chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Obiecte deco pentru positive karma

De în Casa & Gradina 27 noi 2010
Vrem sa ne intoarcem acasa si sa gasim o atmosfera placuta, incarcata de energie pozitiva. Cum putem crea o astfel de atmosfera cu ajutorul obiectelor decorative? Iata cateva sfaturi pentru tine!
Mediul in care traim ne influenteaza viata. De aceea este foarte important sa ne amenajam casa astfel incat sa emane energie pozitiva. Obiectele decoative zen au menirea de a-ti lumina casa. Ele nu trebuie sa incarce atmosfera. Trebuie sa pastreze o linie simpla, in armonie cu restul obiectelor din camera. Pregateste-te sa iti improspatezi atmosfera locuintei cu cateva obiecte accesibile care vor crea energie pozitiva la tine acasa.

1.    Perdele de matase. Pe langa faptul ca matasea creaza un aspect pretios, elegant si rafinat, aduce si un plus de energie pozitiva in casa ta. Alege culori pastelate sau teme orientale pentru a crea propriul tau coltisor zen. Nu te limita, insa, numai la perdele. Poti folosi matasea si pentru a acoperi canapeaua si fotoliille sau pentru a crea aranjamente de efect pentru peretii camerei. Inspira-te din cultura orientala pentru un efect maxim.

2.    Felinare si lampi. Stii lampile acelea chinezesti facute din hartie? Ei bine, sunt de mare efect pentru designul interior si nu numai. Aceste obiecte de iluminat sunt facute din hartie de orez si abordeaza teme si simboluri celebrate de chinezi, precum armonia, dragostea, sanatatea sau fericirea. Lampile sunt pictate manual si foarte detaliat, iar ornamentele lor au menirea de a mari “chi” sau energia si pentru a pazi casa de spiritele rele.
 
3.    Roci inscriptionate. Poti crea chiar tu astfel de obiecte ZEN pentru casa ta. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa aduni pietre cat mai plate si apoi, cu un marker sau cu vopsea, sa le inscriptionezi cu simboluri pozitive, precum prosperitate, fericire, dragoste sau pace. Le poti aseza pe birou sau pe masuta din sufragerie, in grupuri de cate trei.
 
4.    Acvariile cu pesti. Ce au toate acvariile cu pesti... in afara de pesti? Apa! Apa este un element magic, mai ales in cultura Feng Shui. Este locul unde se depoziteaza energia in casa ta. Este foarte important cum asezi sursa, chiar improvizata, de apa in casa. Nu e neaparat nevoie sa iti achizitionezi un acvariu cu pesti pentru a te bucura de energia pozitiva pe care ti-o poate aduce in casa. Poti, in schimb, sa creezi chiar tu un aranjament ZEN. Cum? Ia un vas de teracota - gasesti modele foarte dragute pe piata - pe care il vei pune in mijlocul masutei din sufragerie. Umple vasul cu pietricele de decor si apoi toarna apa peste acestea. Vei obtine un aranjament de efect, dar si un obiect magic care va crea o atmosfera pozitiva in casa ta.
 
5.    Lumanari. Nu numai ca lumanarile pot crea o atmosfera intima si relaxanta, ele pot aduce energie pozitiva in casa ta! Fie poti sa asezi cateva lumanari pe birou, fie poti sa creezi un aranjament complex. Pune nisip intr-un vas, apoi aseaza cateva lumanari de diferite marimi si culori pe nisipul din vas. Bineinteles, ai o multime de variante pentru a crea tot felul de aranjamente care mai de care mai elaborate. Cu toate acestea, ai grija sa nu lasi lumanarile nesupravegheate.

6.    Cutiile din lemn. De foarte mare efect este lemnul! Si ajuta si la crearea unei atmosfere placute. Noi iti sugeram sa adaugi putin din personalitatea ta cutiilor de lemn. Cum? Vopseste-le. Poti picta pe ele simboluri pozitive cu ajutorul vopselelor. Vei crea un look oriental si o atmosfera zen.

7.    Cosuletele din bambus. Se spune ca bambusul aduce fericirea, in cultura asiatica. Gasesti la magazinele de decoratiuni interioare tot felul de modele. Si ca sa obtii un aranjament de efect, poti pune in cosulet  plante si fructe uscate, potpourri, pietricele si lumanarele.

8.    Bambusul. Daca iti plac plantele decorative, atunci poti opta si pentru un bambus adevarat. Nu uita, e simbolul fericirii! Este o planta pretentioasa si are nevoie de multa “atentie si afectiune” din partea ta, dar are avantajul ca are o durata de viata foarte lunga. De aceea este si un simbol al longevitatii.

9.    Pernele decorative. Pernele ne duc cu gandul la relaxare si la visare. Sunt atat de comfortabile incat ni le-am dori oriunde. Unde mai pui ca sunt si obiecte decorative de efect. Poti sa faci o canapea mult mai atragatoare cu ajutorul unor perne pufoase, poti sa pui cateva astfel de perne si pe jos, pe langa masuta joasa de sufragerie. Alege culori si imprimeuri care sa te duca cu gandul la cultura orientala si imprastie-le prin toata casa!

10.     Statuetele cu Buddha. Budismul i-a cucerit pe cei in cautarea intelepciunii si a spiritualitatii. Buddha sau “Cel Luminat” reprezinta o sursa de inspiratie pentru multi dintre noi. Conform doctrinei budiste, suferinta se naste din dorinta, iar prin inlaturarea oricarei dorinte se poate ajunge la disparitia suferintei. Buddha nu este un fel de zeu, caci el a respins ideea existentei zeilor. El a ramas in constiinta noastra drept “creatorul” Nirvanei, acea lume de dincolo de realitate,care presupune renuntarea la toate placerile si dorintele noastre.

Statuile care il infatiseaza pe Buddha sunt si ele de mai multe feluri: in unele el sta in picioare, in altele mediteaza, iar in altele sta culcat. Ceea ce trebuie sa stii este ca statuile in care Buddha sta culcat nu reprezinta somnul, ci il infatiseaza pe Buddha murind, pasind spre Nirvana. La fel, fiecare din pozitiile in care este sculptat Buddha sau felul in care ii sunt asezate mainile poarta simboluri diferite. Ceea ce au in comun toate aceste reprezentari sunt simbolurile pentru devotament si luminarea mintii.

 

Surse foto:

canadianfoodiegirl.com

photography.nationalgeographic.com

Tag-uri: , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Diana Sirghi (15.12.2010, 22:54)
Ati gasit solutia moderna pentru rafinamentul clasic: statui si busturi din fibra de sticla. Acestea sunt tendintele in amenajari exterioare si design interior. Va puteti decora casa si gradina cu statuete, blazoane, figurine, compozitii monumentale, replici dupa opere celebre, basoreliefuri si coloane din toate stilurile arhitectonice.
Sculpturile din fibra de sticla au finisaje excelente, nu isi schimba culoarea in timp, nu se degradeaza din cauza excesului de umiditate si nu se fisureaza. Ele au aspect identic cu materialele naturale, in plus sunt mai ieftine si mai usor de prelucrat. Va puteti alege orice culori doriti pentru aceste obiecte decorative.
Fibra de sticla are greutate mult mai mica decat materialele naturale, deci puteti muta aceste statui in orice colt al casei sau gradinii, in functie de anotimp sau de petrecerile si evenimentele pe care le organizati.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar