Când să naști ca să ai un copil deștept

De în Familie 8 noi 2019

Un studiu publicat în anul 2017, cu titlul „School Starting Age and Cognitive Development”, în revista „National Bureau of Economic Research” a scos la iveală faptul că cei care se nasc în luna septembrie au, de obicei, un IQ mai mare.

Unul dintre motivele din spatele rezultatelor acestui studiu este că cei născuți în septembrie se numără printre cei mai mari ca vârstă atunci când încep școala și înainte de acest eveniment ei au posibilități mai multe de a descoperi lumea. Studiul s-a concentrat pe a determina cum și de ce, cei care sunt un pic mai în vârstă au rezultate mai bune la învățătură.

La acest studiu au participat 1.2 milioane de elevi din Florida, cu vârste cuprinse între 6-15 ani, iar cei născuți în septembrie au avut în fiecare an rezultate mai bune la testele de verificare a cunoștințelor. De aici s-a putut trage concluzia că timpul suplimentar pe care l-au avut la dispoziție, de 12 luni în cazul unora, i-a ajutat să se dezvolte. În plus, în mare parte, cei născuți în septembrie s-au dovedit a fi mai maturi decât colegii lor de clasă și au dat dovadă de mai multă independență, atașamentul de părinți fiind mai mic și dorința de a merge la școală mai mare.

Conform cercetărilor, cei născuți în septembrie prezintă înclinații mai mici către activitățile infracționale și se descurcă mai bine la facultate și pentru că se simt ușor superiori celorlalți. Alți factori ce contribuie la succesul acestor copii sunt influența părinților, statutul socio-economic și vârsta biologică. În acest sens, studiile arată că cei născuți în familii înstărite se află inițial în urmă cu rezultatele academice, deoarece se bazează mai mult pe bani, însă situația în care se află le-a permis să se dezvolte mai mult pe partea emoțională, mentală și socială. În America, între 4-5.5% din copii sunt înregistrați mai târziu la școală de către părinți, tocmai pentru a le da acestora un avantaj în fața celorlalți. În plus, mulți copii cu posibilități reduse nu merg la școală sau sunt retrași din sistemul de învățământ dacă oricum au note sub așteptări.

Conform studiului menționat la începutul acestui articol, copiii născuți în luna septembrie au note mai bune la școală, intră la licee mai bine cotate și prezintă șanse mai mari de a urma o facultate. Chiar dacă acest studiu a beneficiat un eșantion mare de persoane, cercetătorii nu vor să generalizeze situația și sunt conștienți că vor exista întotdeauna excepții.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
15 noi