armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

Girls On The City: ce se intampla cand sase fete cool iau cu asalt blogosfera romaneasca?

De în Monden 7 mai 2009
Sase super-fete sunt determinate sa le arate romancelor dezghetate de pretutindeni ca viata traita alert, a la Carrie, Charlotte, Miranda & Samantha e posibila, ba chiar la fel de plina de farmec, la orice varsta si pe orice meridian, fie el si est-european. Inarmate cu condei si dezvaluiri palpitante, ele se autoproclama Six On The City si te invita sa le citesti si sa li te alaturi pe primul multi-blog romanesc lansat de un site dedicat femeilor.

Cat de departe merg dezvaluirile lor? Suficient cat sa creeze un spatiu pe care fara modestie l-au numit "Locul unde totul ne este permis"! Lansat cu mare buzz saptamana trecuta, Girls On The City si-a facut deja o comunitate serioasa de fane una si una, care fie se identifica cu cele sase autoare, fie, pur si simplu, sunt curioase sa vada unde vor duce povestile lor, cel mai roz loc de intalnire din blogosfera romaneasca devenind deja un hit. Nu ai apucat inca sa-l "rasfoiesti"? Nu-i nimic, suntem mai mult decat incantate sa-sti facem noi, in cateva randuri rezumatul, ba chiar sa-ti oferim si niste review-uri.

"Girls on the city au atitudine, emana sinceritate si bucurie de viata"

"Fiecare iubeste si isi traieste viata diferit, dar toate o fac intrun mod frumos si placut. Imi place la nebunia ideea de multiblog, de fapt ideea de gasca de fete, chiar daca sunt diferite ca varsta si preocupari. Practic fiecare dintre noi, se regaseste macar un pic sau ne cautam fiecare (macar) o asemanare cu Lili, Mada, Roxana, Marta, Bianca si Adela. Toate sunt femei care stiu sa-ti traiasca viata, si care in primul rand stiu sa-si asume fiecare actiune, fie ca este vorba de o atitudine mai libertina sau de o una mai protectoare, mai familista. Cred ca este important ca femeia matura a secolului nostru, sa stie sa-si asume inainte de toate, actiunile ei si ceea ce deriva din asta, respectiv consecintele actiunilor ei. Asta imi place si admir la cele sase fete. Si, sa fim serioase, cate dintre noi, nu au incercat sa se indentifice cu unul din personajele mult-iubitul Sex & The City. Prevad ca "Girls on the city" va ajunge, de asemenea, un fenomen!", este de parere Catalina Preda, alias Domnisoara cu mirese, consilierla Academia de Nunti.

"Iata un loc in care fiecare poate sa gaseasca raspunsuri la intrebarile puse pana acum doar in gand"

"Ideea este excelenta. Nu cred ca-s multe fete sau femei "sanatoase" la cap care sa nu fi incercat ideea de Sex and the City. A fost o idee excelenta si a functionat! Si functioneaza si in viata reala! Subiectele sunt de toate pentru toti si cred ca e perfect asa, sa se regaseasca fiecare si poate, de ce nu, sa-si gaseasca raspunsuri pentru intrebarile puse doar in gand. Eu le-as sugera tuturor fetelor, de orice varsta, sa incerce aceasta experienta, adica sa fie ele insele, prietene adevarate, sa experimenteze, sa viseze, sa traiasca!", Dana Burghel, life-coach si CEO la Learning About.

Te-am facut curioasa, nu? Da paginile si fa cunostinta, pe rand, cu toate cele sase fete, care iata ca au demonstrat ca viata eroinelor din Sex & The City e mai mult o chestiune de stare de spirit, care iata ca poate fi reprodusa in orice coltisor urban al lumii, fie ca traim, iubim si muncim in Manhattan sau la Cluj, Constanta sau Bucuresti...

Liliana are doar 15 ani si e, de departe, cea mai controversata prezenta de pe blog.  "Mi-am inceput viata sexuala foarte devreme. Ei si?!? Nu o sa mor din asta! In momentul in care voi decide sa ma opresc la un barbat anume, macar voi sti exact cum vreau sa fie", se destainuie ea, dupa ce, cu primul post, a lasat mut tot "lectoratul": "Poate pentru el sunt doar un afternoon sex, o aventura de cateva zile, cel mult o luna. Ei, si ce?!? Alea cateva zile stiu ca o sa ma faca fericita, o sa ma iubeasca atat cat poti iubi pe cineva in cateva zile. Altceva nici nu mai conteaza pentru mine. Cel putin la varsta asta".

Reactiile au fost impartite, variind de la "nu crezi ca esti cam mititica pentru toate visele si aventurile tale? Nu vreau sa te judec dar daca la 15 ani te culci cu orice baiat care are masina si bani si te face sa arati super in fata colegelor nu vreau sa-mi inchipui ce o sa faci la 20" (dora, 29 aprilie), pana la "NU te judec. Imi petrec insa mult timp in preajma barbatilor, prin natura meseriei mele, si stiu exact ce si cum gandesc. Vei ramane "vagaboanda aia pe care am agatat-o la liceul X" iar  cand vei trage linie si vei face totalul, te vei simti groaznic." (Cris M, 30 aprilie). 

Madalina are 21 de ani si e o petrecareata incurabila fara ca acest lucru, dupa cum ea insasi spune, sa o faca sa-si piarda capul: "M-am saturat sa vad in jurul meu suferinta si dezamagiri in dragoste, Pentru mine viata e o petrecere continua". Primul ei post reflecta asupra posibilitatii infiriparii unei relatii intre ea si nu unul, ci doi tipi simpatici din gasca ei. "Ma intreb care din ei o sa imi faca curte de data asta. Data trecuta au tatonat terenul amandoi. Ah, am uitat sa va spun. Unul e inca student, la master parca am inteles; e inalt si se vede ca face sport, dragutel si destul de stilat. Celalalt e blond, cu ochii verzi... mama, ce combinatie!.. Mi-a zis ca are afacerea lui si mi-a dat de inteles ca in prezent e singur si... disponibil. Am dansat cu amandoi, am vorbit o gramada si cu unul si cu celalalt, insa nimic mai mult. Nu am vrut sa le dau unda verde niciunia, de prima oara. Lasa ca e mai bine asa. Sa munceasca pentru o fata daca vor sa o cucereasca".

Comentariile nu au intarziat sa apara, fie ele solidare - "mai tine-i putin in captivitate si nu te lasa convinsa prea usor" (mada, 6 mai) sau cinice - "nu-ti bate capul, cre k stii deja k vei pleca cu ala care are masina mai scumpa daca nu cu amandoi, de ce nu?" (adrian, 3 mai). 

Cat despre idealista Roxana (25), daca viata ei ar fi un film, acesta ar fi cu siguranta o comedie romantica: "Visez la cavalerul pe cal alb, care sa vina sa ma “salveze” si sa ma faca fericita.  Tin prea mult la mine si la sufletul meu pentru a permite oricui sa mi-l raneasca". In primul post, ea vorbeste cu sufletul sytrans exact despre asumarea acestei decizii, de a-l astepta pe Fat-Frumos: si despre felul iin care vad preietenele ei acest lucru: "Deocamdata nu am pe nimeni. Ele stiu lucrul asta si ma tachineaza mereu pentru ca vreau ca dragostea mea sa fie altfel, diferita, unica. Stiu ca in ziua de astazi este foarte greu sa ai parte de asa ceva. Dar eu tot mai doresc si mai sper sa il gasesc pe Mr. Perfect. Pana una alta imi permit sa visez, sa ma gandesc cum vreau sa fie".

Cititoarele nu au intarziat sa o imbarbateze, fiecare in felul ei, oferindu-i o sumedenie de sfaturi: "Oamenii care nu au vise,nu au prea multe. Sa renunti la vise ar insemna sa te multumesti cu ce ai si sa incetezi sa mai lupti pt ce iti doresti. Ideea de Mr. Perfect este modificata pe masura ce ne maturizam si cunoastem mai multe persoane...inveti sa accepti si sa intelegi situatii pe care nu ti-ai fi putut imagina ca le-ai intelege" (Manuela, 1 mai). Desigur, s-au gasit si fete care sa ridice din spranceana: "la 25 de ani mai crezi in barbatul perfect... inseamna ca lumea din jurul tau o vezi toata in roz :)))" (Sorina 4 mai).

Marta (28) e gata sa declare razboi tiparelor nerealiste de tipul 90-60-90 cu care societatea consumerista le-a spalat creierele barbatilor: "Vreau un partener care sa ma aprecieze pentru ce sunt pe dinauntru, nu ce se vede pe dinafara".  In cazul ei, primul post este destul de dulce-amarui: "Ma intreb daca o sa ajung sa ma marit vreodata... Stiu si eu daca e adevarata zicala aia ca orice sac are peticul lui?!? Am mai vazut femei urate care totusi au priza la barbati. Din pacate nu prea cred ca e si cazul meu. Daca stau sa ma gandesc bine, au fost cativa curtezani si pe "lista mea de bal", insa nu au poposit prea mult. Poate ca sunt si eu de vina, nu numai infatisarea mea. Cine stie?!?".

Atitudinea ei pesimista a fost taxata rapid de cititoare, care acum se intrec in a-i trage martei un semnal de alarma: "marta...ai spus pe site ca vrei un barbat care sa te iubeasca pt ceea ce esti tu pe dinauntru...din parerea pe care o ai tu despre tine nu cred ca ar putea descoperi ceva prea frumos acolo in interiorul tau...parerea ta despre fizicul tau iti va descoperi mereu si alte defecte interioare, cum ar fi frustrarea...iar frustrarea atrage si alte elemente negative cum ar fi...invidia si rautatea. De ce vrei sa le declari razboi fetelor 90-60-90...de ce sa faci asta? Ce i frumos si lui dzeu ii place....nici eu am aceste masuri dar apreciez fetele de genul si mi se pare foooooooooooarte normal ca barbatii sa saliveze dupa ele.", a comentat Elena, pe  1 mai.

La 32 de ani, Adela jongleaza cum stie ea mai bine cu rolul de sotie si mama dragastoasa si cel de doamna de fier la compania pentru care lucreaza: "E o adevarata arta, o echilibristica ce imi taie adesea respiratia". Doar ca lucrurile nu sunt atat de roz pe cat par din exterior.

"Nu mi-am pus niciodata problema ca m-ar putea insela. Si nici eu nu cred ca as face-o vreodata. Dar, stiti cum e...never say never. Nu pot baga mana in foc nici pentru el, dar nici pentru mine. Viata mi-a aratat cat poate fi de imprevizibila, de ciudata. Cand l-am vazut pentru prima oara (n.r. pe noul coleg) am facut ochii mari si am ramas cu gura cascata. O frumusete de barbat! Cum se zice, barbat fara niciun fel de dubiu. Cu tot pachetul. Inalt, brunet, ochii negri, bine imbracat, cu fata si mainile ingrijite, galant, si cu o voce usor guturala, dar nu de la tigari. Am aflat imediat dupa ca nu fumeaza. Ma intreb ce si-o fi zis bietul om pana am reusit eu sa inchid gura si sa imi revin. Si ma mai intreb cum va fi viata noastra de birou de acum inainte. Oare va mai fi in stare vreo muiere sa lucreze?!? Se va declansa in birou un razboi general intre femei in batalia pentru...EL? Si cum o sa ne faca el fata la toate?!?"

Feedback-ul? Surprinzator, putine au fost "suratele" casatorite, asemeni ei, care s-au grabit sa o condamne. "Ma bucur sa aflu ca mai exista femei, carora le place sa flirteze, nu doar mie. ;) Sincer, nu vad ce este rau in asta, pentru ca flirtul te face sa te simti bine, sa te simti atragatoare, iti da o stare generala de foarte bine. Ok, inteleg si celelalte opinii legate de responsabilitatile de acasa, dar cine spune ca trebuie sa-ti lasi familia pentru un flirt sau o mica aventura? De parca nu stim toti ca iubirea si atractia intr-un cuplu nu tin o vesnicie si intervine obisnuinta, plictiseala etc. Iar viata este scurta, fetelor, nu stim niciodata cand se sfarseste, si eu sunt de parere ca ar trebui sa enjoy every beautiful moment", i-a transmis Cori. 

Iar despre Bianca (37) ai uneori senzatia ca este un barbat in fusta: "Cred ca am depasit de ceva vreme stadiul acela in care singurul scop in viata al femeii e sa isi gaseasca un barbat si sa isi intemeieze o familie. Nimic nu se compara cu satisfactiile pe care ti le da implinirea profesionala!". Blogul ei se anunta super-savuros inca de la primul post: "Eu nu m-am gandit niciodata sa imi masor fortele cu un barbat. Si nici ca am putea fi pusi pe picior de egalitate cu ei. Mi se pare o aberatie asta. Insa e clar si femeile au dovedit deja lucrul asta in nenumarate ori: pot face fata multor profesii, chiar daca sunt considerate in continuare sexul slab. Ce prostie si asta: sexul slab! Ha! Oare la ce suntem slabe? Poate la suflet. Pentru ca uneori cedam prea usor. In rest, daca e sa fim realisti, putini barbati se pot masura cu noi". 

Desigur, revolta nu a intarziat sa apara, iar unele comentarii sunt de-a dreptul usturatoare: "Imi pare rau pentru persoana care a scris aceste randuri ca nu realizeaza faptul ca puterea pe care o simte acum nu va fi vesnica; eram la fel ca; cautam baieti care sa fie mai buni decat mine sau la nivel cu mine; cu studii cu o stare materiala medie.Viata avea alte planuri cu mine.Am suferit anii adolescentei din cauza caracterului acestor barbati "puternici". Soarta a facut sa ma imbolnavesc si sa il cunosc pe EL. La ce bun cariera? Si eu visam la ea si am luptat mult pentru ea. Acum ma simt mai fericita decat atunci. Nu gandesti bine si nici nu cred ca esti fericita; te amagesti singura. Dumnezeu sa faca pentru tine ce stie El ca e mai bine!", i-a transmis Dragomir Madalina (30 aprilie).

Ti-am deschis apetitul pentru o dezbatere sanatoasa, ca intre fete? Noi ti-am oferit doar o mica mostra din discutiile aprinse care au loc pe Girls on the City. Nu mai sta pe ganduri, convinge-te cu ochii tai!

Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 apr