Nu te vei mai certa NICIODATĂ cu partenerul dacă ţii cont de acest aspect

De în Dragoste & Sex 23 feb 2017

Discuţiile aprinse cu partenerul, în cadrul cărora fiecare dintre voi riscă să spună lucruri pe care mai târziu le va regreta, sunt cele care slăbesc, în timp, relaţia de cuplu. Există, însă, un detaliu pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când alegi un potenţial partener, astfel încât să eviţi astfel de situaţii.

Trucul constă în a-ţi alege un partener care să îţi semene. Se spune despre contraste că se atrag, însă relaţia unor parteneri extrem de diferiţi are de suferit din cauza faptului că au şi un stil diferit de abordare a conflictului.

Modul în care partenerii se ceartă, nu motivul pentru care o fac, este motivul pentru care majoritatea relaţiilor nu trec testul timpului. Aşadar, ai grijă ca partenerul să abordeze conflictele într-o manieră apropiată de cea pe care o adopţi tu.

Situaţiile conflictuale sunt mult mai productive în cuplurile formate din parteneri care îşi oglindesc unul altuia comportamentul.

Majoritatea indivizilor aflaţi în relaţii se descriu ca fiind argumentativi (59%), potrivit unui studiu realizat de eHarmony, în timp ce femeile sunt mai tentate decât bărbaţii să se descrie ca fiind conflictuale.

"Pentru cuplurile dominante, conflictul este mai degrabă o eliberare imediată a tensiunii, care le permite ambilor parteneri să îşi ia o piatră de pe inimă şi să simtă că sunt auziţi", explică psihologul Linda Papadopoulous.

"Adesea, după ce înfierbântarea de moment a trecut, se simt mult mai apropiaţi ca urmare a conflictului. Opusul este adevărat pentru cei cu temperamente opuse. În cazul lor, conflictele dintre indivizii pasivi şi conflictuali tind să îl enerveze şi mai mult pe "agresor", iar pe cel pasiv îl fac să fie şi mai anxios. Pentru a combate acest lucru, ambii parteneri trebuie să fie conştienţi de modul în care acţiunile lor sunt privite de către persoana iubită şi să îşi supravegheze atent limbajul corpului şi tonul."

Principalii factori declanşatori ai unor conflicte majore în cuplu, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, sunt: unul dintre parteneri nu ascultă (47% din cazuri), partenerul a spus ceva greşit (34%), partenerul s-a comportat în mod nechibzuit (29%). 

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 3

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Rodela Camila (26.03.2019, 02:17)
Numele meu este Camila Rodela. Cu doi ani în urmă, soțul meu cere divorț și pleacă acasă după 27 de ani de căsătorie. L-am implorat si nu a ascultat, m-am dus la prietenii lui si nu a fost unde sa fie gasit. I-am spus prietenei mele despre situație și ea mi-a sfătuit să văd o vrăjitoare numită OGAGA KUNTA. I-am contactat prin e-mail, a răspuns și mi-a spus ce să fac și am făcut-o și că a fost sfârșitul problemei când o săptămână mai târziu soțul meu sa întors și mi-a cerut să-l iert. puteți ajunge și la acest om prin: [email protected]
Răspunde-i
...riscă să spună lucruri pe care mai târziu le va regreta, sunt cele care slăbesc, în timp, relaţia de cuplu. Citește mai departe… Source: feminis.ro ...
(02.03.2017, 11:05)
...riscă să spună lucruri pe care mai târziu le va regreta, sunt cele care slăbesc, în timp, relaţia de cuplu. Citește mai departe… Source: feminis.ro ...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 aug