Mitul colesterolului: Câte ouă este sănătos să mănânci

De în Sanatate 28 ian 2020

Există o teamă neîntemeiată în ceea ce priveşte legătura dintre consumul de ouă - bogate în colesterol - şi afecţiunile cardiovasculare.

Din fericire, cercetătorii de la Population Health Research Institute de la McMaster University şi Hamilton Health Sciences au analizat informaţiile obţinute în urma a trei studii pe termen lung pentru a obţine o imagine de ansamblu asupra impactului consumului de ouă asupra sănătăţii.

Potrivit rezultatelor cercetării publicate în American Journal of Clinical Nutrition, nu a existat o sporire a cazurilor fatale de boli cardiovasculare ca urmare a consumului moderat de ouă.

"Un consum moderat de ouă, ceea ce înseamnă cam un ou pe zi la majoritatea oamenilor, nu sporeşte riscul de boli cardiovasculare sau deces.", a explicat Mahshid Dehgha, unul dintre autorii studiului.

Cercetătorii au descoperit că nu a existat o modificare a riscurilor nici pentru indivizii care aveau deja un istoric de boli cardiovasculare sau diabet.

Colesterolul a fost constant legat de apariţia bolilor cardiovasculare, motiv pentru care unii pacienţi sunt sfătuiţi să reducă consumul de ouă, însă această nouă cercetare arată că nu există motive de îngrijorare.

Potrivit comunicatului de presă publicat de autorii studiului, deşi ouăle conţin un nivel ridicat de colesterol, nu s-a găsit nicio legătură între consumul de ouă şi creşterea colesterolului din sânge sau a altor factori de risc.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 146.011 de indivizi sănătoşi şi 31.544 de pacienţi diagnosticaţi cu o formă de boală cardiovasculară. Participanţii la studiu au fost aleşi din peste 50 de ţări.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
03 dec