Ghidul tău personal de vitamine

De în Sanatate 26 oct 2018

Toată lumea știe că fructele și legumele sunt benefice pentru sănătate, dar foarte puțini oameni știu exact ce vitamine conține fiecare și de ce vitamine are nevoie organismul în diverse cazuri.

Am aflat care este doza zilnică recomandată din anumite vitamine și am decis să împărtășim cu tine acest lucru, pentru a ști cum îți poți monitoriza sănătatea.

1. Vitamina A

Vitamina A se mai numește și retinol, ea păstrează elasticitatea pielii și este responsabilă de abilitatea de a vedea în întuneric. Lipsa acestei vitamine se manifestă prin unghii casante și păr cu vârfuri despicate, iar recomandarea zilnică este de 1 mg/zi.

2. Vitamina B2

Vitamina B2 face pielea să fie mai catifelată și conferă sănătate părului, pe care-l face să strălucească în mod natural. Lipsa vitaminei B2 duce către anemie, slăbirea sistemului imunitar și crăpături dureroase la colțurile gurii. Doza zilnică recomandată este de 1.8 mg.

3. Vitamina C

Vitamina C este esențială pentru sănătatea oaselor și elasticitatea pielii, iar lipsa ei se poate observa prin analizarea dinților cuiva, deoarece prima oară apare sângerarea gingiilor, apoi încep să cadă dinții. Doza zilnică recomandată este de 80mg.

4. Vitamina D

Această vitamină joacă un rol foarte important în ceea ce privește sănătatea oaselor, deoarece normalizează activitatea glandelor, printre care și a tiroidei. Vitamina D mai este necesară pentru funcționarea corectă a inimii și a sistemului nervos, iar lipsa acesteia duce la rahitism în rândul copiilor. Doza zilnică recomandată este de 2.5 micrograme.

5. Potasiu

Potasiul ajută la funcționarea corespunzătoare a inimii și este responsabil de reducerea retenției de apă. Lipsa lui duce la umflături și boli cardiovasculare, iar recomandarea de consum este de 2500mg zilnic.

6. Calciu

Calciul este componentul principal al oaselor și al dinților, iar lipsa lui duce la fracturi greu recuperabile, carii și căderea dinților. Calciul nu poate fi însă absorbit în lipsa proteinelor, a magneziului și a vitaminei D, iar doza zilnică recomandată este de 1250 mg.

7. Fier

Fierul, alături de moleculele din proteine creează hemoglobina. El este responsabil de transferul oxigenului prin sânge și lipsa lui duce la anemie. Doza zilnică recomandată este de 15mg.

8. Iod

Iodul este necesar pentru organism și face tiroida să funcționeze cum trebuie. De fapt, el ajută la buna funcționare a tuturor sistemelor din organism și sunt necesare 150 micrograme/zi.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 sep