Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»

Energia sexuala - cum o poti folosi cel mai bine si cum o poti "descatusa"

De în Explicit 24 aug 2009

Sta la baza intregii noastre vieti sexuale si influenteaza multe aspecte ale vietii noastre. Descopera ce este energia sexuala, cum o putem folosi cel mai bine si exercitii care te ajuta sa o maresti de la psihoterapeutul si psihosexologul Jeni Chiriac, de la Clinica Terapia M.

Trebuie sa stii ce este energia sexuala pentru a invata care sunt cele mai potrivite feluri in care o poti folosi si, cel mai important, cum poti genera energie sexuala. Ne-am adresat psihoterapeutului si psihosexologului Jeni Chiriac, cu rugamintea de a ne ghida in acest demers.
 
 
 
 
 
Ce e energia sexuala?

Ne explica psihoterapeutul si psihosexologul de la Clinica Terapia M, Jeni Chiriac: "O definitie clara este dificil de dat. Prin energie sexuala putem intelege ansamblul de trairi, senzatii, perceptii, fantezii, sentimente ce ne trezesc si mentin dorinta sexuala la cote maxime, cat si varietatea de comportamente sexuale si atitudini prin care o putem amplifica sau descarca partial prin explozia trairii orgasmice."

Cum o putem folosi?

Nu e suficient sa detii cunostinte despre un anumit lucru ca sa spui ca il si folosesti cel mai bine. Cum ar fi sa avem cele mai performante ustensile de gatit si sa nu cunoastem ce am putea face cu ele? Sigur, ati putea spune, oamenii au imaginatie si de multe ori bunul simt le spune exact in ce fel isi pot folosi resursele, dar adevarul este ca nu stii niciodata daca le folosesti corect sau incorect pana cand nu le verifici cu un specialist.

Jeni Chiriac ne-a aratat felul in care ne putem utliza energia sexuala si ce ar trebui sa facem pentru a ajunge sa o folosim in mod corect. Un rol important il joaca propria noastra acceptare asupra corpului si asupra dorintelor noastre sexuale.

"Fiind in armonie cu noi insine, cu dorinta noastra sexuala, cu trupul nostru in relatie cu celalalt, putem simti cum placerea se amplifica si senzatiile intense ne cuprind trupul, fiecare celula a fiintei, mintea… atingand... Orgasm… Orgasm prelungit… Placere… Iubire… Noi am uitat sa degustam, sa ne delectam in intimitate cu fiecare atingere, aroma, imbratisare, sunet etc.", crede Jeni Chiriac.

Mai spune specialistul, (re)amintindu-ne ca ne-am obisnuit sa adoptam o dieta frugala pana si in dragoste: "...traind in secolul vitezei, am devenit consumatori si nu eruditi... este nevoie sa incepem sa ne acordam acel timp pentru joc, pentru experimentare, atatare a simturilor si senzatiilor".
Intr-o ecuatie in care placerea este o dorinta care se vrea continuata, prelungita intr-o crestere continua de la sine, iar satisfactia – un gen de usurare, o "eliberare" relativa si momentana, este nevoie ca noi sa invatam sa prelungim cat mai mult intervalul de timp, castigand in intensitate, crescand tensiunea sexuala si sustragandu-ne in acelasi timp presiunii - pentru multi insuportabila - a descarcarii.

Exercitii pentru energia sexuala

Ne putem genera si mari energia sexuala, cu conditia de a fi dispusi la cateva ore suplimentare de "lucru" si, spune specialistul, dispusi la explorarea necenzurata a propriului corp, cat si la explorarea corpului celui iubit. Iata care sunt principalele exercitii recomandate de psihoterapeutul si psihosexologul Jeni Chiriac.

1. Respiratia sincron

In timp ce faceti dragoste, focalizati-va asupra respiratiei si urmariti sa o sincronizati cu cea a fiintei iubite. Veti simti cum acest lucru se va face cu usurinta si fara prea mare efort. Respirand la unison veti simti ca deveniti o singura fiinta, dizolvata in beatitudinea fuziunii cu propria sa frumusete si fericire. Veti intra intr-o dimensiune a eternitatii iubirii in care el si ea se dizolva intr-un unic eu, vesnic si divin - contopire

2. (Con-)Topirea in iubire

Asezati-va fata in fata, astfel incat sa va puteti plasa cu usurinta fiecare mana sa stanga pe pieptul celuilalt. Respirati incet, in mod sincronizat, inchideti ochii si adorati-va reciproc ca fiind Iubire, Fericire, Beatitudine. Simtiti prin intermediul mainii ritmul respirator al fiintei iubite si urmariti sa va sincronizati respiratiile si sa empatizati cu sentimentele celuilalt.

Simtiti cum toata iubirea din univers va curge prin vine. Fiinta iubita pe care o adorati devine o forta cosmica universala in care va dizolvati cu totul. Va lasati cuprinsi de beatitudinea fuziunii, a orgasmelor care devin din ce in ce mai intense si mai placute. Topiti-va cu toata fiinta in fiecare sarut, in fiecare imbratisare, pielea va este fluida si dispare asemenea untului topit. Ce bucurie mai mare poate fi decat sa simtiti cum va contopiti cu fiinta iubita si prin ea cu tot universul?
3. Intalniri la ora fixa

Incepeti sa faceti dragoste exact la aceeasi ora timp de cel putin 7 zile. Veti simti cum senzatiile erotice incep sa apara din ce in ce mai intense cu cat ora intalnirii se apropie. Aceasta genereaza aparitia unei ciclicitati a pasiunii erotice de care veti putea beneficia. Chiar si dupa ce veti finaliza aceasta perioada, veti resimti atunci cand se apropie ora cand faceati dragoste cum intrati intr-o zona a erosului si cum vi se actualizeaza trairile erotice pe care le-ati avut. Chiar si atunci cand nu aveti timp sa faceti dragoste sau cand nu va puteti intalni cu fiinta iubita din diverse motive puteti evoca aceste “intalniri la ora fixa” pentru a savura amintirea placerilor traite.

4. Iubire parfumata

Pregatiti-va sa va intalniti cu fiinta iubita. Aprindeti betisoare parfumate si umpleti atmosfera de esente frumos mirositoare folosind o lampa de aromoterapie. Masati-va reciproc cu uleiuri speciale pentru masaj, lasandu-va sa simtiti cum parfumurile va patrund fiinta si va face sa va dilatati intr-o dimensiune a parfumurilor sublime. Incepeti apoi sa faceti dragoste purtand o esarfa pe ochi. Veti sesiza cum jocul vostru amoros va va amplifica perceptiile subtile asupra placerii, ajutandu-va sa trati de acum inainte actul erotic intr-o dimensiune esentializata a iubirii si a fuziunii celor doua principii, masculin si feminin (yin-yang, solar-lunar, + si -).

5. Amor relaxat/ natural…

Multora le place sa faca dragoste in natura. Senzatia de libertate oferita de spatiul deschis este extraordinara si permite o expansionare a campului de constiinta. Comuniunea cu natura poate induce stari de orgasm foarte intense. Caldura soarelui, adierea vantului, picaturile de ploaie si prospetimea pamantului ne pot excita simturile la maximum. Asadar, nu ezitati sa va bucurati de o escapada romantica sub cerul liber. Lasati-va cuprinsi de libertatea naturii pentru a deveni in intregime voi insiva liberi.
 
Spor la exercitii si la descatusarea propriei  energii sexuale!
Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Explicit
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 apr