Despre ciclul Lunii

De în Monden 31 dec 2012
Relatia dintre Soare si Luna in harta natala este destul de importanta, avand in vedere ca Soarele reprezinta sinele nostru constient, iar Luna reprezinta inconstientul si natura noastra emotionala.

Luate impreuna, Soarele si Luna sunt cele doua planete cele mai importante din diagrama, astfel incat rezulta ca relatia lor ar trebui sa fie, de asemenea, destul de importanta. In plus, pentru a avea Soarele si Luna in aspect, cercul de revolutie ale celor doi este impartit in opt  segemente de cate 45 °, cunoscut sub numele de faze. Ar trebui sa mentionez in acest moment ca fazele nu sunt specifice doar Soarelui si Lunii, ci oricarei perechi de planete ce poate fi vizualizata in termeni de faza.

Fazele Lunii sunt cele mai bine cunoscute deoarece putem vedea, de fapt, cum evolueaza Luna noapte de noapte. Ciclul fazelor incepe si se termina cu revenirea Lunii in pozitia initiala iar fazele sunt determinate de pozitia Lunii in raport cu Soarele. Luna strabate intreg cercul zodiacal in timp ce Soarele traverseaza un semn.

Prima faza este cea de Luna Noua si dureaza de la 0 grade (conjunctia dintre Soare si Luna) la 45 de grade inaintea Soarelui. Faza de Luna Noua poarta tonul conjunctiei inca, ceea ce inseamna ca atat Soarele cat si Luna au aceleasi motivatii si nevoi, cu alte cuvinte, exista o uniune intre sinele noastru constient si inconstient. Persoanele nascute la faza de luna Noua tind sa fie foarte carismatice si dinamice; isi urmeaza impulsurile si de multe ori radiaza increderea in sine. Cu toate acestea caracteristica este lipsa de perspectiva. Aceasta energie este mult mai pronuntata in cazul in care Soarele si Luna sunt de fapt in acelasi semn.

A doua faza este faza Crestere, care dureaza din momentul in care Luna este la 45 de grade inainte Soarelui pana cand Luna ajunge la 90 de grade inainte de Soare. Aceasta faza are energia unui semi-patrat si, prin urmare, tinde sa fie mai activa si mai ferma. Aceste persoane sunt menite sa aduca schimbarea, creaza premizele si cu toate acestea nu au inca perspectiva si de multe ori nu stiu nici ce vor sa schimbe. Ele sunt inca conduse in parte de energia ciclului precedent, iar o parte din sarcina lor este de a trece in noul ciclu. Este o perioada de creativitate si armonie cu o mai mare concentrare si echilibru.

A treia faza este faza de Prim Patrar, care dureaza din momentul in care Luna este la 90 de grade inainte Soarelui si ia un avans de 135 de grade fata de Soare. Deoarece aceasta faza poarta energia patratului, este vorba despre actiune si lupta. Indivizii nascuti sub semnul acestei faze tind sa fie foarte concentrati si determinati, au obiective clare si sunt pregatiti pentru a depasi obstacolele. Atunci cand Soarele si Luna sunt in trigon (120 de grade), lupta nu constituie o problema iar fluxurile de energie sunt armonioase.

Faza a patra este faza de Descrestere care dureaza de la 135 de grade inainte de Soare pana cand Luna ajunge in opozitie fata de Soare, la 180 de grade. Aceasta faza se refera la analiza si nevoia de a intelege motivele pentru lupta din fazele anterioare. In continuare sansa de perspectiva si intelegerea este mare. Una dintre provocarile pentru aceasta perioada este de a invata ca trebuie sa fim dispusi sa luam masuri atunci cand este necesar si nu sa asteptem momentul perfect de actiune.

Faza a cincea este Luna Plina, care dureaza de la opozitia Soarelui si a Lunii (180 de grade, Luna Plina) la punctul in care Luna este la 135 de grade in spatele Soarelui. Faza completa este punctul de iluminare, scopul ciclului este acum clar, avem perspectiva si intelegere si vom vedea in mod clar rezultatele a ceea ce am plantat la inceputul ciclului. Deoarece aceasta faza comporta energia opozitiei, aceste persoane au tendinta de a fi foarte concentrate pe relatiile cu ceilalti si foarte constiente de polaritatea si dualitatea inerenta in lume.

Faza a sasea este faza Diseminarea, care dureaza de 135 de grade in spatele Soarelui pana cand Luna ajunge la 90 de grade in spatele Soarelui. In aceasta faza vorbim despre asimilare si predare. Acum, ca am inteles ce este acest ciclu si avem perspectiva asupra lui, este timpul sa incepem sa lucram cu aceasta energie la un nivel mult mai constient. Este vorba despre distribuirea si schimbul de energie, ceva care devine deosebit de creativ si simplu la trigonul in scadere, atunci cand Luna este 120 de grade in spatele Soarelui.

Faza a saptea este Ultimul Patrar, care dureaza din momentul in care Luna este de 90 de grade in spatele Soarelui pana ajunge la 45 de grade. Din nou avem energia patratului ca semnatura pentru aceasta faza si, din nou, aceasta faza, la fel ca la Primul Patrar, tinde sa fie o provocare. Diferenta aici este ca acum suntem mult mai constienti de provocare si ca trebuie sa rezolvam problema deoarece ciclul se apropie de finalizare.

Faza opta este faza Luna Balsamica, care dureaza din momentul in care Luna aflata la 45 de grade in spatele Soarelui coboara spre urmatoare intalnire cu Soarele pentru a incepe un nou ciclu.

Datorita gradului ridicat de constientizare a ciclului, indivizii nascuti in luna balsamica pot tinde sa fie de multe ori vagi in ceea ce isi doresc si de multe ori sunt mai concentrati pe viitor decat pe prezent. Tind sa fie vizionari, dar ei trebuie sa invete sa traiasca in prezent.

Luna fara directie reprezinta o perioada de timp, de obicei, dureaza mai putin de o zi, cand cursul evenimentelor pare a fi mult mai dificil si toate planurile noastre pot suporta schimbari neasteptate. Oamenii par ca nu mai stiu sa gandeasca, sunt incapabili sa ia o decizie ferma. Unii astrologi refuza sa consilieze in timpul acestei perioade. Definitia actuala Luna fara directie sau Luna vida este acea perioada de timp, in care Luna hoinareste fara niciun tel pana cand intra in semnul urmator. Intreg ciclul dureaza 27,5 zile.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
03 dec