Ce înseamnă să fii „a doua nevastă”

De în Dragoste & Sex 17 oct 2019

Când ești a doua femeie din viața unui bărbat te pui întotdeauna pe ultimul loc și accepți acest lucru din momentul în care te căsătorești, dar nu ți-e ușor niciodată să trăiești cu această idee, însă o faci, pentru că-l iubești.

Este cu atât mai greu cu cât tu ești la prima căsnicie și primul copil, iar el e deja la a doua căsnicie și al nu știu câtelea copil, pentru că nu mai trăiți împreună anumite premiere ci ești un pic pe cont propriu. Oricât de mult ar încerca el să-ți fie alături, aveți perspective diferite. Când ești cea de-a doua soție și el mai are copii din relațiile anterioare, trebuie să accepți că pentru el nu ești niciodată cu adevărat o prioritate, pentru că un copil vine întotdeauna înaintea ta. În plus, soțul tău va avea tot timpul în minte că nu petrece suficient timp cu copiii lui, dar ție îți acordă atenție în detrimentul lor.

A doua soție simte uneori că este acolo doar pentru a culege firimiturile rămase de pe urma divorțului sau a decesului primei soții. Ea devine adesea și mamă vitregă, deci trebuie să aibă o parte din fosta soție în viața ei și oricât de normal este acest lucru, e resimțit ca pe o povară, dar n-ai ce-i face, deoarece măcar de dragul copilului, părinții trebuie să mențină cel puțin o relație de politețe. Astfel, dacă te afli în această situație, trebuie nu numai să ai grijă de un copil care nu e de fapt al tău ci și să te porți frumos cu ambii lui părinți, chiar dacă adesea aveți păreri diferite. Acest lucru adaugă actualei căsnicii o presiune suplimentară, care nu era resimțită în prima. De asemenea, să fii mamă vitregă vine cu un set de responsabilități inexistente sau de neglijat în prima relație. Ești permanent conștientă că nu ești mama biologică a copilului și nici cea mai bună prietenă, dar cu puțin noroc ajungeți să vă înțelegeți bine și chiar să ții la el, așa că vrei să faci parte din viața lui cel puțin pe cât de mult face el din a ta și ajungi astfel să dezvolți instincte materne de care nu te credeai capabilă.

O a doua soție trebuie să ofere mai mult decât prima și întotdeauna să se autodepășească și există momente în care simte că oferă atât de multe lucruri atâtor oameni încât se neglijează pe ea însăși. Ea trebuie să realizeze că nu poate fi mediator în toate certurile și poate doar să-și întrețină propriile relații, deoarece ține de soț și de fosta să aibă o relație cordială și ține doar de el să aibă o relație bună cu eventualii lui copii. O femeie nu poate salva pe toată lumea, chiar dacă trebuie să facă multe sacrificii.

Una dintre cele mai triste statistici este că aproape două treimi dintre „căsniciile second-hand” eșuează, indiferent de eforturile depuse de părți. Să fii a doua soție poate să nu fie pentru tine, așa că ia-ți tot timpul din lume înainte să accepți să faci pasul cel mare.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 noi