prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»
alla

Alla Pugaciova, 'regina muzicii pop sovietice', ar putea...

Citeste mai mult»
Alessandro Michele

Designerul Alessandro Michele, ex-Gucci, va crea...

Citeste mai mult»
nolan

Regizorul Christopher Nolan va fi făcut cavaler de regele...

Citeste mai mult»

Haute Couture primavara-vara 2011 - Dans sublim al rafinamentului

De în Moda 26 ian 2011
"Lumea haute couture s-a schimbat total in ceva extrem de modern, pentru ca in trecut o femeie venea la Paris pentru a proba rochiile. Acum nimeni nu mai vine la probe. Sosesc tot felul de avioane private din toata lumea pentru a duce croitorii in Olanda, Italia, Brazilia, America, si fac probele acolo. Asa ca, haute couture a devenit o afacere cu avioane private." - descria Karl Lagerfeld haute-couture in lumea contemporana.

Asa cum spunea Coco Chanel, "Luxul trebuie sa fie confortabil astfel nu mai e lux.", in acelasi asentiment am putut observa colectiile haute-couture pentru primavara-vara 2011.

Incepand cu 1982, Federatia a ales locatii prestigioase din inima Parisului pentru show-urile haute couture.  Insa, in ciuda prezentarilor spectaculoase pentru acest tip de creatie, in toata lumea exista in jur de 200 de persoane care isi permit sa-si achizitioneze elemente vestimentare haute couture. Printre ele se numara Kate Hudson, Sofia Coppola, Juliette Binoche, Monica Bellucci si Charlize Theron.

Alexis Mobille a deschis saptamana de haute couture de la Paris la Musee Bourdelle, locul unde cu 100 de ani in urma, Antoine Bourdelle crea sculpturi supradimensionale, albe din ipsos. Ca o reflexie in oglinda, Mobille a ales aceasta tema pentru show-ul sau. Fiecare tinuta era prezentata in varianta alba, urmata de optiunea in culori. Impactul contrastelor intre alb versus negru, drapaje versus asimetrii si totul in identificarea acelui look fragil pe care il prefera designerul.

Alexis Mobille

John Galliano a studiat ilustratia de moda la Central Saint Martins. A primit un contract in Manhattan, insa destinul l-a condus catre design. Ce diferite ar fi fost lucrurile daca ar fi ignorat acel impuls? In primul rand nu ne-am mai fi bucurat de colectiile sale couture.

In prezentarea colectiei Dior haute-couture primavara-vara 2011, aproape ostentativ au fost folosite efectele dramatice ale clarobscurului – o interpretare a luminii si a umbrelor, duplicarea culorilor in ape ale lui Gruau si umbrele din fotografiile couture ale lui Irving Penn. Originalitatea efectelor a fost completata de coafurile inedite, create de Orlando Pita si de machiajul lui Pat McGrath care a duplicat efectul fascinant al creaturilor celebre ale lui Gruau, desenate special pentru Dior.

Dior

Inspirat de stralucirea pietrelor pretioase, Armani a creat o colectie care pare provenita de pe o alta planeta. Aceeasi planeta de unde s-a inspirat Pierre Cardin si Thierry Mugler. Texturi ca mercurul, efecte metalice si la nivelul accesoriilor, evidentierea siluetei si nuante puternice, au format colectia SF  Armani Prive.

Armani

"Sunt fascinat de asimetrii. Caut armonia in asimetrie, pentru ca asa e viata. ", declara Bouchra Jarrar dupa prezentarea colectiei haute-couture de la Paris.  O cautare cu rezultate armonioase am putea spune, dupa ce am studiat colectia haute couture. Detaliile create cu o precizie militareasca, senzualitatea drapajelor si taieturile exacte ale acestui coutier fascineaza orice iubitor de moda.

Bouchra Jarrar

Sa fie lumina. Cunoscut pentru armonia detaliilor si texturilor ce "picteaza" un tablou angelic al femeii ce apreciaza haute couture, Karl Lagerfeld a creat un nou elogiu al feminitatii pure. Un dans armonios de balet intre topuri, jackete si chiffonul vaporos au descris colectia haute couture Chanel pentr primavara-vara 2011.

Chanel

Ultima data cand Riccardo Tischi a prezentat o colectie couture pentru Givenchy, designul fermoarelor era creat de un schelet. Sezonul acesta, Tisci a optat pentru aripi. Favoritul stilului goth din moda are o noua obsesie: Japonia. Nu, nu de taramul geishelor si obisului, ci de Japonia robotilor si a dansatorului Kazuo Ohno, care crea un ritual intens al interpretarii. Conform lui Tisci, Ohno a fost inspiratia pentru alegerea culorilor, care reflecta romantismul si melancolia artistului, iar robotii au influentat aplicatiile, pantofii si palariile mari create de Philip Treacy. Pentru fiecare tinuta au fost necesare 2000 de ore pentru taieturi si 4000 de ore pentru cusut.  La acest nivel, aprecierea hainelor e solemna.

Givenchy

Au trecut aproape 10 ani de cand Elie Saab a captat atentia, cu rochia purtata de Halle Berry pentru Oscar. In prezent adoram elogiul feminitatii al fiecarei colectii. Rochiile lungi din tulle si organza, mulate pe talie si acoperite cu detalii florale au condus colectia spre un paroxism al pasiunii. Machiajul si parul, create intr-o nota soft a transportat colectia lui Saab pe un teritoriu nou dar aplaudat de lumea modei.Au trecut aproape 10 ani de cand Elie Saab a captat atentia, cu rochia purtata de Halle Berry pentru Oscar. In prezent adoram elogiul feminitatii al fiecarei colectii. Rochiile lungi din tulle si organza, mulate pe talie si acoperite cu detalii florale au condus colectia spre un paroxism al pasiunii. Machiajul si parul, create intr-o nota soft a transportat colectia lui Saab pe un teritoriu nou dar aplaudat de lumea modei.

Elie Saab

Jean Paul Gaultier este cunoscut pentru exchibitionismul autentic creat prin moda. Colectia couture pentru primavara-vara 2011 a fost construita in urma a doua teme iconice: “Anarchy in the U.K.” si “London Calling.”. Gaultier promite extravaganta chiar si atunci cand e vorba de couture, iar prezentarea de la Paris a reprezentat o parada a unui stil punk couture.

Un lait-motiv al degradarii intr-o lume perfecta, un cancan al texturilor fine a reprezentat modul  de exprimare artistica a lui Gaultier, supranumit si “cel mai parizian dintre designeri”.

Jean Paul Gaultier

"Daca moda reprezinta totul azi, atunci azi e timpul sa revenim la eleganta. Eleganta e subversiva. Iar subversiunea reala e cultura.", declara Pier Paolo Piccioli, co-deigner la Valentino. Haute couture in ochii lui Paolo este un mod de a flexa muschii culturii, iar colectia de couture prezentata in ultima zi a saptamanii haute couture a fost o demonstratie prin design a unui paradox, cum ceva atat de fad, pal si usor poate avea un efect irezistibil. Si daca asta nu e subversiv, cel putin e o metafora a bizarului. Mixul de stiluri creat de Maria Graza Chiuri si Pier Paolo Piccioli au creat un nucleu al delicatetei.

Valentino

Tag-uri: , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Moda
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 apr