Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»

Felul in care te imbraci iti afecteaza puternic viata

De în Moda 16 aug 2010
Afla cum si de ce! E important pentru imbunatatirea vietii tale...
Nu poti spune niciodata destule despre moda, ce rol si ce impact are, insa ca orice domeniu trebuie sa progresam fiind la curent cu toate noutatile. Ne afecteaza viata acest lucru este cert si e si usor de observat – ai mai fi fost cu iubitul tau daca ar fi venit la intalnire imbracat neingrijit? Ok, poate fi o nota de superficialitate ar spune unele persoane dar in acelasi timp este si o comunicare intre indivizii la nivel de aspiratii, etc.

Ceea ce purtam acasa in mod privat este treaba noastra. Poti purta un costum de spandex, lenjerie transparenta, orice, insa cand te duci in public trebuie sa respecti niste dogme nescrise ale stilului vestimentar. De ce? Pentru ca modul in care ne imbracam ne afecteaza pe noi si pe ceilalti din jurul nostru. Am putea spune ca este vorba de un respect pentru sine si pentru cei din jur. Dar mai mult de atat te defineste pe tine ca individ.

Respectul este un concept abstract si chiar dificil de definit. La un anumit nivel, respectul reprezinta recunoasterea valorii unei persoane, de aceea acea valoare semnificativa se poate schimba in functie de reactiile pe care le provoci in randul oamenilor. De preferat ar fi pozitive, nu? De aceea modul in care te imbraci iti afecteaza valoarea, care are un impact asupra celor care te percep.

Conform lui Dan Ariely, un economist celebru care studieaza comportamentele oamenilor in societate, exista un tipar atunci cand oamenii se comporta irational. Unul dintre ele este numit efectul asteptarilor. Ariely considera ca atunci cand o persoana crede de la inceput despre un lucru ca va fi bun, in general vor percepe si la final acel lucru ca fiind ceva bun. Ca exemplu o sa va spun despre un minunat studiu care m-a amuzat teribil. “Pepsi challenge”, unde participantilor li s-a oferit doua pahare fara etichete  cu cola. Intr-unul se afla Coke si in altul Pepsi. Multi oameni au preferat Pepsi pentru gust. In alt experiment (creat de Coke) li s-a oferit o Coke si un Pepsi la doza, in recipientele lor originale si soc: au ales Coke. Pare irational insa asa lucreaza creierul nostru. Ne indragostim de “haina” si ii acordam mai multa valoare. Aveau deja impresia despre Coke ca va fi mai buna, dinaintea testului.

Modul in care cei de la Coke si-au facut marketing si si-au dobandit imaginea este mai important decat continutul. In acelasi mod, “ambalajul” nostru – felul in care ne imbracam – este valoarea vizibila. Afecteaza modul in care oamenii ne percep, mai ales atunci cand ii intalnim pentru prima data. Daca porti o tinuta neingrijita, un tricou lalai si o pereche de jeans de sondor atunci vei spune “ouch”. Chiar Karl Lagerfeld a spus la un moment dat “Daca esti imbracat ieftin, nimic nu te mai ajuta”. Este o idee buna sa iti alegi o tinuta care sa-ti ofere un plus de valoare nu sa puna in umbra calitatile pe care le ai deja, plus ca e la indemana.

Exista oameni care ar putea argumenta faptul ca ar trebui sa avem libertatea sa ne imbracam cum vrem in ciuda a ceea ce gandesc unele persoane. De asemenea pot spune ca nu ar trebui sa-i judecam pe oameni dupa felul in care se imbraca. Ar fi idealist, dar in mod practic nu se intampla in lumea reala. Esteticul este foarte important. Oamenii ne judeca dupa felul in care ne imbracam si este un lucru pe care trebuie sa-l acceptam. Imagineaza-ti ca esti un manager de HR si ai intalnire cu o persoana care a aplicat pentru o pozitie de top din compania pe care o reprezinti iar respectiva se prezinta imbracata in tricou si pantaloni scurti. Ce parere ai? Ce reprezinta de fapt acest lucru? O lipsa de respect fata de post si fata de reprezentantul companiei. Cat te mai intereseaza cv-ul? Cata valoare ii mai acorzi?

Am intrebat chiar un specialist in HR, Cristina Fedorovici, ADVICE Human Resources, membru al EMA Partners International.

Ce reactie si ce parere ati avea despre o persoana care s-ar prezenta la un interviu imbracata in pantaloni scurti si tricou?

Cristina Fedorovici: Cel mai probabil interviul s-ar termina in maxim 10 minute (asta pentru ca as incerca sa inteleg motivul pentru care s-a prezentat asa… poate a trebuit sa plece de urgent intr-o delegatie si nu a mai avut sufficient timp sa treaca pe acasa sa-si schimbe tinuta si n-a vrut sa rateze interviul). Indiferent pentru ce job este interviul, prezenta intr-o asemenea tinuta este inacceptabila. Mesajul transmis de un candidat imbracat asa la un interviu de angajare este ca job-ul respectiv nu prezinta interes pentru el si nici eu, intervievatorul, nu merit efortul de a se prezenta intr-o tinuta adecvata.
 
Ce alte lucruri sunt importante pentru construirea imaginii unei femei de cariera? Probabil masina, telefonul ( e acum o tendinta sa ai neaparat un telefon pe care sa primesti emailuri)?

Cristina Fedorovici: Daca esti un manager foarte activ este esential sa fii in permanenta conectat la internet si atunci telefonul conectat la internet sau laptopul sunt indispensabile. Evident ca masina pe care o conduci vorbeste despre tine. Nu poti merge sa-ti vizitezi un partener de afaceri cu transportul in comun si nici parcand in fata biroului lui o masina “sub standarde”.

Ce se neglijeaza cel mai mult la tinuta?


Cristina Fedorovici
:  Accesorizarea, ingrijirea mainilor, a parului, aspectul tenului, aspectul danturii, machiajul.Cu alte cuvinte, in prima etapa imaginea reprezinta 100% din respect si apoi intri in a doua etapa in care trebuie sa-ti castigi respectul prin valoarea ta ca si individ.

De ce crezi ca exista dress code in anumite restaurante? De ce atata agitatie pana la urma? Simplu, pentru ca o persoana care nu respecta acel dress code va strica ambientul si nivelul de valoare oferit restaurantului datorita clientilor sai “valorosi”. Oamenii platesc multi bani in acest tip de restaurant nu numai pentru mancare dar si pentru starea pe care le-o ofera si atmosfera.

Am inteles ca modul in care ne imbracam ne afecteaza viata si oamenii de langa noi, dar nu e necesar sa cheltuim mereu o caruta de bani pe haine frumoase care sa ne vanda. Tinuta trebuie sa se potriveasca cu ocazia iar nivelele pe care trebuie sa le avem in minte atunci cand alegem hainele sunt urmatoarele:
1. Te imbraci pentru a sta acasa
2. Tinuta casual pentru a iesi cu prietenii sau alte activitati in aerul liber
3. Tinuta pentru munca
4. Tinuta formala pentru situatii business sau altele in care se cere acest tip de tinuta


De aceea trebuie sa decidem in care nivel se incadreaza respectiva ocazie. Pare de bun simt, dar din nefericire multe persoane inca fac greseli.

Felul in care ne imbracam este o reflexie a persoanalitatii noastre. Sporty, curajoasa, amuzanta, voioasa sau extrem de serioasa decide alegerea tinutei.

De exemplu in Malaezia mancarea este mult mai importanta decat moda, in schimb ce pentru japonia si Franta, moda reprezinta o parte vitala a vietii. In mod practic malaezienilor nu le pasa de moda si nu tin cont de ea si nu vor da 10 mese pe o rochie.

Nu trebuie sa devina o manie, insa sa fie considerata o investitie pe termen lung pentru imaginea noastra si imbunatatirea noastra ca si indivizi. Nu exagera, portofelul tau poate sa aiba de suferit!
Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 6

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

oana-camelia paun (02.09.2011, 10:38)
sunt de acord cu aly 80 ......asa este esteticul este foarte imp
Răspunde-i
Rusu Alina (13.12.2010, 20:37)
Asa este, felul in care arati conteaza foarte mult, poate mult prea mult
Răspunde-i
corina alexandrescu (13.10.2010, 08:31)
Judecam si suntem judecati in urma primei impresii, de aceea trebuie sa fim atenti ce si cum purtam, sa aratam ca punwem pret pe propria persoana si pe cei din jurul nostru.
Răspunde-i
alina brusture (12.10.2010, 09:43)
Felul in care ne imbracam, afecteaza modul in care oamenii ne percep, mai ales atunci cand ii intalnim pentru prima data. Esteticul este foarte important din punctul meu de vedere
Răspunde-i
alina brusture (12.10.2010, 09:43)
Felul in care ne imbracam, afecteaza modul in care oamenii ne percep, mai ales atunci cand ii intalnim pentru prima data. Esteticul este foarte important din punctul meu de vedere
Răspunde-i
Raluca-Maria Dumitru (23.09.2010, 16:36)
"daca te imbraci ieftin, nimic nu te mai poate ajuta"...nu sunt de acord cu aceasta fraza. oricand poti evolua, te poti deschide spre nou, iar ieftin nu inseamna intotdeauna kitchos!
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Moda
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 apr