chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Cum fac shopping designerii romani

De în Moda 21 mar 2011
Pofta de shopping? Dar cum faci tu shopping? Ce te provoaca sa cumperi anumite elemente vestimentare? Tendintele, nevoia de un update al garderobei sau poate abordarea unui nou stil? Dar faci shopping inteligent? 11 designerii isi spun povestea...

"Smart shopping" – cred ca s-ar putea scrie o carte pe tema asta. Shoppingul a devenit o activitate importanta pentru statutul unei persoane. Brandurile alese, texturile, culorile, mix & match-ul dintre elementele vestimentare si inca multe alte criterii esentiale pentru conturarea imaginii incep de la pasul 1 – sedinta de shopping.  Si cum shoppingul e mai ieftin decat un psiholog, asa cum spunea si Tammy Faye Bakker, sa mergem la "terapie", dar insotite de data aceasta de cei care creeaza moda, mai exact designerii romani. Cum fac ei shopping, unde si ce branduri predomina in garderoba lor vei descoperi in cele ce urmeaza.

Criteriile dupa care se ghideaza un designer, atunci cand face shopping

Mihaela Drafta: Eu sunt o mare consumatoare de produse de tot felul dar, strict legat de haine, incerc sa ma maturizez si sa prioritizez. O selectie corecta de sezon ar fi impartirea in cativa pasi: stabilesc culoarea, trendul predominant, liniile care ma avantajeaza si necesitati imediate. Achizitia fiecarui obiect vestimentar, logic ar fi sa fie gandit intr-un context. Dar, suntem femei... putem sa avem vesnic logica in sange?!

Claudia Castrase: In ultimul timp incerc sa-mi port hainele, iar in ceea ce priveste accesoriile (incaltamintea si gentile) le achizitionez sau fac la comanda la prietenele mele, designeri de accesorii, Coca Zaboloteanu, Oana Lazar etc. Hainele basic le achizitionez de la diferite branduri, nu am unul preferat.

Coca Zaboloteanu: Ca orice femeie fac tot felul de achizitii sub impulsul momentului. Dar intotdeauna ma uit la croieli si la calitatea pieselor pe care le achizitionez. Imi plac materialele naturale si hainele bine lucrate si frumos finisate.

Laura Lazar: Nu am criterii dupa care sa ma ghidez si nici nu cred in legi, criterii sau orice altceva decat in stil. Nu cred ca trendurile trebuie sa te acapareze intr-atat incat sa–ti faci cumparaturile in functie de ceea ce moda dicteaza. Imi place sa cred ca traim intr-o lume libera si vreau sa ma gandesc la mine, ca la un om caruia ii place sa traiasca dupa propriile reguli. Cel mai important cand te duci la shopping este sa te cunosti, sa stii ce ti se potriveste si ce nu. Sa iti descoperi stilul conform personalitatii tale si sa-l adaptezi continuu. Moda este libera si trebuie doar sa inveti sa te joci!

Cosmina Englizian: Calitatea materialelor mi se pare foarte importanta. Aleg doar tesaturi din fibre naturale, in special matase sau tasaturi din bumbac in combinatie cu matase. chiar daca pretul lor este putin mai mare, aceste tasaturi trec foarte bine proba timpului si nu numai. De obicei aleg piese clasice, atemporale si pe care, din cand in cand, le combin cu piese mai indraznete din noile colectii.

Carmen Secareanu: Nu sunt o mare consumatoare, in general imi cumpar ce-mi trebuie, sau daca gasesc lucruri foarte dragute, dar in general nu prea imi cumpar haine, doar basic-uri, tricouri simple albe (GAP, UNIQLO) sau camasi (Muji) si blugi.

Designerii Smiling Shoes: Tendintele sezonului insa interpretate dupa stilul personal, iar daca ne referim strict la pantofi conteaza foarte mult customizarea, personalizarea si raportul calitate pret. deci, pe o garderoba de basic uri construiesc stilul personal prin lucruri unicate, personalizate, piese de nisa, handmade.

Andra Clitan: Eu sunt adepta shopping-ului "inteligent" imi place sa spun eu, bazandu-ma desigur pe  experienta  acumulata pana in prezent  in domeniul vestimentar. Ca urmare, investesc cel mai mult in accesorii, am o mare problema cu incaltamintea, pe care o consider foarte importanta intr-o tinuta. Trebuie sa recunosc ca nu cumpar foarte mult obiecte vestimentare, (pentru ca le fac eu), decat piese basic, pe care le gasesc la magazine ca H&M, Ypekyol, Mango sau Gap si nu cumpar decat cand consider ca merita acel obiect vestimentar.

Arina Varga: Chiar daca am o educatie clara in ceea ce priveste moda, si eu (la fel ca toate femeile) mai "scap" prin magazine fara un scop anume. Oricum, ca defect profesional, daca il pot numi defect, conteaza foarte mult materialul din care este realizat produsul. Asa ca, atentie mare atunci cand trebuie sa cumparati un produs vestimentar la meterial! Chiar daca in magazin arata minunat, sa fiti atente la cum se va comporta acesta dupa spalat, cat de greu este de calcat etc. In plus, chiar ma stradui sa imi achizitionez produse care sa le completeze pe cele deja existente in garderoba mea. Evident, uneori gasesc ceva care nu se potriveste cu nimic, care e ca "nuca-n perete" in garderoba, dar care e "a must"!

La Chatterie: In general piesele vestimentare pe care le caut in magazine sunt alese dupa stilul personal, culorile in care ma simt bine si care ma avantajeaza, anumite tendinte si uneori lucruri pe care sunt nerabdatoare sa le incerc - piese care pana acum nu si-au facut loc in dulapul meu.

Oana Stefan: De obicei la shopping merg cu reguli stricte. Nu imi place sa iau cu asalt toate magazinele, ma duc cu un obiectiv clar. Tin cont in special de marime, de forma piesei, de culoare - ma gandesc daca am minim 5 lucruri cu care as putea asorta piesa, de calitatea materialului, de cat de interesanta este si de cat de moderna este.

In continuare: Unde fac cel mai des shopping designerii

Unde faci shopping cel mai des?

Mihaela Drafta: In strainatate, pentru ca imi e mai la indemana. Acasa nu am foarte mult timp de haladuiala, iar paleta e mult mai saraca. Imi place sa descopar magazinase mici, ciudatenii sau piese artizanale. As da ca exemplu bouticuri din cartierul Marais sau magazinasele din orase italiene.

Claudia Castrase: Cel mai des imi port propriile creatii, facute pe masurile mele in propriul atelier.

Coca Zaboloteanu: Oriunde gasesc ceva care sa-mi placa. Fac multe cumparaturi cand plec din tara dar si la targurile de fashion si mai nou fac si shopping online.

Laura Lazar: Nu am un loc anume unde ma duc mereu, bineinteles in afara de showroom-ul meu. Imi place sa merg la vintage shop-uri si sa caut hainute din diferite perioade trecute. Mi-ar fi placut foarte mult sa traiesc in anii 60-70, tocmai de aceea imi place sa scotocesc si sa gasesc hainute cu poveste. Totodata, imi plac concept-store-urile, artistic-boutique unde poti gasi item-uri care vorbesc in numele artistului.

Cosmina Englizian: Pentru ca si calatoresc foarte mult in cautarea materialelor perfecte pentru colectiile mele, cumparaturile mi le fac... pretutindeni

Carmen Secareanu: Mai degraba fac shopping in afara tarii, la Muji, All Saints, Trippen.

Designerii Smiling Shoes: Pe online

Andra Clitan: Imi place sa fac shopping in afara tarii, cu precadere Londra; este locul in care oferta este foarte variata, si foarte bogata, la preturi decente. Nu imi place sa merg la cumparaturi, iar atunci cand plec din tara incerc sa profit la maxim de oferta pe care o gasesc acolo.

Arina Varga: In ultima vreme prefer sa fac shopping online. Deja stiu cateva site-uri, unde imi stiu exact masurile la haine, pantofi etc. Obsesia mea online ramane United Nude (http://www.unitednude.com/).  In ceea ce priveste magazinele, nu am unul anume. Ma plimb prin mall-uri si incerc sa vad cam tot ce exista pe piata. E chiar pacat sa nu profitam de atatea optiuni! In aceasta idee ajung si prin magazine din zona centrala si tot asa. Chiar imi place sa vad tot ce se poate, sa fac pro-shopping!

La Chatterie: Imi place sa merg in primul rand in magazine care nu sunt incluse in mall-uri, targuri, online si in cele din urma in marile centre comerciale.

Oana Stefan: Nu am un magazin sau un brand anume si nici nu sunt o impatimita a mall-urilor sau a sezonului de reduceri. Unde vad ceva care imi atrage atentia fie ca e magazin mare sau vintage.

In continuare: Ce brand predomina in garderoba lor

Ce brand predomina in garderoba ta, in afara de al tau?

Mihaela Drafta: Nu predomina ceva anume, gasesti tot felul: high si low. Prada, Valentino, CK, Zara, Mango... obiecte care imi spun ceva, imi fac cu ochiul si vor la mine acasa!

Claudia Castrase: Nu exista un brand care predomina in garderoba mea, de-altfel detin si o sumedenie de haine si mai ales accesorii vintage.

Coca Zaboloteanu: Nu exista un brand predominant dar pot spune ca am foarte multe piese semnate de designeri romani.
 
Laura Lazar: In dulapul meu este un mix... asa cum am spus si mai sus, imi plac hainele vintage, insa in acelasi timp exista si semnaturi cunoscute si de asemenea branduri noi sau mass-market. Nu cred ca trebuie sa te focusezi doar pe branduri mari pentru a aveam un dressing impresionant. Cred ca talentul consta in modul in care mixezi piesele.

Cosmina Englizian: Valentino si Armani.

Carmen Secareanu: Cred ca predominant este al meu, am foarte putine piese de la alti designeri.

Designerii Smiling Shoes: Malene Birger, H&M si Manoush.

Andra Clitan: Nu as putea sa spun ca am un alt brand care predomina in garderoba, dar am obiecte vestimentare de la Burberry, Diesel, Ypekyol, DKNY, sau accesorii Hussein Challayan, John Galliano, Furla, CNC, D&G, Kurt Geiger sau Marni.

Arina Varga: Pentru a putea raspunde la aceasta intrebare, a fost nevoie de o mini-analiza. In ceea ce priveste incaltamintea, cei de la United Nude au castigat detasat concursul. Majoritatea accesoriilor le am de la diferiti designeri de bijuterii, iar hainele... este foarte greu sa gasesc un brand predominant. Dar cu siguranta am multe piese OBEY si Vero Moda (stiu ca sunt doua branduri total diferite, dar cred ca asta dovedeste cat de variata e garderoba mea). Insa in mod normal, nu tin cont de brand. Daca imi place ceva (si corespunde in ceea pe priveste raportul calitate-pret), ii voi face loc in garderoba!

La Chatterie: Cred ca am o multitudine de haine de la branduri diferite gen Zara, H&M, Bershka, cele de la New Yorker dar si multe no name care mi-au placut foarte mult.

Oana Stefan: Mango, Zara, Quelle

Tag-uri: , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Moda
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar