Demența a fost oficial legată de consumul masiv de alcool

De în Sanatate 21 feb 2018

Un studiu recent a demonstrat că bărbații care consumă mai mult de 60 grame de alcool pur pe zi și femeile care beau mai mult de 40 grame pe zi au un risc mai mare de a dezvolta demența.

Cercetătorii au demonstrat că majoritatea cazurilor de instalare precoce a demenței la persoanele sub 65 de ani se datorează consumului crescut de alcool. Studiul publicat în revista de specialitate Lancet Public Health a fost realizat pe 57000 de oameni, dintre care 39% aveau legături cu alcoolul și 18% aveau deja asociate diverse diagnosticuri. Consumul cronic de alcool este definit ca fiind atunci când bărbații consumă mai mult de 60g pe zi, iar femeile mai mult de 40g, împărțite în aproximativ 4 rânduri de băutură.

Conducătorul studiului, Dr Michaël Schwarzinger, de la Translational Health Economics Network, din Franța, spune că legătura dintre demență și alcool mai trebuie cercetată, iar acest studiu a demonstrat doar că dacă consumi multe băuturi alcoolice structura creierului și funcționarea lui vor fi afectate permanent. El a continuat: „Afecțiunile legate de consumul de alcool cresc riscul de tensiune mărită, diabet, atac cerebral, fibrilații și infarct, lucruri care pot degenera în demență. În plus, consumul masiv de băuturi alcoolice este asociat cu fumatul, depresia și educația precară.” Studiul a folosit informații din baza națională medicală de date din Franța, care ține evidența tuturor internărilor, motivele internării, tratamentele primite de fiecare pacient în parte și date demografice despre aceștia.

Consumul de alcool a fost asociat cu un risc de trei ori mai mare de a dezvolta demență, la un momnet dat, statistică mult mai mare decât se credea inițial. Dr Schwarzinger a adăugat faptul că: „Descoperirile noastre sugerează că povara demenței atribuite consumului de alcool este foarte mare, lucru ce sugerează că alcoolismul ar trebui tratat mai serios, deoarece reprezintă un risc major. Este nevoie de adoptarea unor măsuri precum reducerea accesului la acest tip de băuturi și interzicerea reclamelor pentru această industrie, precum și detecția precoce și tratarea alcoolismului.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 oct