Când crezi că le ştii pe toate, aceste curiozităţi îţi dovedesc contrariul

De în Lifestyle 26 iun 2018

Lumea este un loc minunat: fix când crezi că ai descoperit totul, te surprinde cu ceva nou. Chiar și cele mai comune lucruri se dovedesc a fi, uneori, altceva.

Ai în continuare o colecție de fapte incredibile, care te vor face să vrei să vorbești multă vreme despre ele.

 • Steven Spielberg a vrut să regizeze un film James Bond, dar a fost refuzat, apoi și-a împărtășit problema cu prietenul său Geroge Lucas și așa a fost creat Indiana Jones.
 • Puii de elefanți își sug trompa așa cum fac bebelușii cu degetul.
 • 1/10 din rezerva mondială de aur a lumii, adică mai mult decât SUA, Elveția și Germania la un loc, este deținută de femeile din India.
 • În 1982, un bărbat a reușit să se strecoare timp de 30 minute în Palatul Buckingham, unde a mâncat cheddar și s-a plimbat liniștit, apoi a mers la toaletă, a băut vin și a plecat.
 • În timpul prohibiției din America, deținătorii de vii au realizat suc concentrat de struguri și dacă voiau să nu se ducă la închisoare, trebuia să se asigure că strugurii lor nu erau folosiți pentru obținerea de vin, motiv pentru care lăzile erau vândute cu inscripția „după ce se dizolvă în apă, soluția nu trebuie ținută la rece timp de 21 de zile”.
 • Locuitorii din Kalachi, Kazakhstan suferă de o boală rară și ciudată. Ei se simt obosiți și adorm pentru o săptămână întreagă. Deși mulți oameni de știință au efectuat studii acolo, nimeni nu a reușit să explice exact acest fenomen.
 • Merele cumpărate din magazin au fost culese cu 6-12 luni în urmă și ținute în frigidere speciale, cu foarte puțin oxigen, ca să nu-și modifice aspectul.
 • Există un episod din emisiunea „Mythbusters” pe care nu-l va vedea nimeni, în care creatorii au făcut un explozibil foarte puternic din reziduuri și când au realizat ce consecințe poate avea au șters episodul și au alertat poliția cu privire la faptul că teroriștii ar putea folosi această metodă.
 • Atomii sunt 99.9999999% spațiu gol și dacă i-ai aduna pe toți la un loc și ai goli spațiul dintre ei, umanitatea ar fi de dimensiunea unei portocale.
 • Marina americană a înlocuit vechiul sistem de control din submarine cu console Xbox360 și noii soldați au învățat mult mai repede să controleze navele.
 • Forma sticlei de Coca-Cola s-a schimbat în timp, iar prima sticlă a ieșit pe piață în anul 1899, al doilea model în 1900, apoi un altul în 1915, al patrulea în 1916, pe urmă în 1957, iar cel mai recent datează din 1986.
 • Înainte de secolul XX speranța de viață era în jurul vârstei de 33-39 ani, dar acum oamenii trăiesc dublu și mai mult, datorită dezvoltării medicamentelor.
 • Deși este amuzat, pe buric se găsesc mult mai multe bacterii decât în baie. Cercetătorii au comparat 10 buricuri ale voluntarilor umani cu microbii găsiți în baie și peste 1500 dintre aceștia erau necunoscuți până în momentul respectiv.
 • La sfârșitul Războiului din Vietnam, un vas american a trebuit să arunce părți de elicoptere în valoare de 10 milioane de dolari, pentru ca un pilot împreună cu familia lui să poată ateriza.
 • Foarte puțini oameni știau că de fapt Elvis Presley era blond, dar când era tânăr a început să se vopsească pentru ca oamenii să-și aducă aminte de el ca fiind foarte viril.
 • Un șofer de tir din Australia a avut un atac de cord și a trecut prin moarte clinică. El a stat 12 zile în comă și s-a trezit chiar când medicii au decis să-l deconecteze de la aparate. După aceea, el a câștigat la loto o mașină în valoare de 17000 de dolari. O companie TV locală a fost atât de impresionată de norocul său și a decis să facă un film de pe urma lui și l-a pus să răzuiască un loz în fața camerei, iar acel loz avea un câștig real de 170000 de dolari.
 • La începutul secolului al XIX-lea, ketchup-ul era folosit pe post de medicament pentru diaree, dar apoi, ideea s-a dovedit a fi greșită și s-au izolat doar anumite componente din roșii, iar ketchup-ul a fost vândut în continuare doar pe post de sos.
 • Unii oameni cred că este posibil să determini sexul viitorului copil după forma burții femeii. Ideea este că cu cât e mai ascuțită burta cu atât șansele să fie băiat sunt mai mari și cu cât se umflă în toate părțile probabilitățile sunt mai mari să fie fată. Deși aceasta este o idee larg răspândită, ea nu are fundamente științifice.
Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
06 dec