Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»

La birou, ca in dragoste: niciodata singur!

De în Cariera 27 apr 2009
In spatele oricarei femei de succes sta, cu siguranta, o adevarata "armata" de oameni. Ai nevoie de aliati la locul de munca le fel de mult precum ai nevoie de un loc de munca. Mihaela Costea, specialist in Resurse Umane, cum sa ni-i apropiem pe cei care trebuie!
Ai nevoie nu neaparat de prieteni la locul de munca -pe acestia ii "gasim" mult mai greu-, cat de aliati, care sa iti poata "acoperi spatele" in caz de nevoie, sa iti dea un ajutor sau sa te ajute cu un contact, sau pur si simplu sa te vorbeasca "de bine".

"Avem nevoie de aliati la locul de munca pentru ca se lucreaza in echipa, in multe companii. E bine pentru noi sa fim parte integranta din echipa, acest lucru ne ajuta in cariera", spune Mihaela.

Nu trebuie sa iti imaginezi femeile care avanseaza in cariera ca pe niste "lupi singuratici", preocupate doar de ele si lucrand asiduu, de unele singure. Ar trebui sa ti le imaginezi, mai degraba, ca pe acele persoane care reusesc sa se faca placute -nu neaparat iubite- de catre multi dintre cei cu care lucreaza, femei care cunosc de 100 de ori mai multi oameni decat cunoaste un om obisnuit. Femei care au aliati. Acasa si la locul de munca.

Vei invata, daca nu ai facut-o deja, sa ii recunosti pe posibilii aliati, camuflati in simpli colegi, secretare si fosti colegi de facultate. Incearca sa ii identifici in viata ta pe cei pe care ii vei regasi in aceste descrieri si fa in asa fel incat sa faca parte dintre aliatii tai!

Daca te astepti la un mic ghid care sa te ajute sa te imprietenesti cu directorul general, nu vei gasi ceea ce cauti. Dimpotriva, cred ca oamenii care ar trebui sa iti devina aliati sunt, de multe ori, oameni de acelasi nivel profesional cu al tau, sau fac parte dintr-un nivel "mai putin important". Vei vedea ca sunt la fel de importanti ca si directorii generali sau sefii de departament!

Paznicii secretelor - mai bine prieten, decat dusman!

Sunt foarte importante secretarele! Stii deja ca o multitudine de lucruri depind de ele si de bunul lor plac. La ele ajung o multime de informatii, sunt primele din toata compania care cunosc un lucru si, la fel de bine, pot opri sau pot corecta o gramada de informatii in legatura cu tine sau cu proiectele tale daca le esti draga.

Mihaela Costea ne spune parerea specialistului in Resurse Umane despre acest subiect: "Chiar mai importante decat secretarele companiei este asistenta directorului. Ea intra in contact cu informatii esentiale, informatii care ajung la director si informatii de care ai putea avea nevoie si tu.E mai bine sa le ai alaturi, ca aliati si nu dusmani."

Nu vreau sa va imaginati faptul ca o astfel de atitudine inseamna sa incerci sa iti apropii oameni si sa ii faci cumva sa serveasca intereselor tale. Nici vorba, este mai degraba vorba de a avea o atitudine normala, deschisa si chiar prietenoasa. E vorba de a invata sa ii tratam pe cei din jurul nostru, superiori, egali sau chiar aflati in pozitii ierarhice inferioare, cu la fel de multa consideratie.

Cum sa ti le apropii pe secretarele din compania ta si/sau pe asistenta directorului general? Simplu, spune Mihaela Costea, Manager de Resurse Umane al Gemisa: "Cu o atitudine pro-activa si cu foarte multa empatie."

Mihaela spune ca trebuie sa invatam sa ascultam si sa empatizam pentru a putea relationa cu cei din jurul nostru. Trebuie sa invatam sa ne punem pe locul II atunci cand ascultam si sa invatam sa oferim, nu numai sa pretindem.

Daca am lucra in medii in care ne-am apropia de ceilalti numai atunci cand avem nevoie -asa cum se si intampla, de multe ori- cel de care incercam sa ne apropiem ar putea avea tendinta sa se "ariceasca" la simpla noastra aparitie, fara a mai astepta sa ii si pretindem ajutorul.

Trebuie sa intelegi ca cei mici, oamenii de care tu ai putea crede ca nu vei avea niciodata nevoie, stau la baza oricarei companii. "Atitudinea deschisa, echilibrata fata de cei mai mici este mai utila pentru tine", crede Mihaela.

Nonconformistul biroului

Intr-o lume populata de o multime de "Yes Man", omuleti obisnuiti sa nu isi asume responsabilitatea pentru nimic si dispusi sa laude toate ideile, indiferent de cat de proaste ar fi ele, ai nevoie, fara a deveni neaparat prieteni la catarama, de una din persoanele cu coloana vertebrala din companie. El/ea este cel care iti va spune "verde in fata", daca ai facut un proiect lamentabil sau daca ideile tale creative din ultimul timp scartaie.
Aliatii propriei tale "panze" de paianjen

Daca n-ai fost niciodata genul de persoana careia sa ii placa sa faca schimb de adrese de mail sau telefon in facultate, ar fi bine sa te schimbi! Reteaua, fie ca e formata din fosti colegi de liceu sau facultate, din fosti si actuali colegi de munca sau din oameni din bransa, trebuie extinsa si mentinuta.

"Acesti aliati sunt deopotriva importanti pentru ca, prin intermediul lor, ai sansa sa intri in contact cu oameni si activitati care te ajuta sa te dezvolti. Importanti sunt si profesionistii intalniti la traininguri.", precizeaza Mihaela Costea.

Primul pas, dupa stabilirea contactului initial, este sa comunici cu acesti oameni nu numai pentru ca tu sa te dezvolti si sa afli lucruri noi, ci si pentru ca ei sa aiba ce invata de la tine. Puteti mentine legatura prin mail sau telefon, care sunt preferate, dar si prin scurte intalniri informale, in functie de timpul amandurora.

Competitorul direct

Exista in orice companie un om care ne intretine spiritul de competitie. Si, trebuie sa recunoastem, fara el ne-am pierde o parte din interesul de a deveni mai buni pe masura ce trece vremea.

"Daca nu exista competitie, avem tendinta de a ne lasa pe tanjeala. E important sa nu te lasi demoralizat de existenta celui cu care te afli in competitie.", crede Mihaela.

In cazul in care tu si el sunteti in competitie directa, nu prea ai cum sa ti-l faci aliat in adevaratul sens al cuvantului. Dar te poti "folosi" putin de el pentru a deveni mai bun in ceea ce faci!

Nu uita de prieteni!

"Cred ca prietenii joaca un rol foarte important in existenta noastra. Iar daca ti-i alegi pe cei cu aspiratii inalte, nu neaparat in acelasi domeniu, te vor "trage" si pe tine mai sus, te vor ajuta sa te dezvolti", spune Mihaela.

E foarte bine sa ai prieteni si aliati in toate pozitiile ierarhice cheie, dar e si mai important ca acei prieteni sa te ajute sa iti atingi scopurile si sa ajungi acolo unde iti doresti.
Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 2

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

mocanu marilena (01.09.2009, 07:40)
regret,dar nu sunt de acord cu multe pareri ale mihaelei. informatiile venite, de la cei ce lucreaza mai aproape de patron, pot fi si dezinformare voita, rautacioasa, sau pur si simplu, nestiinta. asculta dar nu lua intdeauna de bun ce auzi. triaza informatiile sau verifica-le. sigur ca lucrul in echipa este cea mai buna optiune, dar de multe ori, poti avea si colegi nepregatiti pt care vei munci tu. de aceea eu consider, ca un examen de capacitate la locul de munca e bine venit. poti merge fara frica direct la patron daca ai ce spune. ar trebui sa invatam,ca nimeni nu e mai presus,nici chiar patronul.in primul rand ,el trebuie sa fie la punct cu noutatile,pt a avea reusite in conducerea si beneficiile firmei. un patron nepregatit, indiferent de cati de multi consilieri are, este ca gospodina care cere menajerei sau bucatarului sa faca ceva ce ea nu cunoaste. atunci ce va cere? referitor la dusmani, de ce neaparat sa ai dusmani? incearca sa nu iti faci. insa daca acest lucru s-a intamplat, trateaza-l ca pe oricare, fara sa-i arati ca stii ce sentimente are fata de tine. si incearca sa il tii cat mai departe de ceea ce vrei sa faci, ca sa ai reusite.
Răspunde-i
raluca frimu (28.04.2009, 12:55)
Din pacate unii dintre noi nu-si asuma responsabilitatea faptelor lor, mai ales atunci cand gresesc; principiul romanilor- a pasa greseala in curtea vecinului.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Cariera
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar