E oficial: Romania face curatenie nationala pe 25 septembrie

De în Monden 12 mai 2010
S-a lansat oficial "Let`s Do It, Romania!", cel mai mare proiect de implicare sociala organizat pana in prezent in Romania.

Inspirat din initiativa Estoniei, unde 50 000 de voluntari au luat parte la ziua de curatenie organizata pe data de 3 mai 2008, "Let`s Do It, Romania!" isi propune curatarea mormanelor de gunoi generate de oameni in arealele naturale ale tarii, intr-o singura zi.

Ziua de Curatenie Nationala este 25 septembrie 2010, data la care toti romanii sunt asteptati sa participe la "schimbarea la fata" a Romaniei.

In momentul de fata, proiectul este intr-o etapa foarte importanta, cartarea, realizata cu ajutorul voluntarilor inscrisi prin intermediul site-ului proiectului. Aceasta presupune identificarea mormanelor de deseuri din arealele naturale si stabilirea coordonatelor acestora cu ajutorul GPS-ului, informatiile fiind ulterior incarcate intr-un soft special. Rezultatul final al acestei actiuni este harta deseurilor din Romania, in baza careia vor putea fi estimate resursele necesare pentru reusita proiectului, inclusiv numarul de voluntari necesari in ziua de curatenie.

Pana la acest moment, proiectul a reusit sa adune peste 30 000 de sustinatori individuali, prin intermediul retelelor de socializare, care se pot transforma in voluntari in ziua stabilita pentru curatenie.

In afara obiectivului evident, curatarea tarii de deseuri, proiectul are si o importanta componenta de educare si responsabilizare a populatiei, in ceea ce priveste grija fata de mediul inconjurator.

"Let`s Do It, Romania!" este proiectul tuturor celor care cred ca in Romania se intampla si lucruri pozitive, atunci cand fiecare este dispus sa contribuie, chiar cu foarte putin: o singura zi, pentru o Romanie curata.

Afla mai multe detalii pe letsdoitromania.ro.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
14 oct