dieta indiana

Cum să combați stresul și insomniile. Dieta recomandată...

Citeste mai mult»
horoscop 5 martie 2021

Horoscop 10 aprilie 2021: Berbecii își găsesc liniștea...

Citeste mai mult»
Laurentiu Duta

Laurențiu Duță de la 3 Sud Est, infectat cu COVID-19! Cum...

Citeste mai mult»
Meghan Markle și Prințul Harry

Motivul pentru care Poliția a fost chemată de nouă ori la...

Citeste mai mult»
coronavirus

Reinfectarea poate avea simptome mai puternice decât...

Citeste mai mult»
femeia cu cele mai lungi unghii

Femeia cu cele mai lungi unghii din lume şi le-a tăiat...

Citeste mai mult»
Mihaela Bilic

Ce să mănânci ca să slăbești. Alimentul recomandat de dr....

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 9 aprilie 2021: Racii ar putea progresa în plan...

Citeste mai mult»
Gina Pistol

Dieta Ginei Pistol. Ce mănâncă prezentatoarea TV ca să se...

Citeste mai mult»
Radu Vilcan

Cum a început relația dintre Adela Popescu și Radu...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 8 aprilie 2021: Berbecii ar trebui să evite...

Citeste mai mult»
Radu

Radu Sîrbu de la O-Zone și soția lui, mărturisiri după 20...

Citeste mai mult»
Lena Dunham

Lena Dunham, succes total. Actrița va lansa o gamă...

Citeste mai mult»
Gal Gadot

Gal Gadot, amenințată de regizorul Joss Whedon. De la ce...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 7 aprilie 2021: Taurii își rezvolvă problemele...

Citeste mai mult»
Kristen

Actorii Kirsten Dunst şi Jesse Plemons aşteaptă al doilea...

Citeste mai mult»
concurs

Câştigătoarea "Mrs Sri Lanka", rănită pe scenă de o fostă...

Citeste mai mult»
Meghan Markle și Prințul Harry

Meghan Markle și prințul Harry, succes total după...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 6 aprilie 2021: Berbecii sunt copleșiți de lene,...

Citeste mai mult»
rugaciune

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești în postul...

Citeste mai mult»
coronavirus

Răspunsul imun al celulelor T la COVID-19 oferă protecţie...

Citeste mai mult»
Elina

Elina Svitolina a fost cerută în căsătorie de Gael...

Citeste mai mult»
Murray Richman

Rapperul DMX, în spital, în stare gravă, după un atac de...

Citeste mai mult»
Rege Jean Page

Personajul lui Regé-Jean Page din "Bridgerton" nu va mai...

Citeste mai mult»
pizza

Cum faci cea mai bună pizza de post

Citeste mai mult»
Andreea Balan

Andreea Bălan, mărturisiri sfâșietoare din copilărie:...

Citeste mai mult»
vaccin

Riscul formării de cheaguri de sânge în urma vaccinării...

Citeste mai mult»
negresa

Negresă de post, cel mai bun desert pe care trebuie să-l...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 2 aprilie 2021: Berbecii ar trebui să evite...

Citeste mai mult»
Mihaela Bilic

Mihaela Bilic: "Nu poţi scăpa de cancer devenind...

Citeste mai mult»
Catinca Oana Roman

Marius Elisei, îndrăgostit la trei luni după divorț. Ce...

Citeste mai mult»
dieta indiana

Dieta indiană, secretul unei siluete perfecte. Ce trebuie...

Citeste mai mult»
Sharon Stone

Sharon Stone, operată fără acordul ei. Celebrei actrițe...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 1 aprilie 2021: Fecioarele au noroc, Scorpionii...

Citeste mai mult»
leustean

Ce beneficii are leșteanul pentru organismul tău

Citeste mai mult»

Vaccinurile anti-COVID-19 reduc riscul de infectare, dar...

Citeste mai mult»
Meghan Markle și Prințul Harry

Meghan Markle și prințul Harry continuă să stârnească...

Citeste mai mult»
Britney

Britney Spears, noi mărturisiri privind documentarul...

Citeste mai mult»
creveti cu legume

Cum pregătești creveți la tigaie cu legume

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 31 martie 2021: Taurii au succes în plan...

Citeste mai mult»

Ce să mănânci ca să slăbești. Alimentul recomandat de dr. Mihaela Bilic: ”Absoarbe grăsimea ca un burete!”

În Monden 8 apr 2021

Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă un aliment banal, care conține vitamine și minerale și care te poate ajuta la slăbit rapid.

Mihaela Bilic

Potrivit nutriționistului Mihaela Bilic, vinetele pot fi gătite sub diferite forme și sunt recunoscute pentru numeroase calități nutritive. Mai exact, ele conțin apă, fibre, minerale, vitamine de tip B, motiv pentru care absoarb grăsimea ca un burete.

"Cum să nu transformi salata de vinete într-o maioneză

Din iunie pana in octombrie vinetele nu lipsesc de pe masa românilor, și pentru ca sunt legume de sezon și pentru ca avem o slabiciune pentru ele. Impreuna cu Italia si Spania împartim podiumul cand vine vorba de consum de vinete europeean - macar ca suntem si noi premianți la ceva.

Dincolo de calitatile ei nutritive (apa, fibre, minerale si vitamine din grupul B ), vânăta are o proprietate aparte: absoarbe grăsimea ca un burete.

Si mai e un amănunt de care trebuie ținut cont: vinetele nu pot fi consumate crude! Tratamentul termic are rolul nu numai de a le schimba consistența, dar neutralizează si solanina, o substanță toxică ce poate da indigestie.

Prin urmare, vinetele se gătesc - fie coapte direct in flacără sau pe plită/grătar, fie băgate la cuptor, fie ca ingredient in nenumărate preparate culinare: tocăniță, zacuscă, ghiveci, lasagnia, musaca, sau umplute cu orez, ciuperci, carne etc.

Un lucru trebuie subliniat: 100 g vinete au sub 30 cal, iar o lingură de ulei 100 cal (indiferent de ulei).

Deci cum facem să nu transformăm o banală salată de vinete într-o maioneză? Pentru ca asta devine atunci cand încorporăm în ea jumatate de sticlă de ulei!

Iată câteva idei practice si dietetice:

- în loc de ulei, frecați vinetele coapte cu 2 lingurițe de pastă de susan (tahina)- au mai puține calorii decât 2 linguri de ulei si avantajul ca albesc vinetele, le elimină iuțeala, le leagă și le sporesc
- in cazul vinetelor gătite, opărițile în prealabil 2 min in apa cu sare si apoi puneți-le la scurs pe un șervețel - nu vor mai absorbi ulei; același efect poate fi obținut si punând sare pe feliile de vânătă, asteptati 15-20 min si ulterior le puteți găti
- folosiți un spray pentru ulei cu care sa pulverizați doar un strop de grasime; preferați gatitul la cuptor, in felul asta nu riscați ca preparatul sa se ardă
- puneți sos de rosii sau bulion in orice mâncare, e mai gustos si mai dietetic decât uleiul
- sterilizați borcanele de zacuscă prin fierbere la abur sau in cuptorul fierbinte, in felul asta se pot păstra in siguranță chiar daca ati redus cantitatea de ulei din rețetă la jumătate plus ca va fi mai ușor de digerat fară atâta prăjeală.

Nu in ultimul rând, un sfat pentru vegetarieni: daca vreți vinete albe la culoare și dulci la gust, se poate si fară gălbenuș de ou puneți in salata de vinete jumătate de dovlecel fiert- are avantajul de a lega compoziția fără să mai fie nevoie nici de mult ulei, nici de amestecat timp îndelungat", a scris medicul nutriţionist Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook.

 

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
12 apr