Cum să recunoști un narcisist

De în Relatii 19 iul 2019

Narcisismul face adesea ca oamenii să fie aroganți, ignoranți și foarte fermi pe poziții, ceea ce nu este neapărat rău, dacă ai opinii bine argumentate, dar din acest articol vei învăța să înțelegi cum gândește o persoană narcisistă și cum să te comporți cu una.

Acesta nu este un diagnostic, aceste simptome te ajută doar să recunoști problema și să ajuți persoana respectivă să caute ajutor specializat, pentru ca situația să nu degenereze.

Narcisiștii se consideră mai importanți decât sunt de fapt

Este important să te simți bine în pielea ta, dar să faci o obsesie pentru propria persoană este nesănătos, iar acest lucru se întâmplă când cineva pune prea mult preț doar pe propriile păreri și e reticent la schimbări. Schimbările fac parte din dezvoltare și nimeni n-ar susține ceva greșit cu bună știință, dar un narcisist va merge până în pânzele albe, chiar dacă știe că nu are dreptate. Totuși, pentru a putea construi relații de durată nimeni nu trebuie să se opună schimbărilor.

Narcisiștii trebuie să fie mereu admirați

Un narcisist trebuie să aducă în discuție în fiecare conversațiepe care o poartă ceea ce a realizat el, altfel totul i se pare plictisitor și fără rost, însă dacă face astfel își atrage antipatii și pierde din puținele prietenii pe care le are. El încearcă mereu să atragă atenția asupra sa și vrea să fie complimentat de cei din jur.

E mereu preocupat de succes și putere

Orice narcisist care are cunoștințe sus puse se va asigura că toată lumea știe acest lucru, dar ar trebui să realizeze că nimănui nu-i plac lăudăroșii. Cei care au impresia că-i controlează pe alții sunt de fapt foarte nesiguri pe ei înșiși și au nevoie de ajutor. În general, comportamentul lor este absurd și nimeni n-ar trebui să treacă prin traume emoționale din această cauză. Cei mai mulți oameni care raportează superiorilor acest tip de comportament se tem că pot fi concediați, dar dacă ai puterea să faci o schimbare, nu trebuie să-ți fie frică, deoarece altfel, comportamentul narcisiștilor poate duce la stres, umilință și chiar sinuciderea altor cunoscuți.

Profită de alții

Narcisiștii se gândesc doar la ei și profită de alții dacă acest lucru este în beneficiul lor. Ceea ce trebuie să reții este că e bine să menții legăturile cu oamenii care de-a lungul timpului te-au ajutat să ajungi unde ești.

Narcisiștii sunt aroganți

Aroganța nu este atrăgătoare, indiferent cine ești trebuie să fii prietenoasă, fără a fii răutăcioasă cu cei care nu au reușit să realizeze pe cât de mult ai realizat tu. Generozitatea definește un om și dacă cineva are puterea de a fi bun cu o persoană care în trecut l-a rănit, înseamnă că s-a dezvoltat și a trecut peste ranchiună. Nimeni nu beneficiază de pe urma aroganței. Cei aroganți au tendința de a se certa mai des cu partenerul de viață și din această cauză și restul relațiilor au de suferit.

Sunt invidioși și de aceea cred că alții îi invidiază pe ei

Nu, lumea nu se învârte în jurul unei singure persoane, chiar dacă un narcisist vrea ca ceilalți să-i urmeze mereu exemplul, pentru că se consideră un lider deasupra tuturor.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Relatii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 aug