chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Cenusareasa de Sarbatori: ce cred barbatii despre "travaliul" gospodaresc al femeilor

De în Familie 24 dec 2009
O mica Cenusareasa de Sarbatori: ce crede insa barbatul tau? - curatenie, mancare, timp mult petrecut la bucatarie, calcule peste calcule, nervii peste stres si stres peste organism: un cumul ce da iama in personalitatea oricarei femei de sarbatori. Insa ei oare ce cred despre aceste indeletniciri muieresti de pe vremea strabunicii? Gospodina de Craciun: mandrie sau dezamagire pentru barbati?
Testul soacrei de pe vremea bunicii sau chiar a strabunicii de a face placinte pentru a-i putea lua fiul de barbat, placintele trecute prin ochii critici si mai ales prin papilele gustative ale mumei care le dadeau emotiii tinerelor femei, ce incercau pentru prima data emotiile gatitului, s-ar spune ca a cam apus de foarte mult timp. Ei bine, nu! In unele regiuni, inca tinerele domnisoare inca se mai intrec in talente culinare pentru a castiga inima unui barbat! Soacrele considera ca sotia copilului lor trebuie sa fie harnica, sa gateasca, sa faca mancare, curatenie si sa vada numai si numai de casa si de familie! Lucrurile s-au mai emancipat cel putin pe la oras, dar ideea ca mancarea facuta de sotioara este cea mai buna tot a ramas intiparita in mentalitatea poporului.
 
Acum, in prag de 2010, in mileniul al treilea si in secolul 21 sa mai fie oare acesta un "test" de trecut, chiar daca nu in ochii soacrei, cel putin ai barbatului lor. Mai apreciaza ei parul mirosind a sarmale, mana tabacita de spalat vase, praful de pe haine si cum iti sta in "outfit"-ul de lupta: adica de smotruit? M-am gandit sa intreb cativa barbati de diferite varste, pentru a fi cat mai echidistanta si pentru a nu exprima opiniile tinerei generatii: asadar, prin tati, bunici, fini, nasi, prieteni mai mici sau mai mari, toti mi-au impartasit ganduri despre "Cenusareasa anului 2010".
 
Iata o opinie a mai varstnicei generatii:

 
Adrian (43)
: "Evident ca imi place cel mai mult mancarea gatita de sotia mea; poate si pentru ca de atatia ani de casatorie, aproape 20, te cam obisnuiesti cu ce ti se ofera; insa nu mai cred ca urmatoarele generatii de tineri casatoriti vor mai pune atat de mult pret pe gatit, mancare, acum sunt alte tentatii; si mie imi place sa imi vad sotia, aranjata, dichisita, neobosita, nestresata, dar trebuie sa faca cineva si treburile casei, iar ea stie cel mai bine unde este locul fiecarui lucru. o femeie este frumoasa si in bucatarie, si la curatenie si la evenimente importante, numai ca trebuie sa stie cand trebuie facute fiecare; acum vin sarbatorile si presimt ca sotia mea va intra in priza cu pregatirile si isi va face foarte multi nervi, iar eu sunt cel pe care-si varsa naduful. Domne, cand am luat-o eu de sotie, era o fata atat frumoasa, dar si vrednica! Si inca este...pentru mine"
 
Florian (54)
: "Ehehe, au trecut multi ani de cand ne-am luat; si daca tin minte bine cred ca si sotia mea a trecut cateva teste gospodaresti atunci cand ne-am luat. Dar, sincer sa fiu, desi nu mai sunt chiar tinerel, daca ar fi sa fiu iar tanar in 2010, nu as mai pune atat pret pe astfel de lucruri. Femeia este ca un bibelou si trebuie ingrijita si menajata de treburi gospodaresti; mai ales ca in ziua de azi se poate - mancare e din plin si nu mai trebuie sa stai la coada, banii nu sunmt foarte multi, dar nimeni nu a murit de foame pana acum; cred ca frumusetea femeii trebuie pastrata, iar munca aceasta zilnica o imbatraneste inainte de vreme; ma uit si la sotia mea: piele crapata pe maini, tot timpul face mancare, curat, parca ar fi casatorita cu casa, nu cu mine. Dar asta e, noi intelegem , suntem de foarte multi ani impreuna si o iubesc asa cum e, dar vreau sa spun ca vremurile nu mai sunt aceleais is trebuie sa ne adaptam si sa protejam mai mult femeia"

Sorin (40): "Pai daca ele nu gatesc noi ce mancam? Pe jumatate glumesc, pe jumatate nu! Intr-adevar, astazi nus e mai pune atata pret pe "comoara" din casa care are cei mai furmosi cozonaci, cele mai gustoase muraturi, sau cele mai bune sarmale, dar eu imi iubesc si respect consoarta pentru tot ce este ea: gospodina, sotie, mama, femeie, iar mancarea facuta de ea pentru mine este cea mai buna.Daca e sa ma iau si eu dupa vremurile moderne, este adevarat ca mi-ar placea sa nu mai trebuiasca sa faca toate aceste lucruri, sa fie mai protejata de astfel de lucruri necesare, dar istovitoare, dar, noi am trait in alte vremuri, si asa ne-am obisnuit.  Oricum, nu mi-ar placea ca in anul 2010 sa o vad pe fata mea (am o fata de 20 ani) dupa ce se casatoreste o gospodina cu norma intreaga, sa nu mai stie altceva decat curatenie si mancare. Trebuie sa profite mai mult de timp sa fie sotie, mama, femeie si mai putin gospodina. Pentru ca vremurile si mai ales diversitatea, o permit, chiar si cu bani mai putini."Si mai tanara generatie:

Adrian (26)
: "Sunt impreuna cu prietena mea de foarte mult timp si ce-i drept, nu m-as putea decide intrea o Cenusareasa si Ileana Cosanzeana. Adica si Cenusareasa are momentul ei de glorie, chiar daca initial a fost "la smotru", cum se spune pe romaneste. Iar Ileana Cosanzeana este prea eleganta, la un nivel mult prea sus, de speta nobila. Lasand gluma la o parte cred ca femeia trebuie sa fie undeva la mijloc: nici sa nu faca nimic toata ziua, sa se uite la telenovele, dar nici sa exagereze sa fie ca bunica mea,  care toata ziua face treaba, cu sortul de dimineata pana seara, si altceva sa nu mai vada in cale. Femeia trebuie sa stie cand sa fie senzuala, pasionala si cand e nevoie de facut treaba. Plus de asta, eu imi ajut prietena in treburile casei pentru ca imi face placere."

Tudor (28): "Miros de sarmale in fiecare por al pielii si in pletele in vant, maini mirosind a ceapa tocata, eventual miros de fum de la ceva ars, transpiratie de la atata maturat si sters praful, maini crapate si neglijenta, cauzata de ....gospodarire? In niciun caz, atunci nu se mai numeste femeie: se numeste "menajera". Stiu, vor spune toate ca ele ne dau sa mancam si ne tin curatii. Stii ceva, nu mai este chiara asa; barbatii nu mai sunt atat de neputinciosi si nici nu ar muri de foame vreunul, chiar si fara bani: exista sandwich-uri, mancare rece, sau salata ceva, si sincer, cam toti prietenii mei stiu sa-si gateasca macar cat sa supravietuiasca. Masina de spalat si un copil de 2 ani stie sa o programeze, iar curatenia in casa, daca nu esti dezordonat, nu trebuie sa o faci in fiecare zi: eventual vine mama, bunica, menajera...sa ma ajute, nu sa faca numai ele. Adica s-a creat aceasta premisa cum ca vezi Doamne, noi depindem de voi femeile. Treziti-va, locul femeii nu mai e de foarte mult timp la cratita! Bine, nici la numai la spa, coafor si shopping, dar trebuie sa fie femeie: sa aratae in orice clipa bine, sa fie curata, sa miroasa a parfum, sa aiba unghii frumoas si sa fie alaturi de mine."

Alex (25)
: "eu sunt mai precoce, m-am casatorit la 23 de ani, si de atunci pot spune ca intr-adevar, de cand ne-am mutat impreuna ea are grija de mine, insa imi place sa facem lucrurile impreuna, chiar si cele gospodaresti, chiar daca unii barbatii nu recunosc ca fac acest lucru. Oricum, noi nu mancam preparate complicate, de aceea si gatitul este minim la noi in casa. Dar femeia nu trebuie sa fie o Cenusareasa, in niciun caz, trebuie sa fie cea mai frumoasa, sensibila si mai senzuala fiinta de pe pamant. Insa, femeile cu adevarat inteligente stiu sa imparta treburile casnice cu munca, copilul si....sotul. Eu nu o vad pe sotia mea ca pe o gospodina, ci ca pe o sotie, care stie sa faca si mancare, sa tina si casa curata si sa fie si alaturi de mine. asa cum sunt eu de ea."
Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar