chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Barbatul de langa tine

De în Tu si El. 11 ian 2010
Intr-o relatie sunt doi, dar multi spun ca intotdeauna unul din acestia doi da mai mult, iubeste mai mult, se implica mai mult.

Pentru americani se pare ca este foarte important ca macar unul din cei doi, daca nu amandoi, sa aiba umor. Daca mai au si bani, cu atat mai bine.

Motivele pentru care se intemeiaza o relatie, o casnicie, sunt de multe ori diferite. Adica, motivele lui diferite de ale ei. Cu toate acestea, amandoi isi fac multe promisiuni, inca de la bun inceput. Parte din ele se pierd pe drum, se uita, dispar. Si relatia mergea inainte.

Indiferent care ar fi motivele amandoura, exista totusi asteptari de ambele parti. Niciunul din ei nu vrea sa fie dezamagit, tradat, parasit. Si, forme de parasire exista nenumarate. Nu e neaparata nevoie sa te desparti de ea, ca sa o faci sa se simta singura. Poti continua relatia, poti sa te prefaci ca faci sau, pur si simplu sa te declari neputincios si sa ridici din umeri.

Niciunul din cei doi nu stie la bun inceput cum va evolua relatia, unde vor ajunge ei cu sentimentele, cu asteptarile si promisiunile, ce va reusi face fiecare in viata. Mai mult sau mai putin, proverbul cu…unde-s doi, puterea creste e valabil si in cadrul unei relatii. Unii oameni chiar aleg sa intre intr-o relatie ca sa le fie mai usor financiar, sa aiba cu cine imparti plata facturilor si mentinerea nivelului de trai. Fireste ca o astfel de motivatie e cat se poate de insuficienta, dar fiecare face cum crede ca e mai bine pentru el.

Imi zicea o prietena, cu ceva timp in urma, ca ea considera cuplul, pe ei doi, ca pe o echipa si fiecare pune umarul, isi da aportul. Suna cam muncitoreste, cam comunist, dar poate ca, intr-o oarecare masura, avea dreptate.

Omul are senzatia ca nu poate trai singur. Instinctul gregar ii confirma adesea lucrul asta. Si, pe langa asta, este crescut si educat in acest spirit. Asa ca, fie ca vrem sau nu vrem, pornim destul de devreme in viata sa ne cautam partenerul, “jumatatea”. Ce e bine sa retinem totusi, chiar si implicati intr-o relatie este ca, in esenta, suntem tot singuri. Adica, pe cont propriu. Cand vine vorba de profesie, hotarari majore in viata, alegeri de facut, totul sta doar in puterea noastra. Putem cere si astepta sfaturi de la celalalt, putem sa ii luam in calcul parerea, dar deciziile si le ia fiecare pentru el.

El, cel pe care l-ai ales, asupra caruia te-ai oprit, e acolo, langa tine, si te sustine cum stie el, dar nu poate fi in locul tau. Alegi sa te dedici familiei si sa lasi la o parte cariera inceputa? E doar hotararea ta. Fireste ca lui ii convine mai mult asa, ca se simte poate mai bine intr-o astfel de postura. Insa apoi, dupa ce trec anii, nu ai de ce sa ii reprosezi ca ai ramas la cratita si crescut copii si te-ai sacrificat pe tine. Copiii oricum nu iti pot intelege sacrificiile, nu pot intelege motivatia lor. Ei iau lucrurile asa cum vin si, de cele mai multe ori cred ca li se cuvin.

Gandeste-te bine inainte de a lua hotarari pe termen lung, care iti vor schimba si transforma viata. Experimenteaza si, daca te descoperi nefericita si neimplinita, schimba. Sta in puterea ta sa faci toate astea. Nu astepta pasiva, cu speranta ca el te va vedea cat esti de amarata si nemultumita si va face ceva pentru tine. Singura persoana in masura sa te poata ajuta esti tu. Fericirea ta depinde in primul rand de tine, de alegerile tale.

Tag-uri: , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 5

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

macka (18.01.2010, 16:45)
Draga Antoneta,
In situatia ta se afla foarte multe femei..ai 2 variante..daca stii ca intre tine si sotul tau a fost vreodata iubire adevarata, poti incerca sa iti salvezi casnicia..daca nu, si simti ca ceea ce traiesti langa barbatul care a aparut recent in viata ta este iubire, atunci nu mai sta pe ganduri..trebuie doar sa ai curajul sa mergi dupa propriile sentimente,sa iti asumi responsabilitatea...daca te vei complace intr-o casnicie care nu te mai satisface din niciun punct de vedere, iti vei distruge practic viata..dragostea e pasiune, obsesie..ceva fara de care nu poti trai..daca dupa 14 ani de casnicie, ai gasit toate astea intr-un alt barbat, recunoaste cu capul sus, nu e nicio rusine si mergi pe drumul pe care l-ai ales..e mai bine asa, decat sa duci o viata paralela, care nu va fi benefica pentru nimeni..si crede-ma, nu te gandi ca nu vei fi o mama buna, daca faci asta, dimpotriva..copilul tau va intelege la un moment dat si te va aprecia pentru ceea ce ai facut..plus, gandeste-te ca e mai bine pentru el sa nu traiasca intr-un mediu in care parintii stau impreuna din obligatie.sper ca sfatul meu sa te ajute si poate, cine stie...vei impartasi cu noi alegerea ta.iti doresc numai bine
Răspunde-i
Cristina Marioglou (14.01.2010, 11:34)
Antoaneta, fericirea ta numai de tine depinde. In decursul acestor 14 ani de casnicie ai fost tot timpul neimplinita alaturi de sotul tau? Ce te-a determinat sa mergi inainte si sa persisti in aceasta legatura cu un om care nu te multumeste si nu te implineste?
El, celalalt, e singur? Sau e implicat si el intr-o relatie/casnicie? Esti sigura ca daca amandoi veti fi liberi, relatia voastra va mai fi la fel? Uite cat de complicate pot fi lucrurile, viata!

Important e ce simti tu si ce poti sa iti asumi cu responsabilitate. Daca viata asta, impartita, nu te mai satisface, poate e mai bine sa faci ce propune Gabi, adica sa faci putina curatenie in viata ta si sa reasterni lucrurile pe un curs firesc.

Daca simti ca poti duce in continuare aceste doua vieti paralele, atunci priveste in mod egoist lucrurile si fa sa iti fie bine, avand insa grija sa nu ii ranesti pe cei din jurul tau; mai ales pe copil.
Răspunde-i
gabi (14.01.2010, 11:22)
mi se pare incredibil cat de usor sustineti adulterul. Vai, sarmana femeie....fara pic de iubire in casnicia ei anosta...... de ce nu treceti de partea cealalta macar pentru cateva secunde sa vedeti cum e?? cum ar fi sa fii o femeie onesta care-si sustine familia si sa afli ca sotul are o relatie pasionala cu alta femeie???? nu ti s-ar parea mai cinstit sa puneti capat casniciei in mod cinstit si sa poata fiecare sa-si vada de fericirea lui??? iar copilul ala cu siguranta nu e fericit alaturi de doi parinti ursuzi, care se mint si se inseala....
Răspunde-i
Coca (14.01.2010, 08:02)
Stiu cum e sa ai o casatorie bazata ..doar pe normalitate ,fara dragoste si suport psihic.Deci mergi inainte cu casatoria ,dar nu renunta la relatia cu celalalt barbat.Casatoria iti ofera siguranta ,iar relatia extra..iti ofera suportul moral si dragostea atat de necesare unei femei. Bucura-te de dragoste pt ca timpul trece si ramai doar cu o casatorie plina de neajunsuri,probleme si neimpliniri.Nu lasa ca timpul sa aleaga..fii propriul arbitru.
Răspunde-i
radu antoneta (13.01.2010, 08:11)
nu stiu daca aici ar trebui sa comentez, dar as dori sa imi expun situatia mea.sint casatorita de 14 ani dar nu sint implinita.am o relatie care vnu stiu sa o definesc, ceea ce stiu cu adevarat este ca am ceva special pt. un barbat pe care l-am cunoscut in urma cu ceva timp.dupa o anumita perioada am incercat sa intrerup relatia pt. copilul meu si sa revin in familie,dar nu pot sa uit persoana linga care am fost si totul a fost superb.nici el nu renunta .nu stiu ce sa fac,cert este ca sentim entele sint reale,nu stiu daca si din partea lui sint la fel,dar nu pot renunta. relatia mea maritala nu a fost bazata niciodata pe iubire ci pe regula ca trebuie sa avem o familie,asta din punctul meu de vedere,al lui nu il cunosc.ce sa fac?daca puteti sa ma sfatuiti!
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Tu si El.
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar