Ce trebuie să faci ACUM, dacă vrei o sarcină sănătoasă după 35 de ani

De în Familie 7 mar 2016

La 20 de ani, o sarcină pare un plan pentru viitorul îndepărtat şi probabil îţi petreci mare parte a timpului încercând să diminuezi şansele de a rămâne însărcinată. Ai tendinţa de a pune educaţia şi cariera pe primul plan, însă te-ai gândit vreodată că poţi, în ciuda faptului că nu ai de gând să faci un copil prea curând, să te asiguri încă de pe acum că vei avea parte de sarcina dorită la momentul potrivit, fie el şi după 35 de ani sau chiar 40 de ani?

Doctorul Carolina Anania, expert în fertilitate, sugerează că măsurile pe care le poţi lua din timp pentru a spori şansele de a fi fertilă după 35 de ani sunt evidente. Renunţă la fumat, menţine constant nivelul greutăţii corporale, mănâncă sănătos şi limitează consumul de alcool, întrucât aceşti factori pot accelera procesul de îmbătrânire a sistemului reproducător.

Cu alte cuvinte, dacă petreci primii 30 de ani din viaţă mâncând sănătos, făcând mişcare şi evitând consumul de tutun şi alcool, ai şanse mai mari să rămâi însărcinată mai târziu, când te simţi pregătită pentru acest pas.

Factori ceva mai subtili, însă, îţi pot scădea şansele de a rămâne însărcinată. Pe lângă recomandările iniţiale, medicul sugerează că trebuie să eviţi dulciurile şi sucurile care conţin arome artificiale, tigăile din Teflon, dar şi fructele şi legumele tratate cu pesticide.

Doctorul Martin Bastuba, fondatorul unei clinici de fertilitate din San Diego subliniază că femeile ar trebui să stea departe şi de cafea, pe cât posibil.

Există, însă, şi factori genetici care intră în ecuaţie. Astfel, data viitoare când faci o vizită ginecologului, pune problema istoricului medical al familiei şi cere o serie de teste care să evalueze cum stai la capitolul fertilitate în diverse etape ale vieţii.

Este important să ştii la ce vârstă au ajuns la menopauză femeile din familia ta, în mod special mama, pentru a avea un prag orientativ în funcţie de care să îţi stabileşti priorităţile.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 noi