Bei cafea zilnic? 4 riscuri la care te expui!

De în Sanatate 29 aug 2013
Pentru multe dintre noi, cafeaua de dimineata reprezinta un adevarat drog. Inca de la primele ore ale diminetii, cafeaua ne pune pe picioare, ne ajuta sa ne concentram si sa facem fata unei zile pline de activitati, rapoarte si deadline-uri.

Insa exista si un revers la medaliei, de care putine dintre noi tin cont: exista anumite riscuri la care ne expunem zi de zi. Iata ce implica un consum zilnic de cafea:

1. Creste riscul de deces prematur

Un studiu dat publicitatii la jumatatea lunii august in "Mayo Clinic Proceeding" a aratat ca un consum ridicat de cafea (mai mult de patru cesti pe zi) creste riscul de deces prematur cu 56%. Persoanele care beau cel putin 28 de cesti de cafea intr-o saptamana prezinta un risc de deces prematur mai mare cu 56%, insa aceasta corelatie este valabila doar pentru persoanele sub varsta de 55 de ani. Studiul a fost realizat in Statele Unite pe un esantion de 43.727 de persoane, cu varste cuprinse intre 20 si 87 de ani.

2. Poate provoca probleme gastrointestinale 

Potrivit informatiilor prezentate pe site-ul Universitatii de Medicina si Farmacie Craiova, cafeaua poate deteriora mucoasa organelor gastrointestinale, cauzand gastrita si ulcer. Consumul de cafea nu este recomandat persoanelor cu gastrita, colita si ulcere.

Cofeina mai este "vinovata" de stimularea producerii de acid gastric, dupa o ora de la consum, ceea ce poate duce in unele cazuri la aparitia ulcerului gastric; tot ea stimuleaza intestinul gros, si din aceasta cauza poate determina diaree.

3. Nervozitate si stari de agitatie

Cafeina, care se gaseste din belsug in cafea, poate provoca palpitatii, transpiratii, dureri de cap, stari de agitatie si nervozitate, ameteli, insomnii, stare de oboseala, stare de agitatie,  tensiune arteriala mare, depresie si anxietate la persoanele care zilnic abuzeaza de cafea. In plus,daca mai consumi peste zi si bauturi energizante sau ceai verde, atunci cu siguranta vei simti pe pielea ta toate aceste efecte neplacute.

4. Substantele cancerigene

O clasica ceasca de cafea contine aproximativ 10 miligrame de substante cunoscute ca fiind carcinogene (n.r. cancerigene), cum ar fi benzenul sau formaldehida, cantitate despre care unii experti sustin insa ca este prea mica pentru a prezenta un factor de risc in ce priveste cancerul. Potrivit informatiilor prezentate pe site-ul Universitatii de Medicina si Farmacie Craiova, s-a raportat prezenta a peste 1000 de substante chimice in cafeaua prajita, dintre care 19 sunt cunoscute ca agenti cancerigeni.

Citeste si: Ai migrene? Uite cum te scapa de ele cafeaua! 

Exfoliant pentru corp din 3 ingrediente - Iata cat de simplu este 

Transforma ritualul cafelei intr-o oaza de sanatate! 

Laura Cosoi isi bea cafeaua dupa un ritual: "Ma ajuta sa..." 

Exfoliere si hidratare dintr-o singura miscare - Rasfata-ti tenul astfel! 

O cunoscuta cantareata de la noi iti dezvaluie trucul ei impotriva celulitei 

Exfoliere si hidratare dintr-o singura miscare - Rasfata-ti tenul astfel!

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 sep