smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»

Anul asta ne luam casa!

De în Dragoste & Sex 7 ian 2009
Poate ca locuiesti cu el de ceva vreme, in chirie sau in casa parinteasca a unuia dintre voi. Poate ca fiecare dintre voi are locuinta proprie si n-ati locuit impreuna, practic, pana acum. Oricum ar fi, cert e ca v-ati saturat amandoi de aceasta situatie!
Chiar daca 2009 se anunta a fi anul in care si noi, romanii, vom resimti puternic efectele crizei economice internationale, nu-ti pierde speranta! In aceste vremuri in care in unele orase pretul terenurilor pentru case a scazut iar pretul apartamentelor din blocurile vechi este si el intr-o usoara scadere, ar putea fi exact momentul oportun pentru ca tu si partenerul tau sa va cumparati casa.

Dar, cu siguranta, nu e simplu ca tu si el sa fiti de aceeasi parere in privinta acestei achizitii extrem de importante pentru voi. Unele perechi nu se inteleg in privinta cartierului, altele in privinta numarului de camere si a distributiei acestora, iar alte perechi nu cad de acord in privinta bugetului care ar trebui cheltuit pentru a imbunatati (daca e nevoie) acea locuinta.

Psihologul Loredana Ionascu ne explica cat de important este acest pas in viata unui cuplu: "Cumpararea unei locuinte e extrem de importanta in viata unui cuplu. Inseamna inceputul unui nou drum impreuna, si alegerea casei sau apartamentului ii va afecta, pozitiv sau negativ."

E foarte important sa citesti si sa treci prin filtrul mintii macar o parte din argumentele pe care ti le vom da si din sfaturile pe care psihologul ni le va impartasi. In felul acesta tu si partenerul tau veti avea parte de o casa frumoasa in care sa va mutati si nu de o cearta!

Inca de la inceput trebuie sa accepti faptul ca parerile tale pot fi diferite de ale lui si ca s-ar putea ivi momente in care sa trebuiasca sa il convingi de validitatea argumentelor tale.

Vorbeste-i pe "limba" lui!


Studiile facute in SUA au aratat faptul ca barbatii si femeile privesc si chestiunea unui spatiu din puncte diferite de vedere (ce surpriza!). Barbatii sunt mai preocupati de elementele practice, cum ar fi cifrele si de a face comparatii intre alte case vizitate, comparatii care pot viza costul metrului patrat construit si distanta (in kilometri) dintre acel apartament si centrul orasului.

Femeile, la randul lor, sunt preocupate si ele de aspectele materiale, dar cele mai multe se gandesc mai degraba la sentimentul pe care il au in acea locuinta si incearca sa isi imagineze (in cateva fractiuni de secunda, asa cum mi s-a intamplat si mie la vizionarea unui apartament) toate momentele placute care ar putea fi petrecute in acea locuinta.

Sfat: Pentru a-l convinge ca apartamentul care iti place tie e potrivit pentru amandoi, nu te apuca sa ii povestesti ce bine v-ati simti voi locuind in el, ci mai degraba expune-i argumente care sa ii dovedeasca lui cat de bun este acest apartament, folosind felul lui de a rationa si fa comparatii cu alte apartamente vazute! Procedeaza la fel si daca este vorba de un dulap incastrat in perete, caruia el nu ii vede nici frumusetea, nici utilitatea!

Fiecare cu coltul lui preferat!

Visul meu (da, si eu fac parte dintre cei care spera sa isi cumpere o casa numai a lor anul acesta!) este sa imi fac un birou acasa, intr-o camera separata si acolo sa pot scrie si citi in liniste si pace. Visez de multi ani la un spatiu destinat numai biroului sau/si bibliotecii, si nu doar la o parte a dormitorului transformata ad-hoc in birou.

Si totusi, cine va beneficia de spatiul lui preferat in noua voastra casa?

Sfat: Specialistii ne sfatuiesc sa ne punem o intrebare simpla inainte de a incerca sa il fortam sa ne cedeze camera in plus pentru birou, garderoba sau camera pe care vrem sa o transformam in sala de gimnastica. "Cine va fi mai putin fericit fara acel coltisor? Eu sau el?" Pentru persoana care pierde, cel mai bine ar fi sa cadeti impreuna de acord si sa aiba o camera unde sa se poata relaxa. Daca, de exemplu, eu as putea avea biroul meu, sufrageria si televizorul cu ecran mare ar fi ale lui si ale prietenilor lui de cate ori sunt meciuri.

Loredana Ionascu spune ca solutia cea mai buna ar fi sa aveti fiecare o camera pe care sa o puteti transforma dupa placul inimii, dar daca acest lucru nu este posibil (un apartament cu o camera in plus costa mai mult, evident) sa incercati macar sa va organizati fiecare coltisorul sau in camera pe care o aveti disponibila. "De exemplu, eu am cunoscut un cuplu tanar care isi organizasera apartamentul foarte placut, in functie de pasiunile celor doi. In sufragerie el avea un perete pe care era expusa colectia lui de arme, iar ea avea un alt perete, plin cu mastile pe care ii placea sa le cumpere si expuna", ne povesteste specialistul in psihologia cuplului.

Lasa-l sa se implice!

Cel mai important lucru pentru un cuplu care si-a gasit si cumparat o casa noua este sa isi decoreze acea casa conform planurilor si gusturilor lor. Psihologul Loredana Ionascu spune: "Pentru noi, femeile, e mult mai importanta casa, caminul, dar si pentru ei poate deveni importanta. Pentru ca locuinta voastra sa conteze la fel de mult si pentru el, trebuie sa devina o oaza de liniste pentru el."

Sfat: Lasa-l sa te ajute sa decorati impreuna casa, chiar daca el iti va spune ca nu se pricepe. Niciun barbat nu se va simti ca acasa intr-un apartament care arata ca palatul din poveste al lui Barbie si in care hainele, cremele si revistele tale sunt impratiate peste tot. Un alt sfat al psihologului este sa insisti sa ii creezi un loc numai al lui, un coltisor in care sa se relaxeze, chiar daca iti va spune ca nu vrea.

La jumatatea drumului!

Exista si cupluri in care cei doi trebuie sa se hotarasca in ce oras (sau in ce tara!) isi vor cumpara casa. Femeile se gandesc, spun psihologii, mai mult la apropierea de familie iar barbatii judeca o posibila locuinta dupa distanta dintre acea casa si serviciul lor. Si ce daca familia ta traieste intr-un alt oras decat cel in care v-ati cunoscut si indragostit?

Sfat: Vorbeste cu partenerul tau si alegeti impreuna ce e mai important in acest moment pentru voi. V-ati putea muta mai aproape de parinti daca veti avea copii si, in felul asta, parintii v-ar putea ajuta mai mult.

"A house is made of walls and beams; a home is built with love and dreams" (Dicton englezesc: O casa e construita din barne si pereti, un camin e construit cu dragoste si vise!). Atunci cand vrem sa cumparam o casa, pe langa aspectul financiar, este extrem de important sentimentul pe care ti-l inspira un anumit apartament sau casa. Iti doresc sa iti gasesti casa mult-dorita cat mai curand! Tine-ne la curent cu cautarile si necazurile tale in aceasta privinta pe forum!

Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr