Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»

Negocierea salariului - Ponturi pentru zodia ta!

De în Cariera 12 mar 2012

Afla cum iti poti mari sansele unui salariu mai mare, in functie de atuurile zodiei tale in materie de negociere.

Fii sincera si recunoaste ca niciodata nu poti spune ca ai destui bani si ca nu s-a intamplat pana acum sa te dea afara din casa. Exista, ce-i drept, si exceptii, insa o marire de salariu nu strica nimanui.

Negocierea salariului insa, depinde in mare parte de personalitatea angajatului, de capacitatea de a munci si de calitatile de care dispune. Trebuie sa stii, insa, ca si astrele joaca un rol destul de important, asa Feminis.ro a incercat sa afle cateva ponturi de negociere pentru fiecare zodie in parte.

Berbec

Esti relaxata si increzatoare, dar poti fi si impulsiva, rabdarea nefiind punctul tau forte. Asadar, tactica potrivita pentru negocierea salariului este sa intocmesti un plan bine pus la punct, pentru a nu risca sa iti reduci sansele de reusita printr-o vorba sau un gest necugetat. Pentru a fi sigura ca obtii rezultatele dorite, trebuie sa stii exact ce urmeaza sa ii spui sefului si asigura-te ca iti concentrezi ideile astfel incat sa nu se poata fofila, pe motiv ca trebuie sa ajunga la o intalnire importanta si ca nu iti poate acorda mai mult de cinci minute. Nu-ti aborda seful dupa ce tocmai a iesit nervos dintr-o sedinta sau pe hol, in timp ce se grabeste sa serveasca pranzul. Alege-ti momentul potrivit. Esti persuasiva din fire, asa ca nu-ti mai ramane decat sa te afli la momentul potrivit in locul portrivit si sa ai cuvintele la tine. In rest, nu-ti face probleme, iti vei prezenta cauza in asa fel incat nici cel mai inflexibil superior nu-ti va putea spune nu.

Taur

Nu esti tocmai genul indraznet, insa cunosti si tu vorba potrivit careia daca nu ceri, nici nu ti se va da. Daca nu pui piciorul in prag, nu te astepta ca seful sa te traga de maneca si sa iti ofere mai multi bani, de bunavoie si nesilit de nimeni. Gandeste-te numai ca nu ti se poate intampla nimic daca incerci. In cel mai rau caz, primesti un raspuns negativ. Ei si? E mai bine sa stii exact cum stau lucrurile decat sa te gandesti ce bine ti-ar sta cu niste bani in plus in buzunar. Foloseste-te de cel de-al saselea simt innascut in materie de afaceri al zodiei tale si abordeaza subiectul intr-o maniera directa, care sa denote seriozitate si profesionalism. Daca iti refuza propunerea sau marirea pe care este dispus sa ti-o ofere nu este la fel de mare precum te asteptai, nu-ti lasa temperamentul impulsiv sa iti scape de sub control. In loc sa te aprinzi inutil, roaga-l sa-ti ofere cateva sugestii in ceea ce priveste activitatea ta, astfel incat sa reusesti sa iti imbunatatesti prestatia la locul de munca astfel incat sa obtii totusi salariul pe care ti-l doresti.

Gemeni

Esti comunicativa, iar elocventa si farmecul personal sunt arme utile cand vine vorba de a pune mana pe salariul generos pe care ti-l doresti. Ai grija ca discutia sa fie mai putin centrata pe tine si nevoile tale, insistand mai ales pe ceea ce ai realizat si pe ceea ce ti-ai propus sa reusesti, accentuand pe tot parcursul discursului tau beneficiile de care compania se va bucura daca primesti ceea ce iti doresti. Chiar daca iti este destul de greu sa pastrezi tacerea si sa asculti ce au ceilalti de spus, in cazul de fata, abtine-te si lasa-ti superiorul sa vorbeasca. Vei afla astfel detalii pe care le poti folosi in avantajul tau, construindu-ti un discurs mult mai convingator. Cine ar fi crezut ca tacerea poate fi o strategie de negociere eficienta?

Rac

Desi pari a fi extrem de dura, esti genul de persoana care ia criticile negative in serios, pentru ca, de la glume nevinovate la comentarii ce se doresc a fi constructive, tu tinzi sa pui totul la suflet. Firea ta precauta si felul tau de a evita confruntarile directe iti reduc sansele de a obtine ceea ce iti doresti. Tine minte ca afacerile sunt afaceri. Tine-ti emotiile in buzunar si astfel vei reusi sa iti sustii cu succes cauza. Priveste-ti seful in ochi si smulge-i promisiunea unui salariu pe masura contributiei tale. Vei observa cum cariera ta va inflori si vei avea numai de castigat daca inveti sa nu amesteci latura emotionala pe plan profesional.

Leu

Ca o regina a zodiacului, esti constienta de propriile puteri si extrem de increzatoare in propriile forte. Stii exact ceea ce iti doresti si cum sa ajungi la ceea ce ti-ai propus, fapt ce te pune in fata unei discutii cu seful despre o marire de salariu. Natura ta ambitioasa te va impulsiona sa tintesti cat mai sus, insa invata sa iti faci temele inainte de a aborda subiectul. Lasa-ti impulsivitatea deoparte pentru o negociere eficienta. Afla care sunt salariile care se practica in domeniul tau de activitate si mai ales ce salarii au alti angajati pe posturi similare cu al tau. Este in regula sa tintesti cat mai sus, insa ai grija ca suma pe care o ceri sa fie totusi realista.

Fecioara

Nu lasa grijile sa iti stea in cale atunci cand vrei o marire de salariu. Tinzi sa oferi o importanta mult prea mare detaliilor mai putin importante, fapt ce te tine in loc. Inainte sa iti abordezi seful cu o asemenea cerere, scrie pe o hartie toate realizarile si contributiile semnificative, pentru ca ai nevoie de toate argumentele posibile pentru a-l convinge. Uneori ai tendinta de a nu te mandri cu lucrurile care nu ti-au iesit ca la carte, cu toate ca acestea ar putea reprezenta un atu in negocierea unei mariri de salariu, asa ca analizeaza cu atentie lista inainte de a-ti sustine cauza.

Balanta

Simtul tau al justitiei si nevoia de a juca intotdeauna conform regulilor sunt trasaturi remarcabile, insa faptul ca nu esti dispusa sa indoi putin regulile pentru ca lucrurile sa mearga in favoarea ta te va impiedica sa obtii salariul pe care poate il meriti.

Indrazneste sa lupti pentru ceea ce ti se cuvine, fara sa cantaresti prea mult situatia, deoarece nehotararea specifica zodiei iti va pune bete in roate.

Scorpion

Pentru tine, aprecierile sub forma unei strangeri de mana si a unei batai prietenoase pe umar nu tin de cald. Preferi sa vezi roadele muncii tale sub forma unor bancnote - cu cat mai multe, cu atat mai bine! Franchetea te ajuta in negocierea unui salariu pe masura eforturilor depuse, insa nerabdarea nu iti este aliat. Tempereaza-ti stilul brutal de a-ti impune punctul de vedere si abordeaza subiectul intr-un mod cat mai diplomat cu putinta, lasandu-ti emotiile afara cand intri in biroul sefului.

Sagetator

Esti o fire sociabila, asa ca foloseste aceasta calitate in avantajul tau cand negociezi o marire de salariu. Adori calatoriile, asa ca, daca nu reusesti sa-ti convingi seful sa iti ofere bani mai multi, poate reusesti sa-l indupleci sa iti ofere o vacanta finantata de companie, avand grija sa specifici ca destinatiile exotice sunt preferatele tale. Un sef care te apreciaza va fi deschis la astfel de sugestii. In plus, banii nu sunt neaparat cheia spre fericire. O saptamana relaxanta, departe de stresul cotidian, iti poate influenta starea de spirit radical. In plus, efectele benefice ale unei vacante pot fi mai mari decat cele ale unei mariri de salariu, careia i se adauga un plus de stres, cauzat de asteptarile si mai mari ale sefului.

Capricorn

Esti o fire serioasa, cu picioarele pe pamant si muncesti din greu pentru a justifica recompensa materiala. Esti ambitioasa si rabdatoare, fapt pentru care, de cele mai multe ori, vei primi ceea ce iti doresti fara sa trebuiasca sa ceri. Munca ta vorbeste de la sine. Cu toate acestea, daca simti ca esti nedreptatita si ca nu iti sunt recunoscute meritele indeajuns, abordeaza subiectul unei mariri de salariu in stilul tau caracteristic, puternic ancorat in realitate. Faptul ca alegi sa ii vorbesti sefului fara ocolisuri poate fi un avantaj, intr-o lume in care da la tot pasul peste lingusitori care nu contenesc sa il asalteze cu vorbe dulci si complimente.

Varsator

Esti originala si inventiva, insa preferi de cele mai multe ori sa te retragi in lumea ta, sperand ca lucrurile care ti se cuvin vor veni de la sine, fara sa trebuiasca sa ceri. Faptul ca uneori preferi sa lucrezi mai mult singura decat in echipa ar putea sa te coste scump. Inainte sa iti abordezi seful pentru o negociere salariala, asigura-te ca ti-ai demonstrat capacitatea de a lucra in echipa, deoarece este o calitate esentiala pe care superiorii o cauta la un angajat. Chiar daca in general tinzi sa te entuziasmezi si sa preiei fraiele unei discutii, de aceasta data lasa-l pe seful tau sa vorbeasca. Nu te grabi sa aduci in discutie o cifra exacta. Prezinta-i realizarile tale si lasa-l pe el sa iti faca o oferta. Astfel ai putea sa obtii chiar mai mult decat ti-ai propus, sau cel putin sa obtii cea mai apropiata suma de cea pe care o doreai.

Pesti

Cand vine vorba de negocieri, trebuie sa te bazezi pe intuitie. Daca simti ca meriti mai multi bani, probabil ca asa este, iar seful tau cu siguranta stie deja acest lucru, dar nu te astepta sa vina el cu o propunere. Cazurile acestea sunt destul de rare, avand in vedere ca fiecare isi urmareste interesul, iar interesul lui este sa obtina un profit cat mai mare, investind cat mai putin. Gandeste-te bine si apoi exprima-ti punctul de vedere. Cand ceri ceva ce ti se cuvine, fa-o cu incredere. Iar daca te simti nedreptatita, nu este cazul sa te aprinzi. Cel mai bine este sa readuci subiectul in discutie peste ceva vreme si sa observi daca situatia s-a schimbat. Daca rezultatele negocierii nu sunt multumitoare, poate ar fi cazul sa te indrepti catre un loc de munca unde sa te simti cu adevarat apreciata.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Cariera
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar