nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»

Disfunctiile erectile - mit si adevar!

De în Explicit 1 sep 2008

In ce constau, care sunt cauzele ce conduc la astfel de probleme, ce fel de repercursiuni pot aparea, posibiliti de tratare. Afla tot ce te intereseaza!

“Acum mai bine de un an am observat ca brusc imi scade apetitul sexual. M-am gandit ca e ceva temporar si nu m-am prezentat la medic, mai ales ca imi era jena sa vorbesc despre asa ceva . Din pacate situatia e din ce in ce mai grava si cu cat trece mai mult timp, cu atat e mai rau . In momentul de fata sunt efectiv exact ca inainte de pubertate. Nu ma intereseaza si nu ma tenteaza mai nimic, nu prea pot sa ma gandesc la ceva legat de sex si daca totusi reusesc, imi e aproape imposibil sa am orgasm”. Asa ar putea suna declaratia unui barbat ce sufera de o disfunctie erectila. Oa alta varianta mai poate fi si urmatoarea: “nu reusesc sa am o erectie completa, satisfacatoare pentru a intretine un contact sexual sau chiar daca obtin o erectie satisfacatoare, intervine ejacularea prematura.” . Partenerul tau se confrunta cu o problema asemanatoare? Ei bine, impreuna cu psihosexologul Jeni Chiriac de la Clinica TerapiaM, ne-am propus sa va sarim in ajutor.

Ce inseamna disfunctia erectila?


“Ceea ce noi popular asociem impotentei este disfunctia erectila, caracterizata prin imposibilitatea permanenta a barbatului de a obtine si mentine erectia penisului suficient de rigida, in scopul initierii si finalizarii unui raport sexual normal. Impotenta erectila poate fi electiva (fata de o anumita partenera) sau totala. Sa sesizam diferentierea dintre lipsa totala a erectiei (anaerectie) si erectia slaba sau de scurta durata, rara, dificila sau abandonata (diserectie)! Ca si fenomenologie, impotenta poate fi una primara, de exemplu in cazul celor care nu au avut niciodata un raport sexual vaginal (copulare) si una secundara care este valabila in cazul barbatilor care anterior au avut o activitate sexuala normala. In unele cazuri, impotenta erectila se asociaza cu scaderea sau lipsa  (totala sau selectiva) libidoului. Ce anume ar fi indicat sa stiti inainte de a da un diagnostic? Ar trebui ca el sa isi aminteasca ordinea de lucru a propriei lui minti: pana sa recunoasca fata de ceilalti ca el are o problema (primul pas si cel mai important este sa o recunoasca fata de el insusi). Fiecare barbat s-a confruntat cel putin o data in viata lui cu intrebarea, temerea: ‘Sunt sau nu sunt impotent? Pot ajunge impotent?’ Ce factori, ce aspecte ar trebui sa fie avute in vedere? Este util sa stim exact care sunt factorii de risc legati de mediul extern (de ex: profesia, locul de munca); sa luam in calcul medicatia pe care o urmeaza sau pe care a urmat-o si care sunt posibilele lor efecte secundare; implicatiile diferitelor afectiuni urologice, neurologice sau psihiatrice, si nu in ultimul rand abuzul de alcool, tutun sau cafea. Cum te ajuta sa stii aceste lucruri despre el? Simplu! Cunoscandu-i excesele si factorii de mediu cu risc, il poti ajuta sa-si schimbe atitudinea fata de el si performantele lui sexuale, sa devena mai tolerant cu el. Ajuta-l sa inteleaga ca este important sa ceara sfatul si ajutorul specialistilor, atunci cand simte nevoia.”, explica Jeni Chiriac.

Cum o depistati?

Sexologul spune ca “tot ceea ce stie este ca il deranjeaza, ca ii este dificil sa accepte faptul ca asta i se poate intampla chiar lui. In suflet i se nasc sentimente contradictorii care cresc sentimentul de confuzie. Atentie! A se diferentia tulburarile de erectie de cele de ejaculare, orgasm sau libidou. Ce este necesar pentru realizarea unei erectii normale? Un bun echilibru psihic. Integritatea centrilor nervosi si a cailor nervoase cu rol in erectie. Continenta nervoasa normala. Pornind de la acest periplu putem afirma ca, de cele mai multe ori, impotenta poate avea mai multe cauze: particularitatile psihologice ale barbatului, climatul conjugal, etc.”

Ar trebui ca un barbat sa discute problema cu partenera sa?


“Da. Exista vechea zicala ca o problema impartasita este pe jumatate rezolvata’ si acesta este exact cazul disfunctiei erectile. Uneori partenerele, neintentionat, pun prea mare accent pe performanta barbatului. Daca barbatul are dificultati cu erectia, aceasta presiune poate cauza o disfunctie erectila. Discutarea problemei cu tine ii poate usura aceasta presiune si poate restabili normalitatea functiilor erectile. Este adesea folositor ca tu sa iti insotesti partenerul la medicul generalist si la specialist.” Acesta este sfatul Sexologului Jeni Chiriac!

Tratamente posibile

Tot alaturi de specialistul nostru am identificat cele mai importante tratamente existente pentru discunctiile erectile.

Terapie sexuala si/sau de cuplu


Cand factorii psihologici sau dificultatile din relatia barbatului cu partenera sa sunt considerate o cauza importanta pentru disfunctia erectila, poate fi recomandat un curs de terapie sexuala sau de cuplu. Acesta este foarte util in a ajuta cuplurile sa restabileasca o relatie cu implicatii sexuale atunci cand a trecut o perioada lunga fara contact sexual datorita disfunctiei erectile. Terapia sexuala este uneori sustinuta in combinatie cu alte forme de tratament.

Tratamente medicamentoase orale

Exista in mod curent patru medicamente administrabile oral autorizate pentru tratamentul disfunctiei erectile. Trei dintre aceste tablete sunt luate cu 30 minute pana la o ora inainte de activitatea sexuala si au o eficienta diferita ca timp. Celalalt este administrat sub limba cu 20 minute inainte de activitatea sexuala. Toate cele patru medicamente sunt eficiente si nu cauzeaza o erectie decat daca barbatul este stimulat sexual.

Terapia intrauretrala

Aceasta este o forma eficienta de tratament fara ace. O granula mica de medicament este introdusa in uretra, utilizand un aplicator disponibil special. Medicamentul este apoi absorbit prin peretele uretrei si trece in tesutul erectile, provocand o erectie in 5 sau 10 minute.

Terapie de injectare intracavernoasa


Aceasta este o forma de tratament foarte eficienta. Pacientul (sau partenera) este invatat sa injecteze medicamentul direct in corpul cavernos al penisului, atunci cand doreste o erectie. Erectia survine adesea in urmatoarele 15 minute dupa injectie. Procedura este usor de invatat. Sunt disponibile cateva produse diferite.

Dispozitive cu vacuum

Sunt disponibile cateva modele diferite de dispozitive de constrictie. In esenta, dispozitivul consta intr-un cilindru de plastic conectat la o pompa, care poate fi actionata manual sau cu baterii si unul sau mai multe inele de tensiune. Penisul este introdus in cilindru si activarea pompei reduce aerul din interiorul cilindrului, creand vacuumul. Aceasta procedura are ca rezultat atragerea sangelui inspre penis, care se mareste imediat intr-un mod similar unei erectii naturale. Odata ce s-a produs o erectie adecvata, o banda de tensiune este plasata la baza penisului pentru a mentine erectia. Vacuumul din cilindru este apoi eliberat si cilindrul este indepartat de pe penis. Este important ca inelul de tensionare sa fie de asemeni indepartat dupa 30 minute.

Tratament hormonal

Numai un numar mic de cazuri de disfunctie erectila este cauzat de anormalitati hormonale. Cea mai frecventa dereglare hormonala este un nivel redus de testosteron, care poate fi restabilit printr-o inlocuire adecvata. Nu este recomandat ca el sa ia preparate cu testosteron decat daca investigatiile de laborator confirma deficienta.

Proteze de penis

In mod esential, acestea sunt proteze introduse chirurgical in penis. Exista doua tipuri principale: tije semi-rigide care mentin penisul intr-o stare de rigiditate tot timpul, dar care ii permit sa se curbeze atunci cand nu mai este nevoie de o erectie. Cel de-al doilea tip este mai sofisticat si implica inserarea unui dispozitiv hidraulic care cauzeaza rigidizarea penisului la activarea unei pompe (implantata in scrot). Deoarece implantarea protezei peniene cauzeaza distrugerea ireversibila a tesutului erectil, aceasta nu ar trebui luata in considerare decat daca s-au epuizat celelalte forme de tratament.

Tratamente chirurgicale

Putinele cazuri de disfunctie erectila care sunt cauzate de anormalitati in fluxul sangvin inspre si dinspre penis pot fi tratate chirurgical.

Articol realizat cu sprijinul psihosexologului Jeni Chiriac de la Clinica TerapiaM.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 2

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

(26.08.2011, 07:56)
Stimat? doamn? Chiriac, care sunt cele patru medicamente orale, autorizate care au efectul cel mai bun pentru men?inerea erec?iei ?i prevenirea ejacul?rii precoce?
mul?umesc
Răspunde-i
alina brusture (10.12.2010, 19:57)
saracii barbati...
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Explicit
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 apr