Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Dubai - Calatorie in viitor!

În Calatorii 11 noi 2009
Plaje, nisip, sare din belsug, shopping la cele mai inalte standarde, mirajul desertului, adrenalina sporturilor acvatice, infrastructura de lux si...schi, totate intr-o atmosfera unica si vesnic primitoare, o fascinanta combinatie de antic si modern - DUBAI - capitala luxului si opulentei.
Desertul a devenit centrul cosmopolit al Orientului Mijlociu. Dunele de nisip s-au transformat in drumuri suspendate si lacuri artificiale, resedinte umbrite de palimieri, terenuri uriase de golf sau insule artificiale care valoreaza milioane de dolari. Aici incepe povestea Emiratelor Unite si mai ales cea a Dubaiului. O poveste din care noi, romanii, putem invata multe.

Am ale sa merg in Dubai pentru ca nu seamana cu nici un alt loc de pe pamant anul trecut de Revelion. Sa mergi in Dubai de unul singur e aproape o nebunie si am ales sa merg cu un grup deja format. A fost alegerea ideala pentru mine. Nu exagerez cu nimic daca spun ca sunt atatea de vazut si de facut ca nu mi-ar fi fost de ajuns nici cateva saptamani bune. Am stat in Dubai 4 zile si fiecare zi a fost o revelatie.

Zborurile catre Dubai nu sunt foarte dese si de regula sunt programate noaptea, pentru ca este o calatorie destul de lunga si destul de obositoare. In momentul in care am pus piciorul in Dubai am inteles ce inseamna sa fii „Vizionar”. A fost momentul in care am realizat ca era destinatia ideala pentru mine- este locul ideal pentru cei fideli convingerii ca ”nimic nu este imposibil”, este locul „invingatorilor si luptatorilor”.

Prima zi in Dubai

Prima zi in Dubai a debutat la ora 13.00 (ora locala) cu un „Lunch on the Dhow” in golful Dubaiului, unde impreuna cu grupul cu care eram am fost martora dezvoltarii la scara impresionanta a orasului. Spectatori ai arhitecturii traditionale si regionale, a caselor cu turnuri de vant aflate la gura Golfului (zona istorica), pe masura ce inaintam eram martorii transformarii orasului intr-o zona ultramoderna, cu arhitectura de ultima ora, moderna, reprezentata de cladiri iluminate, distincte si remarcabile, care iti taie respiratia.  

A doua zi in Dubai


Ora 8.30 –2  autocare ne asteaptau in fata hotelului, pentru ca, conform programului, trebuia sa mergem la Abu Dhabi, capitala Emiratelor. In drum spre Abu Dhabi am avut timp sa admiram arhitectura fascinanta a Dubaiului si sa aflam povestea orasului si a locuitorilor sai. Acum 15 ani zona era una toropita de soare, o zona desertica. Azi Dubaiul este orasul inventiilor arhitecturale, un mare santier; se construieste enorm, repede si bine. Blocuri de locuinte, cladiri impresionante apar la tot pasul si, in ciuda aparentelor, preturile sunt extrem de mari. Dubaiul este unul dintre cele mai scumpe orase de lume. Pretul unui apartament de 86 mp intr-unul din zgarie-norii de 82 de etaje din imediata apropiere a plajei poate ajunge la 480.000 euro.

Am ramas fascinata de cea mai inalta cladire din lume- Burj Dubai- avea atunci 600 de metri si 160 de etaje si la care inca se construia, cu o viteza de 1 etaj pe saptamana; se estimeaza ca va avea 800 m si 180 de etaje.

Am continuat turul orasului Abu Dhabi cu cea mai recent deschisa moschee denumita ‘’Seik Zayed Bin Sultan Al Nahyan’’, după numele fondatorului decedat al Emiratelor Arabe Unite. Pentru a intra in moschee femeile au fost nevoite sa-si acopere capul, umerii, bratele si picioarele, iar in acest scop am imprumutat la fata locului asa-numitele abayas (piese de imbracaminte islamica, purtate de femeile musulmane si care acopera cea mai mare parte a corpului si pielii). Moscheea are o cupola de 70 de metri inaltime, cel mai mare covor de rugaciune si cel mai mare candelabru din lume si  poate primi un total de 40.000 de credinciosi.  

Locuitorii Dubaiului (doar 10% din populatia actuala a orasului) sunt destul de traditionalisiti si pastreaza religia islamica asa cum au mostenit-o de la stramosii lor; religia constituie fundamentul vietii sociale(de cel putin 5 ori pe zi se aude, in orice parte a Dubaiului, chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele specifice: barbatii poarta o haina lunga si alba numita kandura, iar pe cap o panza alba sau cadrilata, tinuta de un cerculet. Acestea sunt gutra si mislah. Femeile au o haina neagra dintr-un material usor, cu maneci lungi - abaya - si un voal pe cap - sheyla, ce ar trebui sa le acopere intreg parul, astfel incat doar fata sa fie vizibila. De ce doar 2 culori definesc garderoba locuitorilor din Dubai? De ce alb si negru? Inainte sa descopere petrolul , locuitorii din Dubai erau extrem de saraci si nu isi permiteau sa cumpere decat aceste 2 nunate de material, care erau cele mai ieftine. Si pentru ca barbatii erau cei care trebuiau sa faca fata temperaturilor de peste 40° C si desertului arid, atunci ei au ales haine albe, sa ii fereasca de caldurile infernale, iar pentru ca femeile stateau in casa sa aiba grija de copii, au ales sa poarte negru. Cele doua culori au devenit astfel simbolul lor si traditia cu care se mandresc si pe care o respecta si azi.Pranzul la Hilton si panorama incredibila asupra orasului si a insulei artificiale Lulu din Abu Dhabi (de la etajul 31) ne-au oferit momente unice.

Am incheiat ziua cu cina la Aburj Al Arab- minunea arhitectonica a lumii moderne, singurul hotel de 7 stele din lume, amplasat pe o insula artificiala, la 280 metri distanta de plaja Jumeirah din Dubai. Ca si forma, constructia imita o ambarcatiune tipic araba, cu vele, numita dhow, intre cele doua laturi, simbolizand velele, desfasurandu-se un atrium imens de 180 metri inaltime. Arhitectura exterioara iti taie respiratia si iti da impresia ca mai frumos de atat nu poate sa fie, in timp ce interiorul este un mixaj luxos de stiluri occidentale si orientale. Burj Al Arab se mandreste cu 8.000 metri patrati acoperiti cu fotţe de aur de 22 de carate si 24.000 metri patrati de marmura!

A treia zi in Dubai


Cea mai spectaculoasa atractie pe care Dubaiul o ofera potentialilor investitori sau imigranti este inexistenta taxelor si impozitelor pe profit. Nu exista nici un fel de restrictii cu privire la transferarea valutei in afara tarii. De accea ziua a treia am dedicat-o cumparaturilor. Am ales pentru asta Emirates Mall, unul dintre cele mai noi megamall-uri din Dubai, un mamut de 223 000 m², cu o partie de schi in interior. Mostra de creativitate, cand intri in Emirates Mall ai impresia ca pasesti intr-o alta lume a abundentei, magazine cu muzica stridenta, cafenele si restaurante si o imensa fereastra din sticla cu o partie de schiuri in spate. Nimic nu se compara cu senzatia de a schia in mijlocul desertului.

Considerat pe drept paradis la shoppingului, nu puteam sa trecem prin Dubai si sa nu ajungem la Gold Souq- cea mai mare piata de aur din lume sau sa nu profitam de piata de textile sau piata cu mirodenii. Bazarurile si pietele sunt un excelent prilej de a face cumparaturi din cele mai diverse.

Intre doua sesiuni de cumparaturi am luat cina la un restaurant traditional (unul dintre putinele restaurante frecventate de putiniilocalnici din Dubai).

Ziua s-a incheiat la restaurantul cu specific libanez Kan Zaman.

A patra zi in Dubai

O calatorie in Dubai ar fi fost incompleta fara un safari in Desert. Asa ca am lasat la final aceasta experienta unica. La plecarea cu cele 11 Jeep-uri in Safari plutea in aer regretul ca era ultima zi, dar puteai sa simti si entuziasmul pentru inca o experienta unica in minunatul Dubai. In  timpul  acestui   tur  cu  jeep-urile  printre  dune  de  nisip  de  diferite  inaltimi, senzatiile au fost la cote maxime.  In oaza naturala,  un  asezamant  de  cinci  stele  cu  iz  traditional  arab, am avut  ocazia  sa  facem o plimbare pe  camile,  sa  incercam o  shisha  ,  sa facem  surf  pe  nisip; tatuajele cu  henna ne-au lasat tuturor o aminitire de cateva zile.  Aici am vazut unul dintre cele mai frumoase apusuri- soarele devine rosu aprins pana la mov. Atmosfera mirifica a fost completata de muzica orientala si dansatoarea care ne-a intregit senzatia de vis.

Ziua s-a incheiat in aeroportul din Dubai, unde am fost captivati de ultimele cumparaturi si ne pregateam cu inima stransa sa ne intoarcem la 0 grade C in Bucuresti. 
Tag-uri: , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Calatorii
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr