Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Ocaziile pe care ti le ofera fiecare zi ca sa il faci sa se indragosteasca de tine

De în Explicit 24 sep 2009

Fiecare zi iti ofera o multime de ocazii pentru a-ti face partenerul sa se indragosteasca si mai tare de tine. Psihosexologul si psihoterapeutul Jeni Chiriac ne ofera sugestii!

Fiecare minut al unei zile poate fi folosit pentru dragostea ta, fie ca este vorba de a face mici gesturi pentru partener sau - in cazurile cele mai fericite - sa ii poti dedica o intreaga zi. Dar felul in care intelegem fiecare dintre noi sa ne exprimam dragostea poate fi diferit; ne-am obisnuit sa credem ca cinele cu lumanari sunt cele mai romantice lucruri si ca ele ne pot "reaprinde" relatia. Dar acestea pot deveni - ca orice alt gest repetat de foarte multe ori - clisee care nu isi mai fac "efectul" ca la inceput.

Poate fi acesta momentul potrivit pentru ca tu sa ii arati celui pe care il iubesti cat de important si special este pentru tine. Cu totii intram in relatie foarte decisi sa facem lucrurile sa mearga si sa ne dedicam trup si suflet nu numai supravietuirii acesteia, dar si cresterii si imbogatirii acestei relatii. Ne pierdem, insa, pe parcurs, toate intentiile marete si reducem din ce in ce mai mult timpul pe care il daruim relatiei noastre de dragoste, crezand sau sperand ca lucrurile vor continua sa mearga de la sine, ba chiar se vor face si mai bune pe parcurs, din inertie. Lucrurile in care nu investesti (timp, rabdare, dragoste) nu au cum sa devina mai frumoase, ba chiar relatii asezate pe o fundatie solida au toate sansele sa se naruiasca, fara a fi intretinute periodic.

Iata ce spune Jeni Chiriac, psihoterapeut si psihosexolog: "Totul tine de atitudinea ta: e bine sa nu iti doresti mereu ca in momentele petrecute alaturi de partener sa vorbesti numai despre lucruri serioase, e important sa creezi si sa ii creezi o atmosfera de confort - si fizic, si psihic."

- propune-ti ca maine dimineata sa ii faci un pachet cu mancare pentru serviciu sau sa ii pregatesti micul dejun, daca nu aveai acest obicei. Specialistul ne sfatuieste: "In orice trebuie sa existe, pe cat posibil, un element surpriza: daca ii faci in fiecare dimineata pachetul si intr-o buna zi ii legi si o funda roz de pachet, exista sansa ca acesta sa nu observe si nici nu ar trebui sa te supere acest lucru."

- ofera-i o seara de liniste completa, in care inchizi toate telefoanele, zavoresti usa si ii propui sa faceti (sau sa faca) orice isi doreste. "Sunt foarte importante momentele in care noi avem initiativa, nu neaparat pentru a face "mare caz" in momentul in care avansurile erotice nu ne sunt acceptate. Nu trebuie sa ii intorci spatele si sa te simti jignita daca el e prea obosit sau prea stresat."

- ia-i de pe umeri un lucru pe care stii ca il uraste cu pasiune. Daca lui nu ii place deloc sa stea la coada la banca si sa plateasca facturile, fa acest lucru pentru el. La fel, daca are ceva de facut in casa si stii ca evita sau amana cat poate, ofera-i (macar temporar) ocazia de a nu face acel lucru sau fa-l chiar tu!
- creeaza momente speciale! Intrerupe rutina unei seri in care va povestiti ce s-a intamplat pe parcursul zilei pentru a-i spune "ceva foarte important" si foloseste acel moment pentru a-i face o mica declaratie de dragoste, explicandu-i (daca mai era nevoie!) de ce il iubesti. Saruta-l si treci mai departe, continuand sa vorbiti despre ziua pe care ati avut-o! Efectul asupra celui iubit ar trebui sa fie "devastator"!

- profita de timp: zilele devin din ce in ce mai scurte si noptile din ce in ce mai lungi. Ocupa-ti una din aceste seri lungi cu un program special de rasfatare a celui pe care il iubesti, program care poate cuprinde ce iti doresti tu sau ce crezi ca isi doreste el cel mai mult, ce l-ar bucura sau incanta!

- propune-ti ca pe toata durata unei zile sa te porti extrem de frumos cu el! Stii, ca atunci cand erati la inceput si nu vroiai sa il superi sau sa il sperii, sau ca si cu un copil sau cu o persoana extrem de importanta si pe care nu vrei sa o superi (cum te comporti cu seful tau atunci cand iti doresti sa te invoiasca o zi!). Purtarea ta frumoasa va declansa si la el acelasi sentimente!

- spune-i, printr-un mesaj sau un mail, cat de mult il iubesti si nu uita sau nu trece cu vederea fiecare gest pe care el il face pentru tine! Daca ii vei multumi si vei acorda importanta, ai cele mai mari sanse ca el sa continue sa se poarte astfel cu tine!

- spune NU cicalirii! Crezi sincer ca merita sa fii suparata pe el pentru ca a ramas doua ore in plus la munca, sau pentru ca nu te-a sunat o zi intreaga? Specialistii spun ca ar trebui sa ne "alegem bataliile" si motivele pe care le consideram cu adevarat importante si care "merita" o cearta! Si, inainte de a ajunge la reprosuri, pune-te putin in locul lui!

- rasfata-te pe tine! Jeni Chiriac: "In momentul in care nu te rasfeti pe tine, nu ai sanse sa il sensibilizezi pe el cu privire la persoana ta. Daca tu nu iti acorzi timp, nu ai cum sa il faci sa te observe!"

Se spune ca partea cea mai dificila este sa iti mentii dragostea. Unul din lucrurile pe care ar fi bine sa le faci este sa iti propui sa lasi cat mai multe din problemele de la munca acolo si sa ii arati celui iubit ca revenirea acasa, la el, este momentul care iti face intreaga zi mai frumoasa.
Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 4

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

oana-camelia paun (27.04.2011, 10:09)
sti cum este vorba cum il inveti asa il ai!!!! eu l-am invatat bine la inceput.....ma ajuta in tot ce fac chiar si treburile casei ,ne impartim sarcinile cand ne apucam de curatenie .El este responsabil mai mult cu geamurile pentru ca nu imi place mie sa le sterg :) si la gatit tot asa el toaca legumele ptr mancare ,Pana acum sunt multumita de el :) sa il tina dzeu asa ca vad ca dde 4 ani de zile il tine sper sa il tina si ade acum incolo:)
Răspunde-i
alina brusture (09.12.2010, 18:32)
fiecare zi petrecuta alaturi de persoana pe care o iubesti trebuie sa fie inca o sansa de a-l cunoaste mai bine, de a invata sa impartasiti atat binele, cat si raul.
Răspunde-i
Georgiana Papari (26.09.2009, 16:12)
@ Life in Pink: E adevarat ce spui si sunt de acord cu tine, sunt putini cei care fac eforturi pentru noi. Dar tocmai de aceea, in tot articolul, vei vedea ca am urmarit sa provocam aceleasi reactii la ei: mai multa caldura, mai mult interes...
Răspunde-i
cristina georgeta (26.09.2009, 10:25)
noi tot ne strofocam sa fie totul bine... si scriete sute de articole cu ce le place barbatilor, ce ii fac sa se simta bine... dar la noi se gandesc? cati dintre barbati ne-ar ajuta la treaba, sau ar merge la cumparaturi pentru ca noi suntem obosite? foarte putini. noi ne strofocam prea mult pentru ei...si cu noi cum ramane?
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Explicit
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr