Aşa scapi de sindromul picioarelor neliniştite

De în Sanatate 4 iul 2016

Unul din zece oameni suferă de sindromul Willis-Ekbom, iar pentru cei care se confruntă cu această afecţiune, un somn odihnitor este adesea un vis frumos.

Afecţiune neurologică denumită "sindromul picioarelor neliniştite", aceasta se manifestă prin apariţia unei senzaţii de agitaţie la nivelul picioarelor.

Majoritatea pacienţilor acuză simptome precum convulsii la nivelul membrelor inferioare şi mâncărime la nivelul muşchilor, care se agravează în timpul nopţii.

Acest sindrom apare mai des la persoanele învârstă şi la femei, dar poate fi ţinut în frâu cu ajutorul medicamentelor, ce declanşează, din păcate, efecte secundare precum greaţă, ameţeli şi dureri de cap.

Recent, a apărut pe piaţă un produs care promită să ţină acest sindrom sub control, fără a fi nevoie să apelezi la medicamente.

Un dispozitiv uşor, numit Restiffic, poate fi purtat pe timpul nopţii, pentru a scăpa de spasmele musculare. Aparatul acţionează prin aplicarea de presiune locală, relaxând muşchii responsabili pentru mişcările necontrolate.

Produsul revoluţionar a fost inventat de o femeie care a suferit de acest sindrom timp de 30 de ani. Maria Sorg a povestit că ideea i-a venit într-o noapte în care afecţiunea a împiedicat-o să se odihnească.

După ce a aplicat presiune în diferite puncte ale piciorului, Maria a reuşit să scape de disconfort, aşa că s-a gândit să improvizeze ceva care să aplice presiune asupra piciorului în timp ce doarme.

Înainte de a-l scoate pe piaţă, Maria a realizat un studiu cu ajutorul a 30 de subiecţi, în urma căruia a constatat că invenţia este cu 40% mai eficientă decât medicamentele prescrise în prezent pentru sindromul picioarelor neliniştite.

Tag-uri: , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...de sindromul Willis-Ekbom, iar pentru cei care se confruntă cu această afecţiune, un somn odihnitor este adesea un vis frumos. Citește mai departe… Sursa: feminis.ro ...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 noi