De ce soţia mea contează mai mult pentru mine decât copiii noştri

De în Dragoste & Sex 5 noi 2018

Mike Berry este un tată și un soț iubitor, care explică pe blog de ce soția lui e mai importantă decât copiii și de ce această ideea ar trebui să fie piatra de temelie pentru orice familie. Acest articol i-a inspirat pe mulți să fie mai buni, dar unii oameni l-au și criticat.

Mike și Kristin cresc împreună 8 copii adoptați și sunt căsătoriți de 17 ani, iar el a decis de curând să-și expună filosofia de viață pe blogul personal, doar că acest articol a fost preluat de publicații din toată lumea.

De obicei, la ora 20:30 și am grijă ca cele două fiice adolescente și răzvrătite să se ducă în camerele lor și de fiecare dată ele protestează, spunând că sunt deja mari și nu mai trebuie să se culce atât de devreme, moment în care încerc să le explic că nu trebuie neapărat să se culce ci doar să ne lase pe mine și soția să stăm puțin timp împreună, doar noi doi, deoarece toată ziua am avut altceva de făcut. Am respectat această regulă de când ne știm și copiii nu ne-au ocupat niciodată tot timpul, deși petrecem foarte multă vreme și cu ei. Copiii pot conta întotdeauna pe noi, deoarece îi iubim  și au un rol foarte important în viețile noastre, dar trebuie să ne ocupăm și de relația noastră. Astfel încât ne facem mereu timp să ne asigurăm că avem o căsnicie fericită. Ea este cea mai importantă persoană din viața mea și iată doar 4 motive pentru care este așa:

1. O căsnicie fericită este baza oricărei familii

Copiii nu sunt piatra de temelie a casei. Ei reprezintă o parte foarte importantă, dar nu ei susțin familia. Cea mai impostantă parte a familie este relația dintre soți, pentru că adulții au toată responsabilitatea, întrucât copiii văd în ei exemplele pe care trebuie să le urmeze.

2. Înaintea copiilor am fost noi doi

Înainte să existe ei am fost doar noi doi. Ne-am îndrăgostit, am chiulit împreună de la școală, am vorbit toată noaptea la telefon și apoi am decis să fim împreună toată viața. La început am avut și greutăți, dar am format această familie minunată și suntem fericiți că avem acești copii, însă căsnicia noastră este sfântă și trebuie și facem totul ca s-o protejăm.

3. După ei vom fi noi

Nimic nu durează veșnic și va veni un moment în care copiii își vor părăsi cuibul și deși nu știu când va veni acel moment, voi fi mereu lângă ei. Când ne vor părăsi casa și își vor întemeia propriile familii ca să-și crească singuri copiii, aș vrea ca relația mea cu soția mea să fie în continuare puternică și intimă ca la început. Pentru a avea un astfel de viitor, trebuie să lucrăm și acum la ea, relația dintre noi trebuie să fie o prioritate, chiar dacă uneori este greu de respectat acest lucru.

4. Trebuie să fim un exemplu

Copiii ne văd și învață de la noi, ei fac ceea ce văd la noi și ne analizează fiecare pas. Noi creștem viitorii adulți de mâine și vreau să aibă o atitudine normală față de viață, dragoste și familie, dar pentru acest lucru, căsnicia noastră trebuie să fie un exemplu demn de urmat.

La sfârșitul zilei cu toții avem tendința de a fi obosiți și copiii au mereu nevoie de noi, dar ei nu sunt hobby-ul tău, nici măcar prietenii sau job-ul tău. Trebuie să ai grijă de ei, dar nu uita de tine și de soția ta. Noi, chiar dacă avem programe diferite și foarte puțin timp liber, ne facem mereu timp unul pentru celălalt, fiindcă acesta este cel mai important lucru.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 oct