Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Crăciun chic în casa ta: Specialiştii te învaţă cum să îţi creezi propria poveste de iarnă

Sărbătorile de iarnă ne introduc în fiecare an într-o atmosferă calmă, caldă, care ne determină să fim mai sensibili, mai îngăduitori, mai buni şi mai fericiţi. 

Casele fiecărora dintre noi trebuie să spună o poveste, iar pentru a reuşi să facă acest lucru, trebuie să luăm în calcul tendinţele în materie de design interior şi exterior, dar şi factorii care ne ajută să împodobim bradul de Crăciun cu cele mai potrivite decoraţiuni.

Anul acesta, Feminis a stat de vorbă cu Marius Serbanescu, director de achiziţii Chic Ville, care ne-a oferit câteva trucuri despre cum putem împodobi bradul de Crăciun sau cum am putea decora masa de Crăciun, dar şi pe cea de Revelion. Mai mult decât atât, am aflat, de asemenea, cum putem să ne îmbrăcăm casele în haine de iarnă şi am primit câteva sugestii de cadouri pe care le-am putea oferi în dar celor dragi de Moş Crăciun.

» Împodobitul bradului de Crăciun - Care sunt tendinţele anul acesta şi ce nu trebuie cititorii noştri să scape din vedere atunci când împodobesc bradul?

Împodobitul bradului este o activitate pentru întreaga familie, care nu ține de cele mai multe ori de tendințe sau trenduri ci de preferințele fiecăruia, de culorile favorite, stilul casei, etc. Dacă trendurile în decorațiuni tind să propună ideea de storytelling, adică de imaginare de povești cât mai complexe pentru decorurile de sărbători, atunci cum este mai potrivit să spunem o poveste decât folosindu-ne de propriul stil și de propria imaginație?

În ceea ce privește schema cromatică a bradului de Crăciun, putem aborda o tematică tradițională, mergând pe linia clasică roșu-verde, cu decorațiuni din lemn, textil sau sticlă.

O variantă elegant-rustică a bradului ar fi cea în care combinăm decorațiuni aurii, delicate, din metal perforat, cu alte elemente din lemn și inserții din pâslă. Putem asorta mini felinare sferice și ghirlande cu sfoară și inimi aurii pentru un aer festiv.

» Cum decorezi masa de Crăciun, respectiv de revelion? Sugestii şi recomandări!

O dată cu primii fulgi de nea, gândul ne zboară la decoruri de vis pentru masa de Crăciun. Acesta e anotimpul în care putem da frâu liber imaginației și le putem oferi amintiri de neuitat celor dragi.

Putem opta pentru textile cu motive de Crăciun, iar în acest caz va trebui sa moderăm cantitatea de decorațiuni tematice astfel ca masa să nu fie prea încărcată. În schimb, dacă dorim să folosim multe coronițe, simboluri de Crăciun sau candele ar trebui să ne orientam către o față de masă simplă, cu servețele pe măsură. Cea mai indicată veselă este una simplă, fără motive de Crăciun, pe care să o poți folosi în orice anotimp. Noi am ales una vișinie, care se potrivește cromatic sezonului, pentru un Crăciun clasic. Iubitorii tonurilor naturale, care vor să pună o masă all-beige, pot alege un set de veselă crem, în linii simple.

Poți crea un centerpiece unic folosindu-te de mici elemente decorative: un brăduț, un îngeraș, o coroniță la care să adaugi conuri și crenguțe adunate de tine din pădure – astfel propria-ți poveste de iarnă se va desfasura ludic sub privirile admirative ale oaspeţilor.

În cazul mesei de Revelion, pentru un efect dramatic, poți alege un runner sau o față de masă care să conțină negru, cu servețele asortate, pe care sa îl combini cu nuanțe metalice de argintiu, auriu sau arămiu. Poți puncta masa cu sfeșnice și candele care să se completeze reciproc și să creeze un joc de lumini inedit. Alege argintiul pentru un efect elegant. Sfeșnicele pot fi dintre cele mai inventive, cum este cel din metal gri care îți permite să-l ornezi cu bobițe și crenguțe de brad sau o coroniță decorativă rustică.

» Îmbracă-ţi casa în haine de iarnă - Care sunt decoraţiunile pentru casă pe care fiecare dintre noi ar trebui să le avem în casă

Dintre obiectele care dau un aer festiv casei, pe primul loc se situează ghirlandele și coronițele decorative. Putem opta pentru unele artificiale care imită foarte bine naturalul și nu lasă mizerie prin casa. 

Cu sfeșnice, candele și felinare putem aduce magia Crăciunului în căminul nostru. Seara, bradul cu ale sale luminite va fi în perfectă armonie cu lumânările din jur. Putem decora felinarele și sfeșnicele cu crenguțe de brad, bobițe, conuri, etc.

Statuetele cu Moș Crăciun, oameni de zăpadă și renii sunt un alt mod de a însufleți casa în acest anotimp. Îi putem asorta printre cărți, în vitrină sau pe masa de Crăciun.

Pernele cu specific de iarnă sunt iarăși o modalitate ingenioasă de a-i da casei tale un look festiv. Optează pentru motive cheie: steluțe, oameni de zăpadă, brăduți, etc.

» Ce culori se poartă anul acesta în materie de decoraţiuni, dar mai ales din ce materiale ar trebui să fie acestea, pentru că tot este vorba despre un anotimp friguros

Se poartă clasicul roșu la alb, crem, auriu, argintiu, griîn funcție de destinația decoratiunii – pentru brad, pentru masa, etc. Materialele diferă de la textil, la ceramică, sticlă, metal și lemn.

» Ce cadouri le sugeraţi cititorilor să ofere în dar anul acesta de sărbătorile de iarnă?

De Crăciun trebuie să ne gândim în primul rând la cei mici, piticii care ne umplu zilele de chicote şi de veselie. Ursuleții care vin de la designeri francezi, atenți la detalii și îmbrăcați de sărbătoare, vor pune un zâmbet larg pe chipul piticului tău. Lângă ursulețul ales, adaugă o pernă pe care stă cuminte un alt ursuleț, desenat visător. Și poate o ghirlandă cu ursuleţi. Cu aceşti prieteni pufoşi nu ai cum să dai greş!

Bunicile se vor bucura de o cutie pentru ceai sau una de bijuterii pentru comorile strânse de-a lungul vieții, iar bunicul de un decantor sirenă pe care îl va etala mândru pe masa de Crăciun. Un set de pahare asortate cu decantorul vor completa tabloul unei cine perfecte.

Ea va fi încantată de un cadou elegant, precum un set de servire a ceaiului din ceramică fină, sau poate o cutie stil carte în care își poate ține corespondenţa. Sau poate un suport de bijuterii ori o oglindă îi vor face acest Craciun de neuitat.

Pentru el, cel însetat de aventură si călătorii, un glob pământesc realizat cu atenție la detalii va arăta superb pe birou. Sau poate un album foto mapamond va fi pe placul lui, astfel îl va putea umple cu suveniruri foto din toate colțurile lumii.  Machetele de mașini și motociclete, precum jucăriile pentru oamenii mari vor fi vedetele colecței pasionatului de automobile. Un ceas va fi şi el binevenit, pentru că timpul zboară atunci când te distrezi cu așa minunății de mașini.

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr