Motivele pentru care oamenii instabili abuzează animalele

De în Lifestyle 22 iul 2019

Unii oameni care au probleme reale își găsesc alinarea de moment în torturarea animalelor, dar mulți dintre ei nici măcar nu-și mai dau seama dacă ceea ce fac este parte dintr-o fantezie sau realitate, însă sub nici o formă așa ceva nu poate fi acceptat.

De fapt, cei care consideră că abuzul animalelor nu este ceva serios au un rol foarte mare în promovarea acestuia, chiar dacă își dau sau nu seama. Însă haide să analizăm de ce unii oameni se simt satisfăcuți de astfel de acte.

Abuzul animalelor nu este luat în serios

Aceasta este o problemă globală, tratată mult mai superficial decât abuzarea oamenilor. Chiar și în țările în care abuzul animalelor este pedepsit prin lege, sentința este una destul de ușoară în comparație cu alte delicte, iar oamenii instabili sunt conștienți de acest lucru și profită.

În scopuri comerciale

În unele cazuri, cei care se comportă urât cu animalele, în special cele de companie, o fac pentru a crea filmulețe pe care le postează pe Internet contra cost sau pentru like-uri.

Victimele abuzului în copilărie maltratează deseori animalele

Părinții ar trebui să aibă grijă de copii, pentru că fix această perioadă își pune cel mai bine amprenta asupra lor. Dacă cei care se presupune că au grijă de ei nu o fac, cei mici ajung adesea să își verse năduful pe animale și să se comporte așa cum au văzut în familie, doar că asupra sufletelor care nu pot reacționa.

Neglijența duce către abuzul animalelor

După cum am mai spus, neglijarea unui copil este o chestiune foarte sensibilă, deoarece dacă acesta nu primește atenția și îndrumarea de care are nevoie, chiar dacă nu este abuzat, el se poate orienta către abuzul animalelor, ceea ce face ca personalitatea lui să fie una violentă.

Indivizii cu probleme psihologice abuzează animalele

Când descoperi un caz de abuz nu trebuie să-l lași neobservat, deoarece unii oameni nici nu conștientizează că problema este chiar mai gravă decât pare. Deoarece problemele psihologice nu sunt reale pentru multe persoane, ei nu primesc tratamentul adecvat și astfel de acte de cruzime se înmulțesc.

Indivizii cu probleme sexuale

Cei care nu reușesc să-și îndeplinească altfel dorințele sexuale sau care au organele sexuale slab dezvoltate, dar hormonii ridicați, se satisfac cu ajutorul animalelor de mici dimensiuni. Pentru acești indivizi numai animalele reprezintă o sursă de plăcere, însă această percepție se trage tot din copilărie, când probabil au fost neglijați.

Unii oameni abuzează animalele doar pentru a-i intimida pe alții

Violența este de multe feluri și violența față de animale este doar modul unora de a-și arăta superioritatea. În acest sens, animalele de mici dimensiuni sunt cele mai vulnerabile, deoarece nu pot răspunde cu aceeași putere precum un om.

Cum se oprește abuzul animalelor

Toată lumea ar trebui să învețe cum să trateze animalele, deoarece abuzul lor este ceva nesănătos și trebuie pedepsit în instanță. Majoritatea animalelor sunt inofensive, dar chiar și așa cele care bântuie străzile sunt adesea bătute de copii, iar adulții nu trebuie să încurajeze astfel de comportamente ci trebuie să-i învețe pe cei mici cum să se comporte, eventual prin intermediul unor organizații de profil.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 aug