamoterapie pe nisipul fierbinte din această zonă, cunoscut pentru efectele sale terapeutice.

Hel Peninsula, din Polonia, este un paradis cu o lungime de 35 de kilometri şi o lăţime ce variază de la 30 de metri la 3 kilometri, unde te poţi retrage alături de cei dragi pentru o vacanţă relaxantă.

În Malta s-au înregistrat de 55 de ori mai puţine cazuri decât în cele mai afectate state Europene, iar Riviera Bay Beach şi Ghajn Tuffieha Beach sunt două destinaţii care îţi vor permite să te bucuri în linişte de o vacanţă ceva mai sigură pe malul Mediteranei.

Plaja Jurmala, din Letonia, îţi pune la dispoziţie 33 de kilometri de nisip fin şi te îmbie cu un miros dulceag de pin. Aerul din zonă este ideal pentru oamenii care se confruntă cu probleme respiratorii.

Nu în ultimul rând, Nida Beach, din Lituania, situată la aproximativ 4 ore de capitală, te aşteaptă cu peste 100 de kilometri de plajă izolată de restul lumii.

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Calatorii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 noi