Bebeluşii care plâng DES sunt predispuşi la OBEZITATE - Iată de ce

De în Familie 24 aug 2016

Potrivit noilor cercetări, bebeluşii liniştiţi sunt cei care la maturitate nu vor avea probleme legate de greutate şi kilograme în plus.

În schimb, bebeluşii care plâng constant sunt mai predispuşi la a găsi mâncarea ca fiind o sursă de satisfacţie majoră, expunându-se astfel unui risc sporit de apariţie a obezităţii.

În cadrul studiului publicat în Childhood Obesity, 105 bebeluşi au fost învăţaţi să apese pe un buton pentru a primi o recompensă. Dacă executau mişcarea de două ori, primeau fie o porţie din mâncarea preferată, fie zece secunde de activităţi plăcute, cum ar fi baloanele de săpun, muzica sau desenele animate.

Pediatrul Kai Liang Kong, de la University of Buffalo, a arătat că bebeluşii care apreciază mai mult să fie ţinuţi în braţe şi sunt mai liniştiţi apreciază mai puţin mâncarea. Astfel, un bebeluş căruia îi place să fie ţinut aproape de părinte este mai puţin motivat să muncească pentru mâncare.

"Munca" depusă a fost calculată prin numărarea apăsărilor de buton pe care bebeluşii le efectuau pentru a primi recompensa.

De asemenea, studiul a arătat că bebeluşii care se opresc repede în cazul episoadelor de plâns sunt mai puţin tentaţi să "alerge" după mâncare.

În schimb, bebeluşii care continuă să plângă şi îşi revin greu din starea de agitaţie, tind să aleagă mai degrabă recompense alimentare.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 6

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...mai lungă de timp și rămân agitați minute în șir au tendința se a se calma după ce primesc recompense alimentare, conform feminis.ro.  ...
Adpres Media - Adpres.net (26.08.2016, 18:01)
...mai lungă de timp și rămân agitați minute în șir au tendința se a se calma după ce primesc recompense alimentare, conform feminis.ro.   ...
...mai lungă de timp și rămân agitați minute în șir au tendința se a se calma după ce primesc recompense alimentare, conform feminis.ro.    

...
...mai lungă de timp și rămân agitați minute în șir au tendința se a se calma după ce primesc recompense alimentare, conform feminis.ro.   ...
...mai lungă de timp și rămân agitați minute în șir au tendința se a se calma după ce primesc recompense alimentare, conform feminis.ro.     ...
...bebeluşii liniştiţi sunt cei care la maturitate nu vor avea probleme legate de greutate şi kilograme în plus. Citește mai departe… Sursa: feminis.ro ...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 oct