Cum trebuie să îţi pregăteşti copilul pentru prima zi de şcoală

De în Familie 20 mar 2016

Părinţii copiilor care împlinesc 6 ani până pe 31 august 2016 sunt obligaţi să îi înscrie la clasa pregătitoare, iar având în vedere că pe 21 martie 2016 are loc repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere, feminis.ro îţi aduce o serie de sfaturi care vor face această etapă ceva mai uşoară pentru tine şi copilul tău.

Important este că Ministerul Educaţiei nu mai acceptă excepţii la înscrierea în învăţământul primar, aşa că niciun copil nu va putea sări clasa pregătitoare pentru a fi înscris direct în clasa I.

Astfel, ai face bine să începi de pe acum să îţi pregăteşti copilul pentru prima zi de şcoală.

Poţi face asta prezentându-i din timp o serie de activităţi şcolare comune, precum desenul, povestirea şi nu numai. Propune-i celui mic să vă jucaţi câte o oră pe zi abordând fiecare subiect pe care îl va întâlni la şcoală.

Mergi împreună cu el la şcoală, înainte de începerea anului şcolar şi fă-i cunoştinţă cu învăţătoarea. Puteţi chiar să vizitaţi sălile de clasă şi să îl ajuţi să se familiarizeze cu spaţiul, cu băncile şi să îi explici la ce foloseşte tabla din faţa clasei.

Despărţire fără lacrimi

Pregăteşte-l pe cel mic încă de pe acum pentru momentul în care îl vei lăsa în grija învăţătoarei. Arată-i că ai încredere în ea şi poţi chiar să îl laşi câteva momente în compania ei, sub pretextul că trebuie să mergi la toaletă.

Află care îi sunt colegii şi încearcă să îi ajuţi să se împrietenească, luând legătura cu părinţii lor. Odată creată o legătură, îi va fi mult mai uşor să se desprindă de tine dacă are deja prieteni la şcoală. Dacă sunteţi vecini, puteţi chiar să plecaţi împreună spre şcoală în prima zi.

Află ce temeri are cel mic legat de prima zi de şcoală şi asigură-l că nu este singurul care se simte aşa. În plus, aminteşte-i că vei fi mereu alături de el dacă întâmpină probleme.

Încearcă, totuşi, să nu pui accentul prea mult pe această etapă. Dacă insişti prea mult, s-ar putea să îl faci pe cel mic să fie mult mai îngrijorat decât este necesar, în loc să capete entuziasmul specific unui nou început.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...faci pe cel mic să fie mult mai îngrijorat decât este necesar, în loc să capete entuziasmul specific unui nou început. Sursa:www.feminis.ro ...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 ian