smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»

Bijuterii de la El

De în Tu si El. 23 feb 2011

Tie iti plac bijuteriile si, mai ales, sa le primesti cadou. Iar el a stiut asta si ti-a facut cadou cate ceva cu fiecare ocazie de-a voastra. La aniversarea primei luni impreuna ti-a daruit o bratara de argint. Ce te-ai mai bucurat atunci! Desi tie iti place mai mult aurul. Oricum, ti-ai dat seama ca e mult prea devreme pentru cadouri asa scumpe si ca bratara e un simbol pentru inceputul relatiei voastre.

De ziua ta, care a venit imediat la cateva luni dupa, a fost ceva mai indraznet. Ti-a daruit un lantisor cu o inimioara. De data asta, din aur. Hmmm! Atunci a fost ceva mai direct cu sentimentele lui pentru tine. Te-ai simtit mai mult decat flatata. De fapt, ai fost impresionata atat de gest, cat si de cadoul ceva mai pretios.

Pe urma au fost asa: 14 ferbruarie, 24 februarie (stia ca tu tii la traditii), 1 martie, 8 martie, Sfanta Maria, Craciunul si Anul Nou. Si, pentru fiecare dintre ocaziile astea ai primit cadou de la el cate o noua bijuterie. Si din aur, si din argint. Ba au fost chiar si numai din pietre semipretioase. Deja ti-ai luat o caseta speciala, in care iti tii toate bijuteriile primite de la el. Pentru ca oricum ai face, nu le poti purta pe toate in acelasi timp.

Sunt deja mai bine de sase ani de cand sunteti casatoriti. Nu mai tine acelasi ritm ca in primii ani, insa de ziua ta si cand e aniversarea casatoriei voastre primesti cate o bijuterie de aur. De fiecare data altceva: un inel, un lantisor, o brosa, o bratara etc. Iti plac in continuare bijuteriile si pe cele primite de la el le porti cu o deosebita placere. Cand esti la birou, ti se mai intampla sa te joci cu pandantivul de la lantisor in timp ce te gandesti. Il mangai intre degete, te uiti la el si…zambesti. Stii ca acolo, in acel obiect micut si stralucitor e incapsulata putin din dragostea lui pentru tine.

Nu te-ai gandit niciodata cat aur fac impreuna toata bijuteriile tale. Dar suficient. Asa, luate unul cate unul in parte, sunt doar simboluri ale iubirii lui si chiar daca le-ai “cantari”, tot n-ar face cat adevarata lui dragoste pentru tine.

Este primul an in care intr-una din zilele voastre speciale iti aduce doar flori si un alt fel de cadou. Incerci sa nu te arati mahnita, sa iti spui ca astea sunt lucruri scumpe si banii nu mai sunt ca inainte, ca ai destule si ca nu mai e nevoie de altele. Dar el nu ti-a facut niciodata cadou o bijuterie de…nevoie. O mica parte din sufletul tau se simte mahnita si chiar ingrijorata. Oare nu te mai iubeste la fel?

Urmeaza o alta aniversare si respiri usurata. De data asta e tot o bijuterie. Destul de comuna si nu scumpa. Iti zici ca e ok, ca nu pretul indica dragostea, ci gestul. Te simti mai putin iubita?

Urmeaza primul Craciun in care o sa fie casa plina si multe cadouri. Nu te mai gandesti neaparat la o noua bijuterie. Stii ca vei primi un cadou de la el si “orice” te-ar face fericita. Sau asa incerci sa te amagesti. Tu oricum nu i-ai cerut niciodata si nici nu i-ai dat de inteles ca bijuteriile sunt singurele cadouri care te bucura sau te fac fericita.

Lume multa, agitatie, pregatiri. Nu stii de ce, dar esti mai bucuroasa ca niciodata pentru Craciunul asta. Abia astepti sa va asezati cu totii in fata bradului si sa desfaceti cadourile. De acum, bucuria ta cea mai mare e cand iti vezi mogaldetele ca desfac cu nerabdare cutiile mari, cu funda, in care sunt jucariile mult asteptate.

Te roaga sa ii aduci din sertarul biroului agenda de lucru. Langa agenda dai peste o cutiuta mica si patratoasa. Inima ta incepe sa zvacneasca si sa faca nebunii in pieptul tau. Iti zici: “Uite ca anul asta o sa fie special!”. Ce sa faci, esti femeie si nu te poti abtine; deschizi cutia si vezi o bratara de aur deosebit lucrata. Esti nespus de fericita.

Vine si momentul mult asteptat si tu nu te gandesti la altceva decat cum sa nu te dai de gol ca ai vazut deja cadoul pentru tine. Acum deschizi pachetelul pe care e notat numele tau. Primul e de la copii, o esarfa asa cum au vazut ei ca iti place tie. Dar ce-i asta? Cadoul de la el are cu totul alta forma si marime decat ce ai vazut tu in buzunarul hainei lui! Ei bine, anul asta ai primit un…parfum. Privirea ti se incetoseaza, ramai fara glas si fara aer. Nu intelegi nimic. Ba da, intelegi dar nu poti accepta. Astepti pana cand ramaneti singuri, in speranta ca vei primi totusi acea bratara. E deja a doua zi dimineata si nimic. Te lupti cu tine, sa ramai in picioare, sa nu te dai de gol, de parca ai vrea sa ascunzi un furt, nu ca ai fost furata. Ca inima ta a fost furata si…ratacita pe undeva, nu se stie unde. Oare o sa o mai gasesti vreodata?

Te uiti la caseta cu bijuterii. Esti trista si tacuta. Sa renunti la toate? Sa le faci cadou? Sa le vinzi pur si simplu? Mai poti pastra ceva de la el, ca amintire, acum cand inima ta, nu cea din aur, ci cea adevarata, cea din piept, ti-a fost facuta farame?

Tag-uri: , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 7

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cristina Marioglou (26.02.2011, 13:19)
Multumesc, Lucia. Eu nu sunt de parere ca avem voie sa ne invadam unul altuia intimitatile sau sertarele. Dar consider ca respectul e esential intr-o relatie. Iar daca il respecti pe cel iubit nu ii faci asa ceva.

Oana, nu mie mi s-a intamplat. Eu de fapt nici nu port bijuterii. Din pacate, stiu ca nu i s-a intamplat doar unei femei asta si precum spui si tu, e trist. Foarte trist. Dar poate si edificator.
Răspunde-i
oana-camelia paun (26.02.2011, 07:39)
sI EU VREAU SA CRED CA NU TI S-A INTAMPLAT ASA CEVA!!! TRIST!!!!MULTUMESC LUI DZEU CA NU MI S-A INTAMPLAT CHESTII DE GENUL ASTA CA NU STIU CUM AS REACTIONA.AM AVUT UNELE DISCUTII CU PRIETENUL MEU ACUM 3 ZILE ,ASEARA M-AM TREZIT CA IMI SPUEN MAINE DIMINEATA PLECAM LA BRASOV STAM 2 ZILE .
M-AM BUCURAT FOARET TARE PENTRU CA EL STIE CA IMI PLACE SA MERG LA MUNET SA MA DAU CU PLACA ETC ETC IAR EL MI-A FACUT O SURPRIZA STIIND CA SUNT SUPARATA PE EL . ACUM SUNTEM PE DRUM SPRE BRASOV ,ABIA ASTEPT SA AJUNG :p .SUNTEM DE 3 ANI IMPREUNA APROAPE 4 DAR NU AM AVUT PARET DE ASA CEVA CE AI SCRIS IN ARTICOL SI NICI NU MI-AS DORI .EL ESTE UN BARBAT FOARET ATENT SI NU AS VREA SA STIU CA MAI ESTE SI CU ALTA TOT AL FEL DE ATENT :))))) ORICUM BAFTA SI IMI PARE SINCER RAU CAND CITESC ARTICOLE DE GENUL ASTA .NICI NU POT SA IMI IMAGINEZ CUM AI PUTUT SA TE SIMTI
Răspunde-i
Lucia Petrescu (25.02.2011, 21:06)
Frumos scris ca de obicei. Cristina, stilul tau ma captiveaza mereu si te citesc cu "lacomie". Daca bratara ii era destinata alteia, atunci rusine sa-i fie! Eu i-as fi aratat obiectu incriminator, cu riscul de a fi certata pe motiv de scotocire in sertar. Pai ce, nu eu sterg praful peste tot?
Răspunde-i
Adelaida Zamfira (23.02.2011, 22:30)
tocmai vroiam sa scriu ca e o poveste reala, ca eu chiar cunosc o persoana careia i s-a intamplat, cand am vazut comentariul tau.m-am blocat. e mult prea trist.
Răspunde-i
Cristina Marioglou (23.02.2011, 15:01)
Ce dragut, Bianca. Cred ca esti o fericita.

Florentina, nu mi s-a intamplat mie. Din pacate, s-a intamplat unei alte femei. Cat de brusc te maturizeaza astfel de evenimente! Dar poate avem nevoie de ele, altfel n-am evolua. Cine stie?!?
Răspunde-i
Florentina Corpaciu (23.02.2011, 13:37)
E un articol incredibil de frumos si emotionant... si trist. Vreau sa cred ca nu ti s-a intamplat asa ceva, si e doar o fictiune reusita. Cat de fragil poate fi un suflet de femeie...
Răspunde-i
bianca curalea (23.02.2011, 12:21)
eram de cva vreme impreuna, stateam impreuna, cand sora lui imi spune intr-o zi ca el mi-a cumparat ceva. evident am vrut sa aflu ce.am cautat in toata casa, nimic. pana la urma l-am intrebat. niciun raspuns. la putin timp imi spune ca are treaba si trebuie sa plece in oras. singur. ce ocazie pt mine.... puteam sa mai caut o data in toata casa.....exact asta am facut, dar nimic. seara in pat imi zice sa inchid ochii si sa intind mana. am simtit in palma un inel. am deschis ochii si am vazut un inel dragut de argint. niciun cuvant de la el, doar un multumesc firav din partea mea. am adormit gandindu-ma ce insemna gestul lui. pe la 4 noaptea ma trezeste in cel mai dulce mod, asa cum doar el stie. deschid ochii si vad camera plina de lumanarele , o sticla de sampanie si o cutie micuta pe noptiera. a urmat o cerere in casatorie si mi-a daruit inelul pe care eu mi-l dorisem. a urmat o noapte de neuitat. a doua zi imi spune dulce: " sa nu mai cauti niciodata si sa ai incredere ca-ti vo darui ce este mai bun si mai frumos". de atunci mi-a trecut curiozitatea. si anul asta de ziua mea s-a intors de la serviciu cu alta masina. era masina pe care mi-o promisese. de data asta n-am banuit nimic
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Tu si El.
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr